Autors Tēma: "Firmas" ēdieni  (Lasīts 5586 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

"Firmas" ēdieni
« : 2015. gada 23. septembris, 23:24:52 »
Gribas iebāzt degunu jūsu virtuves "firmas" ēdienos  ;)
Ir taču tā, ka gadu gadiem ir kāds ēdiens, kas tiek nemitīgi taisīts, ir garšīgs un par labu atzīts. Nu, piemēram, manu radu lokā visi zina, ka manai mammai padodas uz krāsns pannā sautēta gaļa, māsīcai ir superīgas drumstalkūkas, meita prot margot turku zirņu salātus, tante Millija skābē izcilus gurķīšus, bet es vāru garšīgu soļanku.
Kā jums?

Atslēdzies Kikamora

Re: "Firmas" ēdieni
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. septembris, 00:31:07 »
Manai mammai vienmēr ir iznākuši fantastiski garšīgi marinētie gurķi. Vienmēr uz visiem tusiņiem/radu sanākšanām u.c. ar ēšanu saistītiem pasākumiem galdā tiek likti tieši viņas gatavotie. Tik kraukšķīgi un pareizajā pikantumā nav nevienam citam :)
 Tēvs, savukārt, senāk radu starpā bija zināms kā plāno pankūku (un pildīto pankūku) meistars, bet tagad kūpina izcili gardu kārtaino gaļu. Man gan tāda "firmas ēdiena" nav. Nu, labi, es uzskatu, ka man sanāk ļoti garšīgas kartupeļu pankūkas :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2015. gada 24. septembris, 08:12:37 »
Lazanja latvieshu gaumee... taisu ljooooooti reti...

Bet vsp draugi uzskata, ka es visu labi gatavoju... vinji kljuudaas, bet skalji es to nesaku ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 24. septembris, 08:43:36 »
Manējiem garšo viss, ko lieku galdā. Reizēm pukst, ka sātīgs, ka ass, ka tik vēlu neēd, bet atturēties no mana ēdiena arī nekādi nespēj (to es par viesībām). Ja eju ciemos, man dāvanas vietā parasti pasūta kādu kūku uzcept.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #4 : 2015. gada 24. septembris, 08:59:53 »
Ēst taisīšana ir ikdiena, jau tā grūti izdomāt, ko taisīt, lai visi ēstu, lai nav kāda sastāvdaļa, ko kāds neēd, kur vēl kādi firmas ēdieni, nav tādu. Gatavoju labi, parastos ikdienas ēdienus-kotletes, karbonādes, maltās gaļas mērci, visu to, ko katrā mājā jau izsenis taisa. Nekādus jauninājumus- lazanjas vai tml neprotu, turos uz vecu vecajām vērtībām, kā jau lielākā daļa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 24. septembris, 11:50:21 »
Mani ēdieni arī visiem garšo, parasti kaut ko mainu un ieviešu no jauna, tā kā neviens  nezin, kas viesībās būs. Parasti tieši kaut kas jauns, nevis tradicionāls.

Par "firmas" var uzskatīt vistas filejas gabaliņus karija mērcē, brīnišķīgo baklažānu sacepumu, tajiešu zupu ar vistu, garnelēm, kokspienu , kopš pavasara marokāņu zupu ar turku zirņiem, lečo ar gaļas bumbiņām, sasaldēto skābā krējuma/bezē torti, pavlovu.Vīrs cep ļoti labas picas, es fokaču

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2015. gada 24. septembris, 13:45:49 »
Nav plašs paziņu loks, bet man pašai arī vislabāk garšo savas ceptās kotletes, salīdzinot ar citām paziņu loka gatavotājām. Mocarellas salāti ar tomātiem, bazilika pesto, rucolu un ķilavām(!) ir stabila vērtība no jauno laiku virtuves.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #7 : 2015. gada 24. septembris, 14:41:35 »
nu tā Reno mani iedzina stāvus zemē iekšā ! :rat: te nemaz nedrīkst neko teikt !:D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2015. gada 24. septembris, 14:46:03 »
Reno sen jau neklausos. Tādus ēdienus ne redzējusi, ne ēdusi.
Pašai nav nekādu firmas ēdienu. Arī nezinu nevienu, kam tādi būtu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #9 : 2015. gada 24. septembris, 14:54:09 »
Pag,vēl te Emīlija un Piafa nav ienākušas  :)
Man nav nekādu,firmas ēdienus ēdu ārpus mājas, neesmu nekāda firma,lai tos taisītu  :rofl:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 24. septembris, 15:04:16 »
Man ir tikai dievišķā šoko kūka, kuras recepti nevienam nedodu.  Tāpat tik daudz recepšu pasaulē, ka nošauties, un ļoti maz no visa es taisu vairāk par dažām reizēm, lai to sauktu par "firmas".

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2015. gada 24. septembris, 15:20:23 »
Piaf, a kāpēc recepti nedod? Vienkārši interese...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 24. septembris, 15:27:22 »
Skopa. Kūku varu izcept, iedot (vēl apjautāšos kādas vēlmes uz pildījumu un noformējumu - tiek ļauts izvēlēties no kādām 3-4 opcijām iekšai un 2-3 opcijām ārai atkarībā no budžeta un gaumes), bet ne recepti :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2015. gada 24. septembris, 16:38:03 »
Nu ja, kārtīgs meistars savus knifus neatklāj. Firmas noslēpums. Var būt kādreiz pārdošanā redzēsim - Piafas šokolādes kūka.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 24. septembris, 16:42:27 »
Broņ, sarkasms nevietā. Un diez vai kādreiz redzēsiet. Ielikšu seifā un būs man ģimenes recepte :P