Autors Tēma: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....  (Lasīts 9804 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Re: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....
« Atbilde #60 : 2015. gada 13. augusts, 18:42:29 »
Noskaņojums ravēt dobes man nav bijis nekad dzīvē.
KĀĀ es piekrītu...

Nu, nu, pagaidi vēl gadiņus 20, gan arī tev tāds noskaņojums parādīsies  ;) 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tex

« Atbilde #61 : 2015. gada 13. augusts, 18:45:45 »
Noskaņojums ravēt dobes man nav bijis nekad dzīvē.
KĀĀ es piekrītu...
Nu, nu, pagaidi vēl gadiņus 20, gan arī tev tāds noskaņojums parādīsies  ;) 
ja? flyingcat, nu būs jāatklā aptuvenais vecums. Ja ~mans + ~20... Jo, redz, fc tāda vēlme tomēr nav atnākusi, bet tā saprotu, ka jau ir pieauguši bērni, tad nekādi 30 gan jau ka nav labu laiku...
Man gan šķiet, ka tas dārzkopja gars vai nu ir, vai nav...
Tāpat kā atrodas tak vecāki, kas cer, ka clv, kam jau 30+ un vēl metālists, kkad tas "pāries" :D  NEz, IMO, i 90 gados nepāries, tikai ar lēkāšanu būs švakāk ...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #62 : 2015. gada 13. augusts, 19:20:18 »
Laukos es dzīvotu, ja 1) būtu mājsaimniece, 2) būtu pensijā.
Ja man būtu viens īpašums, tas būtu Rīgā.
Es esmu sliņķe vēl, nepatīk mājas darbus darīt.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #63 : 2015. gada 13. augusts, 19:23:06 »
Smieklīga jums tā saruna aizgājusi. Dzīvoju pilsētā, nekad neesmu dārza darbus darījusi,marinējusi, lapas grābusi vai plīti kurinājusi. Un man pat govs nav bijusi! UN es pat eju pie manikīra, uz solāriju un sporta zāli.
Bet neticēsiet - es nedzīvoju Rīgā  :rofl:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #64 : 2015. gada 13. augusts, 20:04:34 »
atgriežoties pie autores jautājuma... rēķini. rūpīgi. ne tikai algas ciparu... transports, pusdienas, veselībs lietas, transports līdz vecākiem/bērniem, pārtikas iepirkšana, dzīvošanas izdevumi... komdari tagad brīvajā laikā, ko darīsi Rīgà... un beigās - pat ja sanāks plusi, vai tie atsvērs to, ko zaudēsi...

un nē - man nav nācies pamest savu komforta vietu. pareizāk - navpat domas bijis, lai cik grūti kuru brīdi gājis. bet es jau esmu tād ilgtermiņa cilvēks... ar skatu nākotnē vairāk kā "tagad un tūlīt". Ja tà padomā - ir atmaksājies. ne tiešā veidā naudas miljonos,,bet atmaksājies, un simtkārt. bet tas jau cits stāsts...

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #65 : 2015. gada 13. augusts, 20:21:08 »
Esmu "korenaja" rīdziniece, bet ned. nogales gadiem ilgi dzīvojos pie vecākiem nosacītos laukos, tāpēc ir viedoklis par un pret pilsētu.  Man ir gluži vienalga- vai laukos jaunceltajā sētā, follā būdams, ieteš Imis no Vidridžiem vai  Rīgas mājas  kāpņu telpā   šnabi dvakodams, atdusas Sidorovs no 35. dzīvokļa. Rīgā varu izvēlēties  starp 3 jēdzīgiem santehniķiem to labāko, laukos- prieks, ja pēc 2 ned. vienīgais nedzērājs vai atnākt trubu salabot. Jā, Rīga smird, bet man škiet, tikai vasarās, lauku gaisu ļoooti novērtēju un savu brukānu un dilli mammas dobē- arī,  un arī ravēt man patīk, un tā ir lieliska terapija pēc lielpilsētas darba nedēļas. Grībētos oponēt Trix" "...lieku galvu ķīlā, ka jebkura mazpilsēteles dzīvokļa apkārtne ir daudz mazāk piečurāta un mazāk smirdīga nekā jebkura Rīgas dzīvokļa apkārtne. Tur tev aiz loga ir parks vai pļava, nevis pleķains brandmūris un kaimiņa logi." Nu nav pilsētā  vieni vienīgi brandmūri un kaimiņu logi, kaimiņu drazu kaudzi var sastapt arī  laukos. Pirms pāris gadiem uzveicu savu klusā centra snobismu un iegādājos lētāku mitekli Čiekurkalna apkaimē. Tagad nesu veļu pagalmā žāvēt, ošņāju liepas, klausos putnos, un netālajā tramvajā:) un dabu baudu,skrienot pa Mežaparku. Reizumos traucēklis ir aurējošās pilsētas kaijas vasaru rītos, vai laukos  visu sezonu- trakais kaimiņu gailis vai pašu Duksis, kas izdomā 6-os no rīta prasīties laukā īsam rīta rējienam :)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 13. augusts, 21:06:07 no pitons »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #66 : 2015. gada 13. augusts, 20:26:08 »
Dzīvoju vienā no Rīgas guļamrajoniem no tā laika, kad tas vēl nebija guļamrajons. Bērnībā privātmājā ar dārzu. Māju nošķūrēja, sacēla daudzstāvenes. Tagad man dzīvoklis daudzstāvenē, bet tajā pašā rajonā. Reizēm es tās daudzstāvenes vienkārši "neredzu", bet redzu to, kā te bija senāk.
 Brāļu tauta krīt uz nerviem reizēm. Daudzstāveņu projektētājs ar nav bijis nekāds arhitektūras ģēnijs. Sabiedriskais transports - varētu vēlēties labāku. Tīrība manā guļamrajonā - puslīdz ok. Rūpniecība iznīcināta, gaiss normāls. Zaļumi, daba - par 60% apmierina.

Sava pagalma un dārza gan pietrūkst. Centrā laikam negribētu, dabiskas dabas nomalē vairāk.

Atslēdzies tex

« Atbilde #67 : 2015. gada 13. augusts, 20:36:13 »
Katram savas ekstras.

Trix, mans skats pa logiem nu galīgi nav brandamūri :)

Jā laukos gaiss svaigāks, bet paša mežā var nošaut nodzēries un nomaldījies idiots no mednieku kolektīva viesiem. Kaimiņu suns nezina, kur viņu īpašums beidzas...
Pa ceļu vajā plēsīgs cita kaimiņa suns, tik plēsīgs, ka vēl citam kaimiņam auto bamperī caurumu izkož (burtiski). Rīgā, ja ar velo vajā suns, var izsaukt PP :) )

Ja laukos kaimiņš aizbrauc no neaicinātas ieskriešanas galīgā ķitē, -tad pat savējie skatās ka'uz slimnieku, ja piesauc ideju piezvanīt CP, kamēr nevienu bērnu vai dzīvnieku nav nonesis, - tu ko, bojāt attiecības ar kaimiņiem?!?! Rīgā ko tādu redzi, mierīgi un gana anonīmi zvani CP...

Ar kaimiņiem problēmu nav tikai tad, ja n km rādiusā to nav vispār.

Bet tad nav arī ne veikala, ne polklīnikas, ne darbavietas...

Rīgā plīst stāvvads? - zvani RNP un apdrošinātājam... Savā mājā plīst - Tava problēma. Iebūvē vispirms uz sava rēķina...

Un galu galā taxis no kluba iekļausies 10-15niekā un 10min :) Vai 1-1,5h kājām :)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 13. augusts, 21:06:41 no pitons »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #68 : 2015. gada 13. augusts, 20:39:16 »
A man taksis caur visu pilsēu 3 eiro> pamēģini pārspēt :D

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #69 : 2015. gada 13. augusts, 20:41:16 »
Vēl tikai gribu piebilst- oponējot „laukos- lēti, pilsētā- dārgi”-zinu, ka manu lauku apkaimē Elvi, Aibe vai Mego cenas ir lielākas un izvēle kudī mazāka, nekā dzimtajā pils. Rimi.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 13. augusts, 21:05:16 no pitons »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #70 : 2015. gada 13. augusts, 20:45:40 »
ēsma, bet aizej uz kādu nerīgas bāru vai kafejnīcu - ēdīsi un dzersi kā trka - tik lēti :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #71 : 2015. gada 13. augusts, 20:47:33 »
A man taksis caur visu pilsēu 3 eiro> pamēģini pārspēt :D
nu re, a laukos no tuvākās pilsētas taxis bez 20LVL (pēd. reizi lietots lvl laikos) nebrauks. Pārdesmit km pa lauku ceļiem un atpakaļ ar garantiju tukšā...
Lieki teikt, ka vēl kādu klubu bez azartspēļu zāles tur neesmu manījusi.
T.i. vispirms izrausies no Rīgas busa pēc dažu h brauciena... un naktī šis nemaz i nebrauks...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 13. augusts, 21:07:33 no pitons »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #72 : 2015. gada 13. augusts, 21:15:10 »
tex, tāpat kā te vispārina par nerīgas dzīvošanu, tā es varu vispārināt par Rīgu. :D
Labi zināms, ka neeksistē melns un balts - ne Rīga ir viendabīga, ne "lauki" visur vienādi, tak patīk visiem piesaukt gan pretīgos/apzeltītos laukus, gan pretīgo/apzeltīto Rīgu - katram no savas kolokoļņas.

Trix, mans skats pa logiem nu galīgi nav brandamūri :)
Toties ciešamu skatu no loga kompensē grabošs un peregara piedvests lifts ar grafiti uzrakstiem... :D

No personiskās pieredzes ir nācies padzīvot dažādās Rīgas vietās, kopskaitā pie 10, turklāt ne jau visas bija galīgās bomžu nomales - arī tīri prestiži rajoni. Nu nebija nevienā vietā ideālā sapņu sala.
Laikam man ir pārāk laba oža un dzirde.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #73 : 2015. gada 13. augusts, 21:48:47 »
Es? Vispārinu? Nea, kā reiz konkrēti zināma lauku piemēra ekstras uzskaitu :D

Nu geto kāpņutelpai vismaz ir cerība, ka kādreiz kāds, kas nav es, to izremontēs... Un grafiti pats virsū neskrien, ka tik salietojušies autori vairs nav uz vietas :)
Lūk, ja lauku mājās iemaldās salietojušos jauniešu bariņš, tad tāds £$@%£@$ var izcelties, un ja vēl nav pat bises, ar ko aizstāvēties... Vnk paņems un iekāps pa logiem vai izgāzīs koka durvis.  Ne viens vien veccilvēks dēļ pāris LVL savā mājā nogalēts...

Rīgā vēl cerība, ka kāds kko sadzirdēs un kkādu policiju vismaz izsauks. A laukos vienu clv vsp nedēļām var neatrast...

Es par to, ka arī laukos ideāla sapņu sala nesanāks :(

Atslēdzies tex

« Atbilde #74 : 2015. gada 13. augusts, 21:53:32 »
Kur nu vēl, ja 22 sagribas ēst un mājās nekā nav un gatavot nesagribas :D Tur rīga vienos vārtos ...