Autors Tēma: Liķieri Ziemassvētkiem - pašu darināti.  (Lasīts 11196 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Liķieri Ziemassvētkiem - pašu darināti.
« : 2015. gada 17. oktobris, 16:52:03 »
Esmu ieguvusi glītas liķiera glāzītes, (paldies Sarunu forums un Mango!) kas uzvedināja uz domu par pašgatavotu liķieri Ziemassvētkiem un vispār visai "festive season".
Nekad neesmu neko tādu gatavojusi, lūdzu padalieties ar savām pārbaudītām receptēm! Interesē visi liķieri - augļu , ogu, olu, krējuma utt.

Ragana minēja dzērveņu, citronliānu , smiltērkšķu - ceru uz receptīti ar daudzumiem kaut kad!

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

Atslēdzies reno

Atslēdzies ragana

Re: Liķieri Ziemassvētkiem - pašu darināti.
« Atbilde #3 : 2015. gada 17. oktobris, 20:29:14 »
Smiltsērkšķu liķieris:
1 l ogas
1/2 l ~50-70 ob šņabis
350 g cukura
Saber kārtām, pārlej ar šņabi (faktiski pašķaidīts spirts), aizvāko labi cieši, noliek vismaz uz 40 dienām tumšā, vēsā vietā.
Šāda proporcija 3:2:1 noder jebkura ogu liķiera pagatavošanai.
Ar citronliānām sanāk interesanti, taču tās ogas ir pārāk stipras, lai liktu vienas pašas, pie tam gana ekskluzīvas. Tādēļ iesaku likt 1/10 no visas ogu masas, par pamatu ņemot kādas neitrālākas, teiksim, ķiršus. Novākšanas laiks nesapas, taču saldētava to palīdz atrisināt.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. oktobris, 22:01:51 »
Paldies, paldies! Es laikam sākšu ar vienkāršāko - dzērveņu, un tad pie sarežģītākiem. Ja receptē vajag stiprāku spirtu - kur to var iegūt?  Sen atpakaļ  kādu brīdi strādāju laboratorijā .... laboratorija  tika mazgāta un dezinficēta ar spirtu bagātīgi....

Reno liķieris izskatās diezgan advancēti priekš iesācēja, tas varētu būt otrais

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. oktobris, 22:56:40 »
LB ražo kaut kādu stipro -laikam 60 grādu šņabi

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 18. oktobris, 14:56:14 »
Reno limončino esmu taisījusi. Kā iesācējs. Nekā sarežģīta nav. Pirku kkādu somu šņabi Stockmanā.
Iesaku, ļoti garšīgs. Taisīju dāvanām.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2015. gada 18. oktobris, 19:42:43 »
nevaru noturēties - jāuzprasa :) Kāpēc jātaisa, ja labu labie ir veikalā? Par ēdienu saprotu, paša taisīts ir labāks, bet par alko nē.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 18. oktobris, 21:25:31 »
mēs arī šokolādes konfektes taisījām

ja nu tu tā jautā -[patiešā nezinu. Man garlaicīgi pieņemt citu uzspiesto

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2015. gada 18. oktobris, 21:51:09 »
Nāra , labs jautājums. es īsti nezinu. Es baudu procesu, izgudroju divriteni, ko pirms manis jau tūkstoši ir izgudrojuši, bet tāpēc mans jaunatklāšanas prieks nav mazāks! vienmēr interesanti kas un kā sanāks, pārsteiguma moments. Mani vienas lietas ved pie citām, kas zin , kur liķieri aizvedīs!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #10 : 2015. gada 18. oktobris, 21:54:41 »
nevaru noturēties - jāuzprasa :) Kāpēc jātaisa, ja labu labie ir veikalā? Par ēdienu saprotu, paša taisīts ir labāks, bet par alko nē.
Nepiekritiishu. Ok - bruuveet maajaa viskiju vai konjaku bez attieciigaam zinaashanaam un iespeejaam - nepraats. Bet visi likjierveidiigie uzleejumi gan vairumaa gadiijumu maajaas taisiiti labaaki, kaa veikalaa pirkti. Veikalaa vr nopirkt ar visaadaam esenceem un kjiimijaam sataisiitu. Maajaas - pats redzi uz kaadaam ogaam vai augljiem uzlej, cik cukuru pieliec un taa.
No personiigaa piemeera - Itaalijaa tradicionaali ljauzhi lieto Limonchello - citronu likjieri. Veikalaa pilni plaukti ar dazhnedazhaadaam markaam. Bet - neviens negarsho tik labi, kaa viira drauga mammas maajaas taisiitais. Pie tam - ne no veikalaa peerkamiem citroniem, bet no muuseejiem. Blakus oliivkokiem mums kaadi kocinji 6 aug. Nekad muuzhaa nav nekaadu kjiimiju redzeejushi. Citroninji neizaug lieli un vizuaali nav smuki. Veikalaa visdriizaak taadiem garaam paietu. Bet garsha un smarzha.... MMMM.... Un tas Limonchello, ko tante Ninetta taisa. Biezs, stiprs, smarzhiigs....

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2015. gada 18. oktobris, 22:01:07 »
Lynx, un tantes recepti var dabūt? :) man gan tikai veikala citroni būtu...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2015. gada 18. oktobris, 22:04:10 »
Es gaidu to vecumu, kad arī sākšu šmorēt un liķierus taisīt.
Lynx tik garšigi apraksta to citronliķieri, ka pilnīgi fiziski izjūtu to garšu un smaržu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2015. gada 18. oktobris, 22:19:29 »
veikala It pirktais Limonchello man negaršoja,man gan neviens liķieris negaršo. Varbūt mazās devās Minty un Jāgermeister,stiprie liķieri. Piena/krējuma liķieri varu izdzert ka pienu no lielās krūzes,bet tiem jau maz grādu,reibst tikpat maz ka piens.
Nez cik grādu paštaisītajiem?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 18. oktobris, 22:34:27 »
Lynx!!!!
Tak aizrīties var! Sasodīts, man pilna mute ar siekalām, lai gan alko galīgi nav topa lietu sarakstā. :D
Es visu atceros, Ričard...