Autors Tēma: hormonālā kontracepcija  (Lasīts 10761 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lilith

Re: hormonālā kontracepcija
« Atbilde #60 : 2015. gada 29. oktobris, 17:07:50 »
Piekrītu, ka viss ir individuāli. Man vispār nav nekādu blakņu - ne svara pieaugums, ne garastāvokļa maiņas, libido augstāks nekā jebkad. :) Es pat negribu atcerēties tās ikmēneša mokas, kad likās, ka beigta būšu.

Atslēdzies dille

« Atbilde #61 : 2015. gada 30. oktobris, 11:48:06 »
Man šķiet, ka klusiņš jautājums bija arī par HAT. Labi atceros 2 kolēģes klimaksa laikā - viena mierīga, laipna kā saulīte,  resna arī nekļuva, nu taisnību sakot, bišķi apaļums krājās, jo ļoti patika bulciņas ēst:). Šī kolēģe neslēpjot pati pateica, ka dzer  HAT. Otra, kad viņai sākās tie "prieki" - kļuva nikna kā pūķis, izteikti sāka mainīties garastāvokļi, no rīta iebrāzās, ne lāga labrītu, un gaiss telpā tik smags, ka grūti blakus sēdēt. Visu laiku aizkaitināta , ik pa brīdim rāva logus vaļā... Kad pirmā kolēģe tā mīlīgi vienreiz aizsāka sarunu, ka otrā arī varētu pamēģināt ko lietot, otrā nikni atbrēca sakrālo frāzi :"Nelietoju un nelietošu!".
Tā kā es nebūtu tik kategoriska. Kad nu reiz vajadzēs un redzēšu, ka dzīves kvalitāte mainās un citiem pastāvīgi sāku krist uz nerviem, pieņemšu saprātīgu risinājumu.

Vīriešiem arī androgēnā pauze, tad viņi kļūst īgni, kašķīgi, histēriski. Kāpēc jamie neko nelieto? :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #62 : 2015. gada 30. oktobris, 12:14:06 »
Kārtējie stereo tipi. Ne mans tēvs bija nīgrs, ne kašķīgs, ne māte sasvīdis pūķis  :)
Tie drīzāk ir izņēmumi, kuriem smagi norit un tiem ari, kas jālieto.
Tas,ka reklāmas borē, tad tas nu to darbs.
Par to, ka pati redzēšu,ka kļūstu neciesama, parasti to PATS neredz  ;)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #63 : 2015. gada 30. oktobris, 12:37:21 »
Man nav tādu principiālu iebildumu pret hormoniem, lai gan uz jebkurām zālēm un vispār medicīnu skatos ar domu - labāk tālāk no tā visa (tā būtu viena no vēlmēm zelta zivtiņai - absolūta veselība, lai pie ārstiem iet nebūtu nekādu vajadzību).
Esmu lietojusi hormonus gadus 3-4 - nedaudz libido kritās, bet tas reizēm notiek arī stresa dēļ, citādi izmaiņas nejutu; saprotams kļuva mans pilnīgi neregulārais cikls, tiesa ar laiku zāļu dēļ tas gandrīz pilnībā pazuda, bet arī tas neradīja diskomfortu (cikla pazušana citām radot nemieru). Pēc pārtraukšanas lietot, cikls atsākās uzreiz un bija kļuvis tik regulārs, kā nekad iepriekš. Iespējams svars tomēr bija palielinājies dēļ hormoniem, jo drīz pēc tam nokritās par 3-5 kg, bet tas nav pilnīgi droši, jo ap to laiku sāku arī vairāk sportot un mazāk našķoties (vīns, siers, uzkodiņas) vakaros.

Speciāli ārtse neko nepiemeklēja, analīzes netaisīja.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #64 : 2015. gada 31. oktobris, 19:12:20 »
Ko nu kurš par normu uzskata. Labāk smirdēšu, tecēšu un ģīmi tikai nakts tumsā spogulī skatīšu, bet tos ČAKARĒJOŠOS hormonus nelietošu.
Klasika. Iepeld kabinetā būtne, kurai hemoglobīns tikai kā nosaukums analīžu lapā tuvumā bijis, bet asinīs atrodams nav.
-mēnešreizes regulāras?
-jā!
-cikla garums?
-28-30 dienas.
-cik ilgi?
-2 nedēļas tek, 2 - nē. Bet ir regulāri tak!
No personīgās pieredzes - man vienmēr ir jautāts par regularitāti, pēdējo reižu sākumu, bet tikai 2-3 reizes - par ilgumu...
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #65 : 2015. gada 31. oktobris, 22:48:44 »
Nē, nu protama lieta, ka, ja reiz ir slikti, tad nav jāciešās, jātek un jāsmird, bet kaut kas savā labā jādara. Jautājums tikai - kas. Un par kādu cenu (ne naudas izteiksmē). Es pieturos pie uzskata, ka nav prāta darbs pulksteni remontēt ar āmuru un no blaktīm atbrīvoties, nodedzinot māju. Visas savas vainas, arī vienu to, par kuru man tika teikts, ka "te nu jūs bez operācijas galā netiksiet!", esmu pieveikusi netradicionāliem un organismam saudzējošiem līdzekļiem. Protams, tas prasa bišku vairāk darba ar sevi, kā tikai norīt tableti.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #66 : 2015. gada 01. novembris, 10:08:58 »
Cik gan ir to, kuri gatavi savu diabeetu vai spiedienu citaadi aarsteet?

Man gan opereets apendiciits un osteomieliits, nezinu, vai netradicionaalji tur ko piedaavaatu...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #67 : 2015. gada 01. novembris, 17:40:01 »
Man nav absoluuti noraidosha attieksme pret OK, bet.... man ir stipri lielas shaubas par to, ka visi ginekologi pirms noziimeeshanas veic visas nepiecieshamaas analiizes un analiizes.
No manas pieredzes. Pirms gadiem 7 gadiijaas  diezgan nopietna dziljo veenu tromboze - kaaja sapampa kaa balkjis, ne paiet, ne paguleet. Viens no pirmajiem jautaajumiem, ko flebologs uzdeva - vai nelietoju OK. Nee nelietoju. Un no taa briizha man tika kategoriski noliegts pat meegjinaat. No taa secinu, ka OK var palielinaat trombozhu risku cilveekiem, kuriem uz to nosliece. Vai sho kaut kaa paarbauda ginekologi pirms izraksta kaarteejo recepti tableteem???

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #68 : 2015. gada 01. novembris, 18:37:11 »
Inešuk, es neesmu nekāda fanātiskā sektante, kas drīzāk mīrs, kā dosies pie ārsta. Apendicītu operēšu un lauztus kaulus (tpu, tpu...) kopā stutēt došos pie ķirurga. Un zobus laboju pie zobārsta. Bet ir lērums visādu ne tik akūtu un ne-mirstamu vainu, ko var atļauties (un, manuprāt, vajadzētu) ārstēt organismam draudzīgākā veidā.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #69 : 2015. gada 01. novembris, 20:01:03 »
...Viens no pirmajiem jautaajumiem, ko flebologs uzdeva - vai nelietoju OK. Nee nelietoju."...

Savukārt, man daktere (kardiologs) minūtes 20 stāstīja par smēķēšanas kaitīgumu un stingri ieteica atmest šo kaitīgo atkarību. Tikai tad, kad man izdevās pārtraukt šos runas plūdus un izskaidrot, ka savā dzīvē neesmu izsmēķējusi nevienu cigareti, tikai tad sākās konstruktīvs manas sliktās pašsajūtas iemeslu meklējums  :) . (Un mans sirds vājums nebija saistīts arī ar hormonu lietošanu).

Ja par tēmu, tad esmu vienīgi par brīvu izvēli. Gribu lietoju, gribu nelietoju. Es pat saprotu aizspriedumus, bet, ja hormonu lietošanu pielīdzina alkoholam, narkotikām, un vēl tādiem grēkiem kā slepkavība un pašnāvība, tad, piedodiet, tā jau ir tumsonība.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #70 : 2015. gada 01. novembris, 20:31:58 »
...Viens no pirmajiem jautaajumiem, ko flebologs uzdeva - vai nelietoju OK. Nee nelietoju."...

Savukārt, man daktere (kardiologs) minūtes 20 stāstīja par smēķēšanas kaitīgumu un stingri ieteica atmest šo kaitīgo atkarību. Tikai tad, kad man izdevās pārtraukt šos runas plūdus un izskaidrot, ka savā dzīvē neesmu izsmēķējusi nevienu cigareti, tikai tad sākās konstruktīvs manas sliktās pašsajūtas iemeslu meklējums  :) . (Un mans sirds vājums nebija saistīts arī ar hormonu lietošanu).

Ja par tēmu, tad esmu vienīgi par brīvu izvēli. Gribu lietoju, gribu nelietoju. Es pat saprotu aizspriedumus, bet, ja hormonu lietošanu pielīdzina alkoholam, narkotikām, un vēl tādiem grēkiem kā slepkavība un pašnāvība, tad, piedodiet, tā jau ir tumsonība.
Klau - nejauc "p" ar "d" . To, ka smeekjeet ir slikti, to zina visi, arii smeekjeetaaji. Staasts ir par ko citu - OK lietoshana palielina trombozhu risku cilveekiem, kam uz to nosliece. Un taapeec - cik daudzi ginekologi to kntrole un opaarbauda savas klientes>? 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #71 : 2015. gada 01. novembris, 20:37:47 »
Ja runā par jautājumiem, tad ĢĀ man pajautāja :
                    - Jūs varbūt esat hormonus dzērusi?, tādā intonācijā it kā es
heroīnu būtu šņauķusi  :rofl:

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #72 : 2015. gada 01. novembris, 20:44:49 »
Baaaaa......... taapeec jau es saku - nav aizliegts lietot OK, bet........ vai juus smeekjeejat?  vai juus dzerat viinu kaut reizeem?.... vai jusss darat 100 un vienas citas lietas,par ko juus neinformee juusu ginekologi????  Ok - lietojam OK. Es nelietoju, jo mans ginekologs neljaava - man risks nospraagt ar trombu sirdii vai plaushaas....... Cik godiigi ir juusu dakteri?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #73 : 2015. gada 01. novembris, 21:15:15 »
Lynx, lūdzu pati nejauciet P ar D...
Ja Jūs būtu izlasījusi manu komentāru šīs tēmas 4 lapā, tad saprastu, ka es, piemēram ļoti rūpīgi attiecos pret savu veselību un netieši ar savu pieredzi aicinu arī citas sievietes būt tik pat akurātām. Mans "cepiens"  ir par tiem cilvēkiem, kuri pat tuvu nav stāvējuši klāt hormoniem, bet viedoklis ir tik kategorisks.

Par trombiem runājot mans risks ir vēl lielāks, jo man nav liesas. Galvenā asinsrades orgāna. Manā bērnībā uzskatīja, ka cilvēki bez liesas vispār ilgāk par pāris gadiem nenovelk..Es dzīvoju, jo regulāri lietoju asins šķidrinošos preperātus. Tādi man jālieto neatkarīgi vai lietoju OK vai nē. Un mans trombocītu līmenis ir normā. Arī pie OK lietošanas.
Kā jau teicu: esmu tikai un vienīgi par brīvu izvēli. Kura atzīst par labu esam, tā lieto, kurai pastāv kādi riski veselībai, tā nelieto, bet nevajag klārēt, ja Jums ir problēmas, tad citiem tās arī noteikti būs.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #74 : 2015. gada 01. novembris, 21:29:48 »
Jā, Lynx, vienā gan Jums taisnība. Sieviešu dakteri, iespējams, pārāk maz pievērš uzmanību pacientes veselības kopainai. Bet ir taču arī pašas sievietes. Neviens neliedz viņām būt uzstājīgākām, pieprasīt veikt tādas un tādas analīzes, izskaidrot utml. Ja es tā daru, kāpēc citas nedara?