Autors Tēma: Dūmu detektori  (Lasīts 4650 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Dūmu detektori
« : 2015. gada 14. oktobris, 13:08:14 »
VUGD ir izstrādājis noteikumu projektu - dzīvokļos būs jāuzstāda dūmu detektori visiem iedzīvotājiem. (tvnet)

Principā nav daudz ko iebilst, tikai, zinot, kādas kvalitātes detektori ir visnotaļ smalkās vietās, vai tas daudz ko līdzēs ugunsdrošībai..

Atslēdzies reno

Re: Dūmu detektori
« Atbilde #1 : 2015. gada 14. oktobris, 13:24:23 »
ar baterijām, kuras aizmirst mainīt?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 14. oktobris, 13:35:34 »
O, jē, kārtējais naudas slaukšanas pumpītis aiz maskas "patiesas rūpes par iedzīvotājiem"...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #3 : 2015. gada 14. oktobris, 13:37:10 »
Kā ta pārbaudīs, vai visiem ir? Staigās pa dzīvokļiem? kā tad..
Nu mani tas neuztrauc, man kā 10 gadus ir. Vīrs kā gaļu cep, tā gaudo.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2015. gada 14. oktobris, 13:41:04 »
Kā ta pārbaudīs, vai visiem ir? Staigās pa dzīvokļiem, kā tad..

Nu tak būs jāpērk detektori par 87 eur/gab. - katrai telpai vienu, virtuvei divus - no vienas sertificētas firmas, kas piedāvā speciālos detektorus ar kāpņu telpā izvadāmu signālčipu. Pienāk kontrolieris, noskenē un pārbauda, vai darba kārtībā visi detektori. Detektora garantijas laiks - viens gads, pēc tam jāmaina uz nākamo sertificēto (87 eur/gab., uzstādīšana - 38,50 eur/ gab. plus PVN). Bateriju darbības laiks - divi mēneši. Baterijas sertificētas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2015. gada 14. oktobris, 13:47:08 »
Nu ārzemēs visur ir. Un sāk kaukt, kad tostermaize pārcepusies un sāk dūmot. Man kā nesakarīgam cilvēkam būtu ļoti noderīgi. 2x gandrīz aizdedzināju dzīvokli LV. Vienreiz ar virtuves dvielīti nocēlu katliņu un dvieli nevērīgi uzmetu uz galda, pati aizgāju gulēt. Tālāk mistika - nezin kāpēc naktī cēlos augšā un gāju uz virtuvi, a tur - melni dūmi, virtuves galds vidū melni gruzd. Tas no tā dvieļa, kuram no gāzes plīts kāda dzirktele bija pieķerusies. Līdz rītam būtu letāls iznākums.

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #6 : 2015. gada 14. oktobris, 13:48:49 »
Trix, Tu esi kūdītājs! ;)
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. oktobris, 13:51:55 »
VUGD ir izstrādājis noteikumu projektu - dzīvokļos būs jāuzstāda dūmu detektori visiem iedzīvotājiem. (tvnet)

Principā nav daudz ko iebilst, tikai, zinot, kādas kvalitātes detektori ir visnotaļ smalkās vietās, vai tas daudz ko līdzēs ugunsdrošībai..

Spārka, detektori maksā ~ 10 EUR. Nopērc un pielīmē. Strādā viņi ļoti labi, esmu pārliecinājies. Baterija tur apmēram 2 gadus. Kur ir problēma?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2015. gada 14. oktobris, 13:53:56 »
Kur ir problēma?
Ja tā tad ok, man gadījies redzēt tādus, kas ir, bet nedarbojas.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. oktobris, 13:54:23 »
Man vēl elektroniskie ūdens rādītāji nav uzlikti, bet Trix jau dūmu detektorus rēķina.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2015. gada 14. oktobris, 15:03:53 »
Uzskatu,ka tas būtu tikai normāli, pati esmu par to domājusi,bet reāli ko darīt bija slinkums. Tagad būs jādara,ļoti labi.Visu laiku domāju,ka vajadzētu mājās arī to sarkano putu dzēsējaparātu.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2015. gada 14. oktobris, 15:05:17 »
Uzskatu,ka tas būtu tikai normāli, pati esmu par to domājusi,bet reāli ko darīt bija slinkums. Tagad būs jādara,ļoti labi.Visu laiku domāju,ka vajadzētu mājās arī to sarkano putu dzēsējaparātu.
Nāra, un tad vēl ugunsdzēsējas kostīmu sexšopā nopērc :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2015. gada 14. oktobris, 15:45:16 »

man bez tāda negribēja laukos māju apdrošināt... neviens jau nepārbauda, ka viņš nav 10 gadi pildīts... vispār jau pienāktos viņu ik pĀrgadus izpūst un no jauna uzpuildīt, bet rokas neaizsniedzās.

mūsu rīgas mājā ir. ik pa 2 mēneši trauksme (kauc, ka vai zem gultas jālien). Sākumā reaģēju, gāju skatīties vai mūsu stāvā kas nedeg... tagad neko, gaidu kad vugd atbrauks un atslēgs

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 14. oktobris, 15:58:06 »
Kurš teica, ka dzīve esot garlaicīga? :)

Mans dzīvoklis ir apdrošināts, un man nekādu detektoru apdrošinātājs neprasīja.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2015. gada 14. oktobris, 16:01:47 »
Kurš teica, ka dzīve esot garlaicīga? :)

Mans dzīvoklis ir apdrošināts, un man nekādu detektoru apdrošinātājs neprasīja.

iespējams, viņi patur  iespēju uzdod Tev šo jautājumu, kad Tu nāksi pēc atlīdzības :)