Autors Tēma: Pelmeņu zupa  (Lasīts 5832 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Pelmeņu zupa
« : 2015. gada 09. septembris, 21:42:37 »
Iedvesmojos no Pūkas - t.i., ielikt recepti studentiem vai vienkārši gadījumam, kad "mājā nekā nav".
Nezinu kā citiem, bet man pelmeņpaka, sīpoli un tomātu pasta ir vienmēr rezervē. No 0,5 - 0,7 kg pelmeņpakas paēdīs moš tikai viens, ja taisīs kā parasti, bet šajā variantā arī trijatā var sanākt kārtīgas pusdienvakariņas.

Jem 1,5 l ūdens un uzvāra. Kamēr ūdens vārās, sašņikā 1-2 lielus sīpolus, apcep. Ja ir burkāns, tad to arī sarīvē vai smalki sašņikā un apcep. Verdošajā ūdenī iekrāmē ceptos dārzeņus, kādu buljonkluci, iemet pelmeņus. Kad pelmeņi uzpeld, pavāra vēl 5 min. un šauj klāt visādus piparus, lozberlapas un 1-2 ēd.kar. ar kaudzi tomātu pastu. Uzvāra, uguni nost un ļauj zupiņam atpūsties 5 min.
Ja vēl lociņi, diļļuki un krējums ir klāt - ņammmmāāāā.... Ja lecskapī aizķēries kāds selerijas kāts vai viena vientuļa saskumusi paprikas pāksts, tad to arī šņikā un gāž pie zupinieka. Tad jau ir Grand Zupā a la Cirvjakāts...
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

Re: Pelmeņu zupa
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. septembris, 21:46:53 »
kad mājās nekā nav, paņemam no saldētavas... utt

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. septembris, 22:00:24 »
Nekad nesaprotu, kāpēc dārzeņi zupām jācep- liekas taukvielas, manuprāt. Tāpat nesaprotu sīpola pievienošanu visur, es bez tā iztieku.
Bet zupiņa laba, es vnk piemetu no pakas dārzeņus, par pastu nebiju iedomājusies(man tās arī nekad nav), ja nu kečups. Manā bērnībā mamma vārīja pelmeņu zupu, bet, man liekas, neko klāt nelika, tikai sāli un beigās krējumu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. septembris, 22:19:35 »
Pelmeņi garšo, bet- palasot sastāvu apetīte pāriet.
Soja, mehāniski atdalītā gaļa,garšas pastiprinātāji, ntās e. vielas.
Esmu atradusi vien pāris + - bez tā visa. Varbūt pati muļķe un nemāku nopirkt.
Esmu ari taisījusi pati - bet nu baigais ķimeris, bet arī garšīgi..

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. septembris, 08:46:24 »
Tuk, pārlieku dziļas zināšanas bojā apetīti.  ;) Ja šāda ēdmaņa nav pārlieku regulāra, tad nāve 95 gadu vecumā garanteta.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. septembris, 09:29:51 »
...ar tieši tādām pašām piedevām un panākumiem ari vārīt OLU ZUPU :) tb izmantot to "buljonu", kur olas vārījušās :D :D

Atslēdzies ragana

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. septembris, 11:21:39 »
Nē, daddy! No pelmeņa gaļas vismaz buljoniņš sanāk.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. septembris, 11:56:28 »
nē, buljonam (lasi - sālim, pipariem + dzeltenai krāsai) Camma iesaka iemest buljonkubiciņu! :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. septembris, 12:19:28 »
Man garšo, vismaz agrāk garšoja tas pelmeņu novārījums! Kurus pelmeņus tagad atzīstiet par labiem, kuriem ir labs un "gaļīgs" pildījums?

Par sīpoliem - agrāk lietoju kā garšvielu, tagad kā "dārzeni", tas ir - lieku krietni vairāk.

Ja par studentu tēmu - uzsvars jau arī uz nedārgiem produktiem - kāposts, burkāns, sīpols .
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 10. septembris, 12:24:17 no Spārka »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. septembris, 12:43:02 »
Vai prāts, Ragana! Tik ilgi dzīvot gan negribu.
Tas vairāk ir princips.Nevēlos ar savu maku atbalstīt sū ražotājus, kas cenšas soju ar gaļas
gaļas garšu pārdot kā kvalitatīvu produktu. Ja gribēšu soju tad to  ari pirkšu.
Labāk maksāju vairāk,bet pērku kvalitatīvu produktu.Riebjas visi tie muhļītāji, 
kuru dēļ veikali pārvērsti lasītavās.
Pieturos pie principa - labāk mazāk,toties kvalitatīvu.    :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2015. gada 10. septembris, 13:21:52 »
Apskaužama nostāja. Lielos vilcienos pārsvarā visi pie tā pieturas, taču dzīve ievieš korekcijas brīvā laika daudzumā un dažbrīd arī maka biezumā. Nākas improvizēt. :just_popcorn:

Atslēdzies itta

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. septembris, 15:02:23 »
Bija kaut kur joks, par frikadeļu zupas pagatavošanu, kas sākas ar paņemam pelmeņus un izlobam :D

Visumā man arī garšo pelmeņi ar buljonu un, ja vēl to visu ielabo ar dārzeņiem un piešauj asumiņu.. ņammm, ja vajag ātri un negribas iespringt...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2015. gada 10. septembris, 18:26:32 »
Nu nevienam nav ieteikums par garšīgiem pelmeņiem?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. septembris, 19:54:19 »
Vairs pat lidiņa dārgie nav par garšīgiem uzskatāmi. Bija kādreiz ganbejā - bambusa groziņā, vai ir tagad - nezinu...
Visus sakost!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #14 : 2015. gada 10. septembris, 20:06:27 »
Man pelmeņūdenī ir arī dārzeņi un kartupeļi. Man tāda zupa skaitās pelmeņzupa. Ēdama bez krējuma.