Autors Tēma: Svaigi gurķi  (Lasīts 3016 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Svaigi gurķi
« Atbilde #15 : 2015. gada 11. augusts, 22:38:31 »
Tātad "Hrenogurķi"

3 kg gurķu (mizoti, ja mizas cietas).
250 g mārrutku
100 g cukura
3 ēd. k. sāls
1,5 tējk. citronskābes.

Gurķus sarīvē uz rupjās "biešu" rīves, sajauc ar rīvētiem mārrutkiem un pārējo, saliek lieltraukā uz nakti atsuloties. No rīta liek burciņās. Teorētiski stāvot tāpat, bet oriģinālajā receptē bija vairāk cukura (400), sāls (4,5 ēd.k.) un citronskābes (4,5 t.k.), tas man daudz par stipru un jau kategorijā "negaršīgi", tāpēc konservantus lieku mazāk un pasterizēju, tad ir ēdami kaut ar karotēm, nevis sinepju statusā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #16 : 2015. gada 11. augusts, 22:40:25 »
Paldies, Trix!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2015. gada 11. augusts, 22:45:04 »
Bet kā jau visas receptes, nekas nav akmenī iecirsts. :D
Vienai porcijai mēs no rīta vēl gurķus piejaucām, jo baigi stipri likās, vienai - ābolus. Galu galā, nekas nesvilst - no rīta pagaršo: ja vajag, var papildināt, ja kādas garšas šķiet  par maz.

Vesels ēdis!

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #18 : 2015. gada 12. augusts, 06:50:03 »
Vai domāti svaigi sarīvēti mārrutki vai jau gatavi, no burciņas? Un kāda sanāk gala konsistence- nav baigi šķidri?
Liekas, ka ķiploks arī varētu labi derēt klāt..
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies imho

« Atbilde #19 : 2015. gada 12. augusts, 08:53:15 »
Taisiiju peec liidziigas receptes, tikai gurkji tika griezti kubinjos, cukuru liku mazaak, citronskaabes vietaa - riekstu etikjis, burkaas liekot, pievieno eljlju, nekarsee, tur ledusskapii. Cik ilgi var staaveet, nezinu, jo liidz februaarim jau 'izeedaas'.

Atslēdzies itta

« Atbilde #20 : 2015. gada 12. augusts, 09:53:54 »
Es taisīju ar mizotiem gurķiem šķēlītēs, mārrutki no burciņas (tādi, kuriem nav visādī piena produkti pievienoti), sāls cukurs un etiķis pēc garšas, ilgi neglabājās, jo ātri apēdās.. :D
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2015. gada 12. augusts, 12:53:33 »
Vai domāti svaigi sarīvēti mārrutki vai jau gatavi, no burciņas? Un kāda sanāk gala konsistence- nav baigi šķidri?
Liekas, ka ķiploks arī varētu labi derēt klāt..

Es rīvēju savējos no dārza. Precīzāk - sametu blenderī un izeju pagalmā samalt, citādi no aromāta var galus atdot. :rat:  Droši vien der arī veikala mārrutki.

Atsulojas līdz rītam diezgan labi. Es smeļu un burkoju biezumus, atlikušo suslu pēc noskaņojuma - var izliet, izdzert vai iestrādāt kādā sautējumā. Tad burkās sanāk tāds normālu salātu biezums, neiztek pa šķīvi puslitrs no katras tējkarotes.

Ķiploku šiem neesmu likusi, pamēģini - uzzināsi. :)

Rīvēti gurķi ir mani albatrosi - šķēlēs man negaršo, arī salātiem gurķus rīvēju. Tiem cietajiem gabaliem man zobu par maz un apnīk žļembāt. :D
Oriģinālajā receptē, visticamākais, bija šķēlītes, bet es nav burta kalps - piestiepšu pēc savas šnites. :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2015. gada 17. augusts, 10:08:20 »
vai noteikti jāpasterizē - man šī nodarbe riebj, faktiski netaisu neko, ko būtu jāpasterizē

cepeškrāsnī nevar?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2015. gada 17. augusts, 10:16:14 »
vai noteikti jāpasterizē - man šī nodarbe riebj, faktiski netaisu neko, ko būtu jāpasterizē

cepeškrāsnī nevar?

Nezinu, nekad neesmu mēģinājusi kaut ko karsēt cepeškrāsnī.
Piegāžot pietiekami daudz sāls, cukura un citronskābes, domājams, stāv arī tāpat - vismaz recepšu autori tā apgalvo.

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2015. gada 17. augusts, 11:01:20 »
labi, riskēšu, pareizāk sakot izmēģināšu kādu burku