Te nu ar visaam chetraam luusha kjepaam piekriitu Betonam. Likjieru un uzleejumu bruuveeshanai optimaals variants spirts. Man Riigas koleegjei kaadreiz bija savs, paziistams dzheks CT (no tiem, kas zem deguna murmina - spirkjik, vodka, sigareti - nezinu gan vai shobriid visi nav izkjerti). Meitenei patika visaadus specifiskus likjieriishus taisiit. Un par cik tas keks paziistams - bija pus liidz garantija, ka spirkjiks tiira manta. Tad nu luuk - vinja arii teica, ka ar snjabi vulgaris tik labi nesanaak. Tas nespeej no nostaadinaamaa objekta tik labi visas garshas un smarzhas izvilkt, kaa tiira manta - spirts. Un arii to biezumu un tumiigumu gala produktam nedod.
Man te ir viena manta, kam dikti gribeetu recepti dabuut. Shokolaades likjieris ar piparmeetraam. Kaadu laiku atpakalj viirene vienu taadu pashtaisiitu pudeli no veciem kraajumiem izvilka un iedaavinaaja. Konsistence kaa Baileys, kraasa kaa kafija ar pienu, garsha - diezgan izteikta piparmeetra ar vieglu shokolaades piesitienu. Mmmmm - bija dikti labs, kaut es vispaar peec dabas neesmu shii tipa drinku cieniitaaja.
Jautaaju peec receptes, bet.... Vecajai kundzei jau 80 gadi plus daudzas veseliibas probleemas un Himalaju kalni ar ikdienaa lietojamaam zaaleem. Rezultaataa - atminja galiigi vairs nekaada. To ka taisiija pati - atceras, kaa.... sit kaut nost - tumsha bilde.