Autors Tēma: Darba kolektīvs un savstarpējās attiecības  (Lasīts 14594 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Darba kolektīvs un savstarpējās attiecības
« Atbilde #15 : 2015. gada 28. augusts, 15:26:59 »
Droši vien kā kurā darbā.

Droši vien. Es neko labu pateikt nevaru.

Man te "Jaunā un talantīgā" smalki un ar priekšnieka feisu mēģina savus darbus izdalīt visiem pārējiem. Piemēram analoģija: "Trix, tu uztaisi vizītkartes Bērziņam, Ozoliņam un Kalniņam, un pārējiem no SIA! Te daži uz lapas uzrakstīja, ko vajag, dažiem dati ir wordā."

Paskatos. Uzrakstīts nesalasāmi (kāds nu kuram rokraksts). Vārdu visiem nav, uzvārdi ar kļūdām. Labi, es zinu, ka Ozoliņš ir Kārlis, bet vai viņš nav Kārlis Juris Ozoliņš, es nudien nezinu. Dažiem ir zinātniskie grādi, dažiem nav. Dažiem ir adrese, dažiem tikai telefons. Katram savādāk uzrakstīts SIA nosaukums. Nu i ko man ar to šļuru darīt? Vispār jau klients/pasūtītājs atbild par to, kas uz vizītkartēm rakstāms, neba nu es apzvanīšu visus tos jampampiņus, lai noskaidrotu, vai šitā caca tomēr nevēlas arī SIA adresi uz vizītkartes, un vai šitais kašķis patiešām grib telefona numuru bez +371, ja pārējiem ir ar. Sataisīt, kā iedots? 500% padir$ts laiks, jo nāksies 5x pārtaisīt, kamēr visi būs laimīgi.

Kad maksimāli pieklājīgi apskaidroju, ko es vēlos redzēt darba uzdevumā, tad apvainojusies un spalvas pa gaisu - es domāju, ka tev tur ir gatavas vietiņas.
Vietiņas... Ir. Saucas "Vārds", "amats", "adrese". :D Un, mļin, es jau pirmajā sarunā teicu, ka man vajag _precīzus datus_, kam jābūt uz tām vizītkartēm!

Bet man pretī acīmredzama šķērsguļa "es tavā vietā savu darbu nedarīšu". :D
Ja tas būtu vienīgais novērotais gadījums, mož i nodomātu, ka man Alcheimers, Demence un Senilitāte galvā pokeru spēlē, bet nekā, tā ir konkrēta poza - radīt iespaidu, ka beibe baigi strādā - arī pret pārējiem viņu kantora darbiniekiem - bet smalki savus pienākumus deleģēt citiem.

Otrs, ko redzu - nāk reklāmas no lielajiem reklāmkantoriem, tur problēmu nav. Ja ir, tad ātri risināmas. Bet nāk reklāmas "pa lēto students uztaisījis". Un tur ir smadzeņu šūnu brāļu kapi. Saprašanas tam "māksliniekam" nav, zināšanu arī, bet toties ir "es taču jau aizsūtīju PNG!!! Kas tur neder??? Nu i stāsti tādam [spriežot pēc e-pasta kikinja16@inbox.lv" un telefonsarunas, kas nežēlīgi liecina, ka vairāk par 18 nudien nav], ka šādas kvalitātes PNG nodrukāt nevar, ka tekstus pie pašas lapas malas neviens neraksta un vēl lērumu specifikas, ko šeit neatstāstīšu. Par dizaina kvalitātēm klusēju - ja reklāmas pasūtītājam šķiet labi, nav mana daļa - ko dod, to drukājam.
Bieži man vieglāk ir pārtaisīt nekā izdabūt adekvātu rezultātu no tā, kas naudu ir saņēmis par "darbu".

Jā, protams, jaunie fantastiski lieliski tiek galā ar laizāmtelefonu lietošanu, soctīkliem un tamlīdzīgām prasmēm, kas lieliski noder imidža radīšanai, bet nepavisam neceļ darba kvalitāti.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #16 : 2015. gada 28. augusts, 15:43:44 »
O, jā, Trix, mēdzu brīnīties par to, ko nu kurš saprot ar vārdiem "tieši tāpat, kā iepriekš/visiem vienādi"  :faint:

Man vēl variants, ka reklāmas failu atsūta reklamējamā pasākuma organizētājs ekrāna aplūkošanai paredzētā jpg izmērā un brīnās, kad prasu failu, kas paredzēts drukai - šis tas arī esot, no tā visi plakāti taisīt. Man skaidrs, ka nē, bet ieskaidrot, ko tieši vajag reizēm bezcerīgi. Lielākā pērle - beigās atsūtīja tieši to pašu jpg saglabātu kā pdf...

Šķiet ļoti stereotipiski, bet pieredze liecina - jo jaunāks darbinieks, jo paviršāks, turklāt, mācīties negrib, jo pārliecināts, ka visu zina tāpat.
Protams, ir patīkami izņēmumi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2015. gada 28. augusts, 15:48:45 »
Nuja. Tieši mani novērojumi.
Apskates failu sūtītājiem sen jau prasu reklāmas izgatavotāja koordinātes - tie vismaz saprot [vairākumā gadījumu...], ko no viņiem grib. :D

Protams, protams, ja darbinieka pienākums ir labi izskatīties, tad 25 gadus veca meitene pārsvarā gadījumu izskatīsies labāk par 75 gadus vecu pensionāri. :D

Atslēdzies itta

« Atbilde #18 : 2015. gada 28. augusts, 19:35:20 »
O, jā, Trix, mēdzu brīnīties par to, ko nu kurš saprot ar vārdiem "tieši tāpat, kā iepriekš/visiem vienādi"  :faint:

Man vēl variants, ka reklāmas failu atsūta reklamējamā pasākuma organizētājs ekrāna aplūkošanai paredzētā jpg izmērā un brīnās, kad prasu failu, kas paredzēts drukai - šis tas arī esot, no tā visi plakāti taisīt. Man skaidrs, ka nē, bet ieskaidrot, ko tieši vajag reizēm bezcerīgi. Lielākā pērle - beigās atsūtīja tieši to pašu jpg saglabātu kā pdf...

Šķiet ļoti stereotipiski, bet pieredze liecina - jo jaunāks darbinieks, jo paviršāks, turklāt, mācīties negrib, jo pārliecināts, ka visu zina tāpat.
Protams, ir patīkami izņēmumi.

Un kad liek mācīties, tās datorzinības, tad atbild, priekš tam man būs sekretāre :D un te nu ir sekas...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies faraons

« Atbilde #19 : 2015. gada 31. augusts, 11:14:49 »
smadzeņu šūnu brāļu kapi (c. no Trix)
burvīgs formulējums :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2015. gada 31. augusts, 11:25:44 »
es te nemetīšos jaunos aizstāvēt. Tomēr. Vai nav bieži tā, ka jaunajā darbavietā neviens viņu neapmāca ? Vai beibei kāds ir nolicis priekšā reālu paraugu, kā jāizskatās vīzītkartes  darba uzdevumam, nevis tikai nobrēcis, te jau dati nepilnīgi

Konkrētā beibe droši vien nav labojama, bet dažreiz gan dzirdu stāstus, kā nogrūž jauniņo pie datora bez  paskaidrojumiem, kur nu vēl pamācīšanas

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2015. gada 31. augusts, 11:35:26 »
Zini, Reno, mācīties man tikai viens jaunais darbinieks gribēja. Toties algu - kā no durvīm - 700 uz rokas! Kad palūdz iesniegumu uzrakstīt - skaidrs, ka tādu darbinieku man nevajag - 2 teikumos 8 rupjas kļūdas.
Nē, ne par ārstiem runa - par biroja planktonu...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2015. gada 31. augusts, 12:04:20 »
700 uz rokas man nedod...

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2015. gada 31. augusts, 13:02:17 »
700 uz rokas man nedod...
?? kā tad personāžs uz velo pamanās netā lielīties ar kko kategorijā 1,5-2K? Tātad mediķiem labas papildopcijas pat dubultot, trīskāršot vai 4kāršot? Jo lai kādas nebūtu pārējās īpašības, melis jams nav...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2015. gada 31. augusts, 14:34:39 »
Vai nav bieži tā, ka jaunajā darbavietā neviens viņu neapmāca ?

A pašam jautājumu uzdot? Kaut ko nesaprati? Pajautā. Nevis ar vīzdegunīgu augstprātību meties pierādīt, ka kamieļi ir visi pārējie, bet pats balts kā ziediņš sūdu okeānā.
Apmācīt var tos, kas klausās un mācās, nevis ar savu diplomu pa priekšu nesas kā balodis - "protu, protu!" Pamēģini klusiņām pateikt, ka "vispār labāk būtu šitā", uzreiz uzzināsi, cik stulba, atpalikusi un senila esi. :D

Man te vienas tādas "juristes", kas diplomu ar 10 ieguvusi esot, sagatavoti dokumenti garām skrien. Nesaprotu, smieties, vai raudāt, ja pat klienta uzvārdu nespēj bez kļūdām uzrakstīt, vienā lapā kā nākas - Jurijs Kaupers (uzvārds piemeklēts pēc analoģijas "kam negadās būt slavenības uzvārda brālim"), bet pārējā dokumentā Jurijs jau kļuvis par Renāru. Atstarpju nav - tas pats vārds un uzvārds kopā sarakstīts, kļūdas kā zirgi no nesekmīga trešklasnieka domraksta, toties ambīcijas kā mamuti. Man, paldies manam vecumam, ar juridiskiem dokumentiem ir gadījies būt gana tuvu pazīstamai, līdz ar to redzu vismaz lielākos sarakstītos mēslus, uz ko arī dokumentu saņēmējam nekautrējos norādīt, bet vispār - ļoti resna polārlapsa.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #25 : 2015. gada 31. augusts, 19:33:43 »
Trix, nu Tev vajag īso prozu rakstīt, ne vizītkartes cakelēt. nu kas tas ir - ļoti resna polārlapsa (c.)?? :) :) :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2015. gada 31. augusts, 23:00:59 »
Trix, nu Tev vajag īso prozu rakstīt, ne vizītkartes cakelēt. nu kas tas ir - ļoti resna polārlapsa (c.)?? :) :) :)

ļoti resna polārlapsa = полный песец (rus). :D
A par prozu maz maksā. Ir gan darīts arī tas darbu apvienošanas kārtībā... :D

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #27 : 2015. gada 31. augusts, 23:13:21 »
?? kā tad personāžs uz velo pamanās netā lielīties ar kko kategorijā 1,5-2K? Tātad mediķiem labas papildopcijas pat dubultot, trīskāršot vai 4kāršot? Jo lai kādas nebūtu pārējās īpašības, melis jams nav...

Nuu, var straadaat 400 st meenesii un dazhi taa godiigi dara... manas energjijas taadiem varonjdarbiem nekad nav pieticis...

Plus naktsstundas, operativiaates piemaksa dazhaas vietaas... bet doks parastais sanjem zem700 uz rokas par vienu normaalu darbu vaajniicaa...

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2015. gada 01. septembris, 10:38:21 »
Bet tā ka tajās pat vājnīcās uc gana daudzās vietās no virsstundām un operarivitātes praktiski izvairīties nevar, tad reāli gan jau zem 1 k nav nevienam...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #29 : 2015. gada 01. septembris, 10:53:26 »
tex - nevajag!
Stradiņos kardiologs ar 30 gadu stāžu slodzē saņem uz rokas 500 Eur.
Un var strādāt 4,5 slodzes par apkopēju, bet nevar 2 slodzes par ķirurgu. Pati negribēsi, lai Tevi operē 12 stundas pie galda nostāvējis doks, kuram vajag arī ēst, čurāt, gulēt. Kuram acīs viss peld un dubultojas. Un nevajag par profesijas izvēli! Neviens neizvēlās dzīvot slimnīcā. Vot šito gan, lūdzu, nedi@siet!
Visus sakost!