Autors Tēma: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....  (Lasīts 9819 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....
« Atbilde #15 : 2015. gada 13. augusts, 13:57:21 »
Secinājums - savs sūds nesmird... :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #16 : 2015. gada 13. augusts, 14:00:33 »
Secinājums - savs sūds nesmird... :D

Nu, bet ne jau velti tā saka :) Godīgi, kad lasu Tavus aprakstus par sapelējušiem akmens vates krājumiem- man tā ir šausmene :rofl: Lai gan varu saprast Tavus argumentus- vietām nemainītos.

Bet, lai neizklausītos galīgi pēc kaprīzas dāmītes, varu pateikt, ka mani bērni pirmos trīs gadus  pavadīja kopmītnē Sibīrijā...sadzīve tur bija krietni skarbāka nekā jebkur Latvijā šobrīd. Varbūt tāpēc tagad izbaudu komfortu un negribu lieku rosību, ja bez tās var iztikt.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #17 : 2015. gada 13. augusts, 14:03:03 »
Njaa, tik daudziem ir priekšstats, ka dzīve mazpilsētā ir personīgā māja ar lopiem? Un dzīve norit dziļā mežā, kur līdz teātrim pa putekļaino zemes ceļu tikpat kā nekādu iespēju tikt :blushing: ?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2015. gada 13. augusts, 14:04:09 »
Njaa, tik daudziem ir priekšstats, ka dzīve mazpilsētā ir personīgā māja ar lopiem? Un dzīve norit dziļā mežā, kur līdz teātrim pa putekļaino zemes ceļu tikpat kā nekādu iespēju tikt :blushing: ?

Kuram tad ir tāds priekšstats?

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #19 : 2015. gada 13. augusts, 14:11:02 »
Tiešām interesanti palasīt īsto rīdzinieku viedokļus.
Gribēju tik iebilst par to, ka mazpilsētā visi viens otru pazīst. Varbūt tā ir kādā pagastā, bet es savā pilsētā, piemēram, vienu dienu staigājot pa ielām,  diez vai vairāk kā 1 pazīstamu satiktu un arī diez vai. Jocīgākais ir, ka Rīgā - kur eju, tur priekšā paziņas :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2015. gada 13. augusts, 14:13:00 »
Bet vispār ļoti smalki rēķināms pasākums - braukāšana uz darbu citā pilsētā.
Braukāšanas cena - biļetes un sabtransa pieejamība vai benzīns, mašīnas amortizācija, stāvvieta.
Laiks ceļā. Ja vēl vilcienā to var pavadīt daudzmaz lietderīgi (strādājot, adot vai lasot), tad piem., autobusā no tā es vemju, bet pie stūres neadīsi - pāris stundu dienā vienkārši izmestas vējā.
Ēšana pilsētā. Ja savā miestā paēd brokastis un pēc 10 min. jau darbā, tad pēc 1,5–2 stundām ceļā tās brokastis jau sen aizmirsušās, ja vispār tik agri var kaut ko ieēst.
Ja mazi bērni - vazāt uz dārziņu/skolu Rīgā (tad visi draugi nesasniedzamā attālumā) vai vest pāris stundas agrāk uz vietējo un menedžēt vakarā savācējus - labi, ja ir, kas var savākt, ja ne, jāmaksā auklei par pāris stundām, un vēl atrodi tādu.

Baidos, ka lielā daļā gadījumu ieguvums ir minimāls, ja vispār ir. Tikai apziņa, ka alga ir 600, nevis 300, un selektīvā amnēzija, ka izdevumi par šo ekstru - darbu Rīgā - ir 300 plus neērtības. Tb. tīrā bilance - nulle ar mīnus zīmi.

IMHO daudz veselīgāk ir strādāt tuvu mājām un kustināt smadzenes, ko vēl vari darīt, lai palielinātu ienākumus. Piemēram, ja darbā ir zināmas pāris stundas, kas jāatsēž, tad kas traucē šajās pāris stundās spiest papīra taurenīšus vai siet dzijas bumbiņas - ja vien priekšnieks nav dižsterva un pašam rokām nav vienas saknes ar kājām...
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2015. gada 13. augusts, 14:14:49 »
Esmu bijusi rīdziniece. Vairāk negatīva tomēr, ko atcerēties.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #22 : 2015. gada 13. augusts, 14:20:22 »

Kuram tad ir tāds priekšstats?

Nu varbūt  es pārspīlēju un esmu kaut ko pārpratusi, bet man tāda sajūta radās. Nekā personīga :)

Laukos? Un visu laiku ar savām roķelēm uzturēt saimniecību? Nē. Tikia, ja kāds cits to uzturētu. Vai būtu TIK daudz,ka strādniekus nolīgt...
Stundu pa zemes ceļu kratīties līdz veikalam... nē.
Būtu ar mieru dzīvot vairumā no Eiropas lielajām pilsētām. Bet ne mazpilsētelēs.

Es pati esmu 100% pilsētas cilvēks- neinteresē ne dārzi, ne cauruļu vai jumtu labošana savam rokām.  Jā, un man arī patīk, ka uz teātri vai muzeju var aiziet stihiski, kad ir noskaņojums, nevis mēnešiem ilgi to plānot un lauzīt galvu, kā aizbraukt un kurš pieskatīs lopus :) Saprotu, ka pārspīlēju, bet tādas nu ir manas sajūtas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2015. gada 13. augusts, 14:24:58 »
Pavisam prom es nedotos, vsm ne uzreiz... bet taadaa on-off stilaa- mieriigi...

Zafig taa Riigas alga, ja starpiibu celjsh noeed? Un tas laiks celjaa, aaa...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #24 : 2015. gada 13. augusts, 14:25:40 »
Nu, bet, ja mazpilsētā tāpat jādzīvo padomju laiku blokmājā, tad kur ir priekšrocības? Tās mājas un lopi jau tikpat labi var būt arī bonuss.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #25 : 2015. gada 13. augusts, 14:25:53 »
Bet vispār ļoti smalki rēķināms pasākums - braukāšana uz darbu citā pilsētā.

Tieši tā, jāsarēķina  :)  EUR :) Un mazsvarīgs nav arī šī pasākuma emocionālais fons... nepatika pret lielpilsētu, un tā tālāk.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #26 : 2015. gada 13. augusts, 14:32:32 »
Jēziņ, nu gan galējības... Mazpilsētās draudz nosmakšana, ja "lauki" - tātad uzreiz lopi un dārzi... Un lielpilsēta uzreiz muzeji un teātri aš kad sagribas...

Man no Rīgas galva sāp jau no vienas dienas. Un jo vecāka palieku, jo mazāk cenšos turp aizbraukt. Par pārdesmit eiro, da kaut pārissimtu... zaudēt savu privāto laiku? iespēju ēst kvalitatīvu pārtiku? Pēc darba aizskriet uz mežu pēc avenēm? Nu nē...

Protams, katrai profesijai savas nianses, bet es nemainītu Rīgas "iespējas" pret brīvību, gaisu un mieru, ko dod mazpilsēta...

Nosmakt tieši Rīgā var, manuprāt...:)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #27 : 2015. gada 13. augusts, 14:49:25 »
Man pilsētās- visās- patīk tieši anonimitāte, iespēja izdzert vīna glāzi, sēžot uz ielas terases bez tā, lai otrā rīta kaimiņiene pajautātu: ko tad tu vakar tik agri jau vīnu dzēri? jāstrādā nemaz nav?  :rofl: Un nestāstiet, ka tā nav- tieši tā arī ir!

Man vispār patīk pilsētas. Patīk, ka tur var satikt/vērot dažādu tautību cilvēkus, ģērbties kā gribas, jo vienmēr būs kāds vēl dīvaināk saģērbies... Patīk, ka katru dienu pat ierastajos maršrutos var atklāt kaut ko jaunu. Patīk, ka var atrast restorānu jebkādai gaumei. Patīk, ka tavs dzīvesstils nav visiem zināms, jo nav veidojies visu acu priekšā četru paaudžu garumā. Patīk, ka parkā var skriet vai vingrot, un neviens uz tevi neblenž... Man pilnīgi viss patīk pilsētās.

Bet man nav iebildumu, ka kādam patīk lauki :)

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #28 : 2015. gada 13. augusts, 14:52:19 »
Es runāju par pilsētu, kas nav Rīga :) Gana lielu pilsētu, ne par laukiem.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #29 : 2015. gada 13. augusts, 14:56:04 »
Es runāju par pilsētu, kas nav Rīga :) Gana lielu pilsētu, ne par laukiem.

Justīn, Rīdziniekiem viss, kas nav Rīga, ir lauki... :D Ar dīvainiem pieņēmumiem par dzīvesveidu.

Pagājšsestdien izgāju ielās uz pilsētsvētkiem. No paziņām dienā satiku vienu Rīgas meitu, kas tirgojās ar žāvētām vistiņām, un vēl divus pazīstamus cilvēkus vakarā. Vot tev "visi visus pazīst".