Autors Tēma: Liķieri Ziemassvētkiem - pašu darināti.  (Lasīts 11178 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Re: Liķieri Ziemassvētkiem - pašu darināti.
« Atbilde #15 : 2015. gada 18. oktobris, 22:34:38 »
Nu taa - atbildu pa kaartai.
Recepti dabuut nevar. Es jau arii luncinaajos apkaart, bet nekaa... Ninetta saka - atvediet citronus, cukuru, spirtu (te var taadu 96% oficiaali veikalaa pirkt), sataisiishu. Recepti - neaaaa - firmas nosleepums.
Tas ko Ninetta taisa ir gana stiprs. Graadi 38 buus noteikti. Nav salds. Un vispaar tikai nosaciiti par likjieri var tikt deeveets. Pudele jaaglabaa saldeetavaa. Un tad mazajaa spicglaaziitee, peec labaam pusdienaam.... mmmmm. Visa maaja peec citroniem smarzho un veeders priecaajas.
Naarai - par likjieriem kaa taadiem. Itaalji vispaar ar ko stipraaku par viinu iipashi neaizraujas. Peec maltiites grami 50 gremoshanai - jaa, bet taa, lai noseestos pie pudeles un vakara gaitaa iztukshotu - to gan nee....
Kas man veel no shiis teemas pie sirds iet. "Amaro Lucano" - Lukano ruugtais. Senais Basilicatas nosaukums bijis Lucania. No taa arii nosaukums. Garsha nedaudz atsit Riigas Balzaamu, bet nu ljoooti attaalinaati. Pamatgarsha zaaliites.... Nav salds. Ir stiprs. Veel viena modifikaacija "Amaro Lucano Vechio". Shis stipraaks (garshas zinjaa). NOTEIKTI jaabauda tikko no saldeetavas izkjekseets un veelams  no aukstuma iznjemtaas, aprasojushaas spicglaaziitees
Veel -  ir taada lieta kaa "Sambuca". Te nu gan jaasaka - na ljubitjelja. Ja cilveekam nesimpatizee lakrica - shiim pudeleem ejam garaam Dzeeriens ar ljoti izteiktu lakrticas garshu un smarzhu. Man patiik. Peec 50 gramiem taada sajuuta, ka ar elpu vareetu visu Jonijas juuru aizsaldeet. Veesums.....
Nu taa. Nedaudz par IT alkoholu

Atslēdzies Mango

« Atbilde #16 : 2015. gada 18. oktobris, 22:35:58 »
Es speciāli pirku eko citronus. Lai var tās mizas izmantot.

Kāpēc taisīju, eksperimenta dēļ, kā daudz ko citu, jo ko tad nevar nopirkt tagad veikalos, visu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2015. gada 19. oktobris, 10:00:56 »
cik grādus gribi, tik arī sataisi

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #18 : 2015. gada 19. oktobris, 10:55:53 »
Lynx, bet tas pašmāju Limončello arī ir tāds mizīgs vai arī sulas skābums klāt. Biju iedomājusies, ka Limončello tāds saldi skābs, bet pirktais izrādījās tikai salds ar citronu miziņu garšu. Aromāts bija labs, bet garšā līdz ar to vilšanās.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #19 : 2015. gada 19. oktobris, 15:09:09 »
Lynx, bet tas pašmāju Limončello arī ir tāds mizīgs vai arī sulas skābums klāt. Biju iedomājusies, ka Limončello tāds saldi skābs, bet pirktais izrādījās tikai salds ar citronu miziņu garšu. Aromāts bija labs, bet garšā līdz ar to vilšanās.
Ar to skaabuminju iistam Limonchello kaa ir taa ir. Cik zinu, tad galvenais izejmateriaals, ko spirtaa nostaadina, tieshaam ir citrona mizinjas. Par to saldumu - tieshi taapeec man nepatiik veikal Limonchello, jo  manai garshai galdriiz visi par saldu. Tante Ninetta gan atradusi iisto liidzsvaru stapr stiprumu un saldumu. Un likjieris arii vinjai sanaak taads biezs, tumiigs, kurpretii veikalaa peerkamie man skjiet taads uuzdenjains.
Atceros - pirmo reizi, kad viirs veda pirmo reizi ar tanti iepaziistinaat, peec diviem grakjiishiem ledaina Limonchello no Ninettas saldeetavas, maajaas ejot zeme zem kaajaam vienu briidi taa aizdomiigi sashuupojaas :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #20 : 2015. gada 19. oktobris, 15:34:40 »
Jā, vēlāk izlasīju, ka Limonchello jātur saldētavā, tad tiešām bija cits smeķis!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #21 : 2015. gada 01. novembris, 21:58:56 »
Atskaitos. Dzērveņu liķieris.
250g dzērveņu
250g cukura
650 g LB degvīna
Ar verdošu ūdeni aplietām, saspaidītām dzērvenēm uzlej degvīnu un cukuru, tur 7 dienas tumšā vietā.

Nevarēju ar sietiņu izfiltrēt  dzidru, drusku duļķains.Tomēr ar visām duļķēm tāds paplāns nav "biezs".
Pazuda skaistā dzērveņu krāsa, vienkārši sarkans, nevis tumši sarkans.
Drusku sit cauri LB, nākošo ņemšu citu šņabi
Garša laba, nav salds, iet iekšā lielos daudzumos!

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #22 : 2015. gada 01. novembris, 22:38:51 »
Šausmas, nevilšus esmu apēdusi pusi no alkoholizētajiem dzērveņu biezumiem, mmmmm....  Aizmirsu pateikt, ka recepte no draugiem.lv, Maruta Goilo.

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2015. gada 02. novembris, 11:59:41 »
Man līdzīgs pastāstiņš no jaunības laikiem -draudzenes mammas vadībā taisam olu liķieri, kau kas nogājis greizi, laikam sarāva omletē.  Jautri pļāpādamas, ar karotēm ēdam omleti , visām sārti vaigi un smiekli aizvien skaļāki, kamēr mamma apķeras, ka omletei grādu 30 -40

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2015. gada 02. novembris, 12:00:54 »
bet par liķieru dzidrumu -nevis sietiņš, bet filtrpapīrs vai audums. Vairākas reizes

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #25 : 2015. gada 02. novembris, 12:27:19 »
Marle? vairākās kārtās?

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 02. novembris, 13:09:43 »
droši vien. Bet vispirms kārtīgi izskalota, lai nav specifiskā smarža

Atslēdzies Betons

« Atbilde #27 : 2015. gada 02. novembris, 14:19:03 »
Pūka, filtrpapīrs, tas, kas kafijas automātam. Būs ideāli dzidrs kā kristāla asara

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #28 : 2015. gada 02. novembris, 14:29:26 »
Beton, bet degvīnu kādu? Man te ieteica Finlandia. A?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #29 : 2015. gada 02. novembris, 14:36:54 »
Mani arī interesētu degvīnu speciālistu ieteikumi, jo ko ko, bet degvīnu esmu degustējusi maz - negaršo.
Savulaik uz sarkanajām jāņogām lēju LB - pirmoreiz sanāca ļoti labi, nākamajā gadā - ne visai, bet, šķiet, pie vainas bija nevis šņabja marka, bet ogu-cukura proporcija.
Tagad arī izvēlētos LB, bet tikai tāpēc, ka tam nopērkama arī 60 grādu versija.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck