Kad to Saplēsto krūzi sola rādīt un kas viņu filmē? Bija kaut kur info?
Mājas trešo sēriju noskatījos. Tā kā divas jau biju redzējusi, šai biju pilnīgi gatava. Vēroju rāmo ritējumu, priecājos par klišejām, katru jaunu uztvēru ar sajūsmu.
Neviens no jums nebija pieminējis govs pļeku - tas taču bija tik simboliski - ja lauki, tad noteikti jābūt pļekai - arī sakoptā zāliena vidū, kur govs savu kāju nav spērusi nedz ganoties, nedz pa ceļam uz kūti

Ja meitene uztraucas par savu skaistumu, tad noteikti par to, ka krūtis mazas. ( Un kāpēc viņai jāuztraucas, ja nupat vecākus megapompozā pasākumā ar savu uzšāvēju iepazīstināja ?)
Baznīca gan man patika- tas tik ļoti atgādināja 20.gadsimta sākumu.. vai arī vispār 19.gadsimtu Anglijā.. saules pielieta baznīca, priesteris.. Ja tā nebūtu bijusi 101 klišeja pēc kārtas, tas bija perfekts skaistums.
Savukārt pašu priesteri man bija ļoti interesanti ieraudzīt! Pagājšvasar biju ekskursijā Alsungā, pie suitu sievām, viņas pašas ir fascinējošas un viņas stāstīja arī par savu priesteri, kurš patiesi aizrauj ļaudis, pats iesaistās, organizē, re, tāpēc arī filmā piedalīties bija ar mieru!
BEt vēl man viens liels šāds jautājums - vai suitenieki runā ne tik izteikti aprauti kā citi kurzemnieki? Te visi vietējie runā gandrīz kā rīdzinieki, sevišķi lauciniece Madaras māmiņa perfektā latv val....