Autors Tēma: Likteņdārzs. Brīdinu - tēma satur daudz dusmīgas informācijas  (Lasīts 9188 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Likteņdārzs. Brīdinu - tēma satur daudz dusmīgas informācijas
« Atbilde #15 : 2015. gada 14. septembris, 10:21:07 »
esmu to vietu no upes vairākkārt aplūkojis, izskatās baisi...nekad nav radusies ne mazākā vēlme turp doties pa zemi...
salīdzinot ar Daugavas plašumiem, majestātiskajiem līkumiem, no kuriem tiešām elpa aizraujas, šis projekts liekas, kā tāda "pumpa".  Pūkas novērojumi to apstiprina       

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #16 : 2015. gada 14. septembris, 10:22:12 »
Oi, tie sirdsakmeņi...
Neesmu bijusi un spriežu tikai pēc Pūkas attēliem, neesmu arī iedziļinājusies koncepcijā, bet, izlasot/izdzirdot sirdsakmeņi iedomājos krāvumu no sirds formas akmeņiem :D (atvainojiet par burtisko uztveri), bet šī tiešām izskatās pēc kapakmeņu izgāztuves... Tikai viens pa vidu, kur sirds  ieskrāpēta ar vienkāršu līniju, nerada šīs asociācijas.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies hm@

« Atbilde #17 : 2015. gada 14. septembris, 11:23:56 »
esmu tai vietā bijusi pirms tur sāka šo projektu,  iecienītā pikniku vietā -pļaviņā ar skatu uz Kokneses baznīcu, esmu talkojusi kopā ar vietējiem krastmalā Lielās Talkas dienā, kad mums bija pikniks, bet toreizējais prezidents ar veselu baru saaicinātu VIPU talkoja pa augšu. Un tā reize arī man ir kā simbols visai tai naudas kāstuvei un pseidopatriotismam - mēs savā piknika vietā pielasījām divus maisus ar pudelēm un drazām, jo tā bija vieta, kur reāli ļaudis pirms tam piknikojuši, bet šie augšā klimta ar saviem melnajiem maisiem, cīnīdamies dēļ viena ieraudzīta papīra, kurš pirmais to iegūs...

pēc tam esmu bijusi tur vairākas reizes - nav ne vainas, ja kādu dzimtenes vietiņu sakopj, bet nez kāpēc tas milzīga biznesa projekta man rada.. Sevišķi, kad redzi, ka tiek piedāvāts kāds jauns sūdiņš , ko tu vari nopirkt un sevi iemūžināt. Viens no "labākajiem" ir tie koka klucīši ,kurus samaukt uz dzelzs stieņiem- stieņu  daudz, kompakti, oi, cik tur piķa var dabūt!!! Brīnišķa biznesa ideja!

Sirdsakmeņu kaudzi nebiju redzējusi, tas ir kas jauns!!!

Bet par ieejas maksu - pavasarī tika prasīta! Bija kaut kāds ziedojumu koncerts, uz kuru bija ieejas maksa un tā pēc tam tika atstāta ! Ja tagad nebija, tad jau feini, noņemts. ā, varbūt tā nebija ieejas maksa, bet gan stāvvietas maksa? Katrā ziņā kaut kādu naudu tur bija iespēja atstāt arī par atbraukšanu :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #18 : 2015. gada 14. septembris, 11:40:45 »
No dabas dotā vieta ir izcila. Pieļauju, ka tumsā klausoties skaistu mūziku amfiteātri ar Daugavu fonā ir pavisam citas sajūtas. Bet staigājot dienā, kas cilvēkiem visvairāk patīk, par ko viņi sajūsminās? Jā , par dabas ainavu, nevis cilvēka veidojumiem. Manuprāt te ļoti uzmanīgi vajadzēja pakopt dabas ainavu , ļoti uzmanīgi veidot stādījumus. Vietai piemērotāks formāts būtu "parks" nevis "dārzs".

Nauda tur ir iegāzta milzīga, stiprināts krasts ar gabioniem, tīkliem, dolomītā izcirsts kanāls ap amfiteātri. Bet Daugava to visu skalo, drupina. Kāpēc iet pret dabu? Nav taču jābūt inženiertehnikas ģēnijam , lai saprastu, ka upēs ir plūdi, piemēram.

Lūk bilde. Prasu vienkāršam , pavecam vīrietim : "kas tas ir?" Karjers! Rūpnīcas teritorija?   Nē, tā ir galvenā ieeja amfiteātrī.  Protams, rudenī kad nokritīs lapas, būs migla, sniegs, daba arī šo vietu padarīs skaistāku. Mīkstinās, retušēs. Protams, es varēju atrast citu rakursu un bildēt tikai skaisto.

Man sāp sirds par ziedotāju izpļekarēto naudu. Un nodibinājuma valdē pavīdēja tādi vārdi kā Māra Zālīte, Imants Lancmanis. Galu galā to taču visu vadīja arhitekti , dārznieki nevis picu cepēji vai bērnu dārza audzinātājas? Jeb tomēr "projektu vadītāji"?

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #19 : 2015. gada 14. septembris, 11:42:34 »
Iespēja naudu atstāt ir vienmēr,bet neviens ieejas maksu neprasa, vismaz 3-4 reizes,kad esmu bijusi, nekad nav prasīta,arī stāvvieta ir gan brīvā, gan maksas. Kad esmu izstaigājusi,tāpat vnm kādu naudu iemetu, bet es tā daru jebkur,kur nav ieejas maksa.Klucīšus vari pirkt,vari nepirkt,nesaprotu par ko satraukums.
Nez ko neviens nesatraucas,ka Kokneses pilsdrupās ir ieejas maksa :-) Atraduši ko nolikt, normāla vieta, kritizēt jau var visu, uz priekšu :-)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2015. gada 14. septembris, 12:03:47 »
Kritizēju tāpēc, ka var labāk. Ja būs spēks, izteikšu savus ierosinājumus nodibinājumam. Un pat ja tas būtu tīri emocionāls viedoklis, kas tur slikts? Nedrīkst? ;)

Par Sirdakmeni. Tā čupa Daugavas malā ir Ojāra Feldberga veidojums, kur pamatā ir viens liels sirds formas akmens. Man patīk tēlnieka  darbi Pedvālē, bet šeit man liekas vienkārši neglīti.  Vēl dažās vietās parkā ir pārspīlēts ar laukakmeņiem. Bet ejiet un lūkojiet paši!

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2015. gada 14. septembris, 12:15:26 »
Jēeeez, tie "sirdsakmeņi" toč izskatās pēc kapakmeņiem. Kam? Attiecībām, pārim? vai kā?

Mani arī tas pasākums nemaz nepārliecina.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #22 : 2015. gada 14. septembris, 22:11:51 »
Biju pirms 3 gadiem ... atstāja iespaidu - nekad vairs ...

Drūms biznesa projekts ... Vieta, kurā nav vēlēšanās atgriezties ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2015. gada 14. septembris, 23:28:44 »
Uz mani tik ļoti nepatīkamu iespaidu neatstāja. Saprotu arī, ka tas, kas vēl izbūves procesā, diez cik skaisti neizskatās. Bet neizpratne palika par tiem kociņu stādījumiem - juku jukām visdažādāko sugu koki, regulārās rindās (droši vien, lai ar kādu tehniku vieglāk izbraukt, ne?) un pārāk tuvu cits citam - kas tur būs pēc gadiem, kad tie koki paaugsies? Džungļi?

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2015. gada 15. septembris, 07:18:55 »
simboliski -liekos izraus ar visām saknēm un deportēs
Diez, kur tie smilšu maisiņi ir izbērti?

projekts nepatīk jau no pašiem idejas pirmssākumiem, neziedoju, neskatos, nebraukšu skatīties

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #25 : 2015. gada 15. septembris, 11:37:18 »
Reno, bet katram kociņam ir metāla lentīte ar vārdu, kam par godu tas iestādīts. Un cilvēki, kas ziedoja, kociņus uz savu galvu nestādīja. Tas būtu briesmīgi, ja rautu ārā. Bet būs jārauj...Tāpat cilvēki saziedoja naudu citām izbūvēm. Ja būvē par ziedotāju naudu, varbūt nevis arhitektiem vajadzēja dot vērtēt , bet ziedotājiem - bet tie atkal neprofesionāļi....   Nezinu, bet patreizējā stadijā vēl var labot - jaunus klāt nestādīt, esošos kaut kā savādāk izkārtot, pārstādīt....
Tāda vieta, tāda ainava.... eh. Un kāpēc bija vajadzīgs tas starptautiskais konkurss? Latviešu arhitekti vien nevarēja, tomēr taču labāk pazīst šo vidi? Nu , nafig, mums Budas akmens tajā parkā? Jā, arī tāds tur ir , takas malā uz skatu terasi ejot... Reveranss projekta autoram?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #26 : 2015. gada 15. septembris, 14:05:29 »
Biju 2 gadi nopakaļam. Ieejas maksas un parkinga maksas nebij, varēja ziedot. Man liekas, ka šis projekts savu beigu veidolu iegūs pēc daudziem desmitiem gadu - kaut kas apaugs, izaugs, savādāk uztversies. Protams, ka kāds arī ko uzvāra sev. Atceramies, ka Eifeli ar no sākuma gribēja torņa smailē uzspraust un Sidnejas operu saspridzināt suvenīros...

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2015. gada 15. septembris, 17:49:12 »
nuuu beidz šo drazu ar eifeli salīdzināt...

Tas tik tiešām bija grandiozs izgudrojums izstādei. Un vsp jau eifelis tiešām sev uzcēla biroju ar labu restorānu, kas viņam pašam patika. Bet tajos laikos tik milzīgas metāla konstrukcijas un tik augstu.... tas tiešām bija kas tāds, ko katrs nevarētu.

Un tur atslēga bija tieši tajā, ka nevis katrs imbecils kko ieķēpās, bet visu izlēma pats Eifelis.

A šādu veidojumu... vienam otram piemājas dārziņš glītāks un mājīgāks.

Un kkā nav manīta ārzemju tūristu interese par šo objektu. Ja par pilsdrupām vēl šādi tādi interesenti atrodas...
Ja ārzemniekiem rādītu bildes ar šo "dārzu" un parsītu, kas un kur tas ir, diez vai i 1 no miljona pareizi uzminētu.

Bet TO torni bildē ieraugot, katram skaidrs, ka runa ir par Parīzi...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #28 : 2015. gada 15. septembris, 18:25:21 »
Es vienkārši mēģinu paskatīties no mazāk populāras pozīcijas. Un salīdzinājums ar Eifeli no abu valstu spējas viedokļa ir gana labs. Pirmos gadus Eifeli nolādēja visi parīzieši un torni tieši par drazu saukāja.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 15. septembris, 18:48:00 no Spārka »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #29 : 2015. gada 15. septembris, 18:28:29 »
Eifeli vispār būvēja, lai reklamētu angāru un tiltu tehnoloģijas, kuras pārdeva pats Eifelis. Izņemot marketingu tur vispār nekādas citas idejas nebij.