Autors Tēma: Augļu kvalitāte  (Lasīts 2682 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Augļu kvalitāte
« : 2015. gada 16. augusts, 20:57:33 »
Drausmīgi ilgi neesmu bijusi CT. Šon pabiju Kauguru tirģelī. Daudz svaigu dārzeņu no vietējām saimniecībām. Bet augļi gan pārsvarā ievestie. Kādreiz sensenos laikos bija firziķi, hurma, mandarīni, vīnogas, melones, arbūzi no bijušajām pēsērēsē republikām - viss garšīgs, aromātisks. Tas, kas pašlaik lielveikalos dabūjams un arīdzan tirgū, nu nekādi uz augļēšanu nebīda. Viss vai nu puszaļš, vai puspuvis... Nu esam jevropas tirgū un tagad maksājam - ēdam bezgaršīgos spāņu un grieķu ražojumus.
Jautājums zinātājiem - vai CT vēl kas no "brālīgajiem" dienvidiem tirgū ir dabūjams, vai arī tur jevropas tirgus nonīdējis pēdējās cerības garšas kārpiņu iekustināšanai?
Visus sakost!

Atslēdzies reno

Re: Augļu kvalitāte
« Atbilde #1 : 2015. gada 16. augusts, 21:20:37 »
kauguru maximā bija uzbeku melones ar atlaidi

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 16. augusts, 21:41:38 »
RIMI arī lielās melones ar atlaidi. Arī liekas Uzbekija. Saldas, labas.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #3 : 2015. gada 16. augusts, 23:39:04 »
Elvi nektarīni šodien garšoja, visi elkoņi sulā.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. augusts, 08:27:03 »
Kādreiz sensenos laikos bija firziķi, hurma, mandarīni, vīnogas, melones, arbūzi no bijušajām pēsērēsē republikām - viss garšīgs, aromātisks. Tas, kas pašlaik lielveikalos dabūjams un arīdzan tirgū, nu nekādi uz augļēšanu nebīda. Viss vai nu puszaļš, vai puspuvis...
Sen jau pieturos pie tā, ka katram auglim sava sezona un pofig, ka var nopirkt veikalā "cauru gadu". Hurmas - pavasarī. Melones/arbūzus - tagad. Vīnogas vēlāk rudenī. Mandarīni - ziemā.
Pirkšana sezonā tomēr dod iespēju izvairīties no puspuvušiem, puszaļiem augļiem
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. augusts, 09:10:23 »
man liekas, ka hurmas ir vēlu rudenī

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. augusts, 09:12:49 »
bet pēeseres augļi un dārzeņi skaisti bija tikai no privātajiem un nežēlīgi dārgi -mandarīni -ārprāts!
Valstiskās kastes taču bija šausmīgas. Vienīgi arbūzi -ar tiem  jau neko sliktu nevar izdarīt, nu, vēl moldāvu vīnogas

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. augusts, 09:37:34 »
man liekas, ka hurmas ir vēlu rudenī
nu varbūt... es precīzi neatceros, bet tok zinu, ka TAGAD nav hurmu sezona
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. augusts, 10:22:24 »
Komentārs gan autobraucējiem...
Vislabākos augļus esmu manījusi tajos stendos, kas pie izbraukšanas no Rīgas šosejmalā. Dārgi, reti kad piestāju, sen nav būts, bet kad trāpījās - tur ir Augļi.
(Bija laba vieta, kad no Siguldas šosejas uz Allažiem? pagriežas - tb. pa kreisi uz jūru. Uz Siguldas šosejas pie/aiz Depo kādreiz bija Izcili Arbūzi.)

Tirgū, IMHO, var iepirkties tie, kam patīk spaidīt, sūkāt un mēļot... pardon, visu taustīt, garšot un ar tirgotāju pļāpāt... Ja ienāk tāds Trix, kas grib nopirkt, nevis komunicēt, tam tirgus nav domāts, - jau manā godīgajā sejā rakstīts, ka Te Var Iesmērēt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. augusts, 10:32:38 »
Hurmas un pomelo ir ap jauno gadu (pirms un pēc), tāpat mandarīni. Tagad ir sezona persikiem, nektarīniem un arbūziem, melonēm. Ēdiet, kamēr ir.

No bijušās psrs neko negaidiet, ievedmuita ir augsta, ķēpa liela.

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 17. augusts, 10:51:26 »
Jā! Šosejmalas! Kā reiz arbūzi un melones no ex psrs... laikam tāpēc un tāpēc, ka man tuvākā ir Jūrmalas šoseja cenas nevājas - arbūzu cena apmēram kā sky, bet vismaz ēd īstu augli... St c. vismaz arbūs izrī sky līdzīgi...

Melones lētākas un izskatījās simpātiskas (armēņu?) arī rimi un prismā, kad pēdējo reizi biju. Bet tā kā man l-skapī bija vietējās ogas, augļi un dārzeņi, nepagaršoju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 17. augusts, 11:00:06 »
melones -O'ZBEKISTON -tā starp citu šī valsts raksta savu nosaukumu

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 17. augusts, 12:04:44 »
Nepērku šosejmalās, pāris reizes iegrābos pārrūgušā arbūzā vē.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #13 : 2015. gada 17. augusts, 12:17:05 »
Vakar Rimi nopirku ideālu arbūzu- rakstīts, ka no Ungārijas. Pirms tam labs bija Mego- Ukrainas.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 17. augusts, 12:31:48 »
vakar nopirku Rimi persikus - ja atrada mīkstus ( kā es smejos - tādus, ko citi vakar spaidījuši un mīkstākus padarījuši), tad bija ļoti garšīgi. Pirku grilēšanai, bet tik tālu tie nenonāca, apēdās tāpat.