Autors Tēma: pie rīta kafijas - garšIgs rakstiņš par e- veselību un informētu pacientu  (Lasīts 6006 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Sen jaaatjauno maksa par sekundaarajiem izsaukumiem... kaa tas ir civilizeetaas valstiis...

Atslēdzies tex

Tā maksa nekādā gadījumā nedrīkstētu būt mazāka kā ģā mājas vizītes. Lai ļautiņš tomēr būtu motivēts pa dienu izsaukt ģā...
Var varbūt tomēr aiziet pie ģā.

Nu varetu jau būt arī vairāk kā 1, ja rentabls. Uz katru mikrorajonu 1, piemēram.

Piemēram, sagatavotie ģā, kas stāv rindā uz ģā vietām. Protams, par atbilstošu samaksu nakts darbam un ne jau katrs katru nakti.Bet ja kaut 30EUR no katra, un pa nakti pagūs pārdesmit apskriet, tad normāli sanāks...
Tāds varētu arī paņemt tel., izcelt no gultas šī babuļa ģā, nokonsultēties par babuli un nobrēkt zafig neseko līdzi, ka babulim spiediendrapes nav gana (stipras)?!? Ģā droši vien pēc tam rakstītu ar rezervi 3 mēn uz priekšu :D

Pie veina varbūt jau nofraktēs nākotnei pacientu bāzīti, ja iepatiksies tantiņām :D

Atslēdzies tex

par pašu e-veselību: nav jau redzēta.
Kāds man varētu būt labums?
Piemēram, pierakstīties pie ģā vai pie jebkura ā elektroniski - redzēt brīvos laikus un atrakstīties arī jebkurā diennakts laikā, nevis zvanīt nīgrai reģistratorei starp 8-15 darbdienās. Tas būtu ērtāk.
Un rezervāciju varētu garantēt ar kredītkarti, nu kā viesnīcas rezervāciju, ja līdz tikiem un tikiem atcel maksā pusi maksas, ja vēlāk, tad naudu netadod :D . Tas mazinātu aizsistos pierakstus uz kuriem neviens neatnāk. Bet tam robotam arī būtu jāizsūta atgādinājums: jums tad un tad pieraksts pie X ārsta, nākamā h ir pēdējā, kad varat to bez $ atcelt (saitē šajā).

Ja us konkrēto ekstru vajadzīgs nosūtījums, robots pats atrod, ka kāds ārsts ievadījis nosūtījumu uz tādu un tādu procedūru/izmeklējumu/specu.

Tāpat varētu būt plašāk info, pierakstoties uz kkādām analīzēm, piemēram, ka pierms šīm lūgtuum tajā dienā neēst, piemēram, vai, ka tur ietilpst anestēzija, pēc kuras 3h auto nevadīt. Tādas saimnieciskas lietas, kas clv ejot uz pasākumu būtu jāzina.

Citādi īsti jēgu neredzu.

Tas, ka slimības lapas nebūtu pašam jāstaipa apkārt pa n-tajiem dd, arī būtu jauki. Aizsūtu visiem saiti uz e-pastu un miers.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 14. augusts, 17:45:04 no pitons »

Atslēdzies ineshuks

Tie babulji nedzer savas zaales, dzer haotiski, dzer peec pashu izdomaataam sheemaam... pansionaataa taadi jaaliek, vsm tik daudz kaa tabuletes izdaliit, personaals jau nu iespees...

Atslēdzies ineshuks

Jaa, un maksa par neatceltu un neapmekleetu viziiti ar baigi dereetu... discipliinai...

Atslēdzies tex

Ar atcelšanu vēl varētu būt fīča:
1) es ienāku, gribu pie speca X, a tur rinda uz 3 mēn.
2) nu OK, pierakstos pēc 3 mēn, - a kur man likties... bet
3) uzlieku robotam ķeksīti, "paziņot par atceltajiem" ,t.i., ja kāds no tiem, kas pierakstījušies uz kādu tuvāku laiku, atceļ, man pienāk e-pasts un es uz to laiku varu pieteikties.

Atslēdzies ineshuks

Ja atceljas, vsm daljaa iestaazhu regjistratuura apzvana un piedaavaa briivo laiku

Atslēdzies ineshuks

Bet, baidos, kaa ar lielaako dalju ieviesto e- lietu gemorojs buus baigais

Tagad pat- dazhaa slimniicaa lieto vsm triis dazhaadas sisteemas, kuras savstarpeeji "nedraudzeejas"

Atslēdzies tuk

Tā doma tai e-veselībai, ka ārsti savada datus par pacientu un katrs specs redz ainu.
kopumā .Lapa tizli uztaisīta, laika dokiem nav,datoru ari visiem nav,visi nemāk.
Tāpēc doki šūmējas par šo.Es vismaz tā sapratu

Atslēdzies Camma

Sapņojiet vien.....
Ja vienā no Rīgas lielākajiem veselības centriem nevienā no 22 kabinetiem (ĢA, pediatri), kuros man bija tas gods ielūkoties, nebija NEVIENA datora, tad varat 18 reizes minēt, par kādu e-medicīnu vispār ir runa. Par valsts slimnīcām rēka ar asarām... nožēlojamas pabiras no datorizācijas. Viena liela daļa medicīnas personāla neprot atšķirt veblapu no e-pasta adreses, a pa kādiem saitiem vazājas, ja tiek pie interneta - užas un tikai.
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

Kkur tiem gjimaarstiem kompji ir, jo atskaites tak tur jaavada.

Atslēdzies Camma

Bija te vēl viena e-medicīnas izgāšanās. Kādu laiku atpakaļ izdomāja atcelt anonimitātes principu infektoloģijas centrā. Varat iedomāties to furoru, ka HIV inficētie taptu tagad redzami visiem pāķu dakteriem.... Ētika un deontoloģija nudien nav mūsu stiprā puse. Liela daļa no HIV programmā esošajiem atteicās no šitā brīnuma un teica, ka nafig tad, nenākšot vairs ne pēc zālēm, ne uz kontroli. Fiksi tika salikts viss atpakaļ iepriešējos rāmīšos....
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

Inešuk - mājās ir. Atskaitēm un odnoklasņikiem. Nekam citam. Bez tam, vēl ne tik sen redzēju māsiņu VNC talonus ar rociņu aizpidot....
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

Maneejai ir kompis un maasinjai savs kompis. Visu kompii strochii- slim lapas, receptes

Atslēdzies ineshuks

Bet jaa, vecaa paaudze ir stingri uz juus ar tehniku