Autors Tēma: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?  (Lasīts 15973 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Re: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?
« Atbilde #75 : 2015. gada 02. novembris, 19:19:26 »
Digital guru bildēja mūsu pēdējo ķēķa tusu :)
Man vispaar Digital Guru simpatizee. Vinju pieeja apmaaciibai un pasniedzeeji arii. Ja cilveekam shii lieta nav galiigi tumsha bilde - pasniedzeeju vaardi arii sho to izsaka. No Riigaa piejamiem maaciibcentriem fotograafeeshanaa un datorprogrammaas DG manaa izpratnee ir liideris.
Tagad visiem speekiem censhos atsaukt atminjaa pirmaa pasniedzeeja vaardu... pagaidaam nesanaak. vecums nenaak viens. Naakamo liimeni vadiija Ivs Zenne. Arii bija labi - profesionaali, korekti, saprotami - cepuri nost. Bija veert. Bet nebija taas profesionaalaa fotograafa dzirkst, kas pirmajam. Abas ar koleegji ilgi gaidiijaam, kameer pirmais pasniedzeejs vadiis naakamo liimeni. Diemzheel.... nesagaidiijaam. Slimiiba vinju pieveica...

Atslēdzies taj

« Atbilde #76 : 2015. gada 02. novembris, 20:35:54 »
Ieinteresēja šis kurss - http://www.digitalguru.lv/kurss/kompozicijas-meistarklase-fotografija/
Ja tik varētu pa mēnešiem maksāt. Un vēl, netieku 2dienu un 3dienu vakaros, diemžēl tajās dienās nu nekādi, visās citās varu.
Zinu, ka vajadzētu jau sakontaktēties, noskaidrot, bet mazliet minstinos... Jebkurā gadījumā, saprotu, šādi kursi notiek un notiks. Informācija ir!  :)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #77 : 2015. gada 02. novembris, 20:44:49 »
Ieinteresēja šis kurss - http://www.digitalguru.lv/kurss/kompozicijas-meistarklase-fotografija/
Ja tik varētu pa mēnešiem maksāt. Un vēl, netieku 2dienu un 3dienu vakaros, diemžēl tajās dienās nu nekādi, visās citās varu.
Zinu, ka vajadzētu jau sakontaktēties, noskaidrot, bet mazliet minstinos... Jebkurā gadījumā, saprotu, šādi kursi notiek un notiks. Informācija ir!  :)
Taj - sriezhot peec tavas teemas pieteikuma - tev vispirms vairaak nodereetu kurss, ko vada Valdis Oshinsh   http://www.digitalguru.lv/kurss/tehnikums-fotoaparata-iespejas/
Ok - shie kursi jau garaam, bet var piezvaniit un paintereseeties par naakoshajiem. ja nopietni gribi pieveersties foto, vispirms vajag saprast tehniskaas lietas, pirms investeet nopietnaakaa tehnikaa - objektiivos un taa...

Atslēdzies taj

« Atbilde #78 : 2015. gada 02. novembris, 21:13:31 »
Ir cilvēki, kam tik un tā tehniskās lietas buksēs. Gāju sākumlīmeņa kursos 2 mēnešus un, lūk, rezultāts pēc gada. Tāpēc, ka tehniskie parametri nav tas, ko lieku pavisam pirmajā vietā. Līdzīgi kā tepat tikko tēmā par to, vai dzīvoklis liecina par cilvēku. Vai tehnika liecina par cilvēku (ja vien nav kāda galējība)? Ja kopumā tā (tehnika) nav nemaz tik peļama. Kaut kad iegādāšu zoom objektīvu. Un tālāk? Tāpēc, ka ļoti interesē skatījuma perspektīvas...

Turklāt, tehniskos parametrus mūsdienās var izpētīt, tajā pašā Flickr (mm un f daudzām fotogrāfijām redzami, tāpat slēdža izvēle) un citviet. Naska uz pētīšanu ilgtermiņā, to arī daru, kad uznāk iedvesma, arī paeksperimentēju. +- pazīstu sava aparāta iespējas (VB, f). Vienmēr var vēlēties vairāk, labāk, dārgāku kaut ko. Vienlaikus tas nav mans. Nevēlos vairāk, drīzāk piemērotāko, pieredzi ar laiku, kādu domubiedru sastapt kādreiz, rokrakstu, iespējams. Ja izrādīsies, ka nav dots, tāpat to neietekmēšu. Tāpēc tā diezgan rāmu garu.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. novembris, 21:24:12 no taj »

Atslēdzies taj

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #80 : 2015. gada 02. novembris, 21:33:31 »
Ok. Domu sapratu. Mans vieniigais ieteikums - meegjini pieregjistreeties iespeejami vairaak fotosaitos. Latvijaa kaut tai pashaa fotoblog. Liec bildes. Regulaari. Un pie reizes uzliec kjiveri, jo dabuusi daudz akmenjus uz galvas. Ne taapeec, ka tavas bildes buutu sliktas, bet taapeec, ka tauta taada. Bet no jebkura komentaara, pat visnegatiivaakaa var savu labumu izlobiit.
re kur piemeeram mans sens fotobloga profils   http://www.fotoblog.lv/Lynx/
dalja ar ziepi bildeeta, dalja kaadreiz ar kaut kaadu Olympus spoguleni, ar kuru taa arii nesadziivoju - nepatika. Nu jau 100 gadus neko neesmu likusi - vienkaarshi paroli aizmirsu, bet lai atjaunotu no Itaalijas - kjeepa. Bildes - nu taadi sliicinaami kuceeni savaa vairumaa. Bet var paluukot, kaa tauta uz ko reagjee

Atslēdzies taj

« Atbilde #81 : 2015. gada 02. novembris, 21:51:40 »
Interesantas un skaistas fotogrāfijas! Lūk, Lynx, skatījums! Tavs, tā, kā redzi, kā sajūti! Kopumā pozitīvas atsauksmes. 2010.gads.

Kad reģistrējos fotoblog.lv, šķiet, pirms gadiem 3, bija interesanti, patika, taču tad ienāca kādas jaunas vēsmas un sākās. Ne tas, ka kritiku grūti uzņemt, bet arī kopumā pie citu fotogrāfijām manīju žargonu vai daudzskaitlīgus DEL, un kopumā viss, ne prātīga teikuma, kas apnika. Tad izdzēsos. Tagad telefona numurs tas pats un no jauna vairs neļauj ar to pašu numuru, kā arī neesmu pārliecināta, vai vajag.

Flickr lapā jau arī redzu, kur ir kādi "like" un, kur vienkārši ignors. Var izdarīt secinājumus. Un iedvesmoties arī no citu veikuma.

Lynx, Tu tagadnē vēl fotografē?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #82 : 2015. gada 02. novembris, 21:59:19 »
Lynx, skaisti.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #83 : 2015. gada 02. novembris, 22:19:01 »
Paldies par labiem vaardiem.
Shobriid bildeeju tikai un vieniigi sev. Gjimenei. Muus, maajas miiluljus, dabu apkaart, celjojumus. Bet paarsvaraa ar telefonu. Sapni par to, ka vareetu ar foto meegjinaat pelniit esmu nolikusi taalaa, taalaa plauktinjaa. Varbuut kaadreiz izvilkshu. Labs spogulis shobriid man ir meerkjis nummur viens, ja mums viss izdosies ar viesniicu biznesu un saaksim kaut nedaudz pelniit. Zinu, ja iepiiksteetos viiram, ka man taadu kameru vajag - izliistu caur adatas aci, bet man nopirktu. Tikai - muusu vienas algas gjimenei tas buutu paaraak nopietns speeriens pa ikmeenesha budzhetu. Es kaa apziniiga sieva to nevaru atljauties.
Kad sanaaks laiks un buus veeleeshanaas, sabildeeshu un ielikshu te lapas no taa krievu profesora fotokompoziicijas maaciibgraamatas, kur manas bildes iekshaa. Vispaar laba un diivaina sajuuta, kad redzi savus darbus drukaatus, un veel pie tam graamataa.
Par fotoblog - jaa. Tur tauta nav paaraak naska uz komentaaru rakstiishanu, bet vismaz kaadreiz bija divas opcijas, kaa atljaut bildi veerteet - tikai patiik, nepatiik, vai aratziimi, kas jau paredz drusku dziljaaku analiizi (ja nemaldos ar 3 komponentiem). Bet faktiski arii ar patiik- nepatiik var sho to saprast. Vismaz - vai brauc daudz maz pareizaa virzienaa vai galiigi garaam.

Atslēdzies taj

« Atbilde #84 : 2015. gada 02. novembris, 22:42:04 »
Lynx, tur jau tā lieta, ka, ja ir ģimene, prioritātes ir mazliet citas. Arī man. Dzīvojam, kā varam. Kopumā par dzīvi nesūdzamies, reizēm pasapņojam, un tad jau manīs, kā būs.  :)

Tādā nojautas līmenī redzu jau šeit, pēc reakcijām - https://www.flickr.com/photos/love_of_books/

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #85 : 2015. gada 02. novembris, 22:52:49 »
Taj -  apskatiiju - tev viennoziimiigi ir fotoacs. Malace vairaakums man patiik, pat ljoti. Ir bildes, kur uzreidz redzu, ka ar nelielu citaadu kadreejumu buutu labaak. Bet vairaakums - bravo....

Atslēdzies taj

« Atbilde #86 : 2015. gada 02. novembris, 22:55:36 »
Paldies! Gribētos vienkārši kādreiz padiskutēt, rast domubiedru... Gatava arī no savas puses komentēt, izteikties, ja cilvēks vēlas.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #87 : 2015. gada 02. novembris, 23:05:22 »
Paldies! Gribētos vienkārši kādreiz padiskutēt, rast domubiedru... Gatava arī no savas puses komentēt, izteikties, ja cilvēks vēlas.
par mani runaajot - kaa jau ieprieksh rakstiiju - par tehniskaam lietaam kluseeshu. Ja par kompoziiciju - vienmeer laipni.

Atslēdzies taj

« Atbilde #88 : 2015. gada 02. novembris, 23:28:49 »
Kopumā, kas liekas tāds, ko varētu savādāk Flickr redzamajās kompozīcijās?
Un... Vai ir kas tāds, ko varu atgriezeniskajai saiknei?  :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #89 : 2015. gada 03. novembris, 09:50:11 »
Lynx, Taj - skaisti! Un cilvēki , zvēri - es nekādi nevaru saņemties uz to. Man patīk bildes , kur asums ir uz galveno objektu, un fons tāds drusku miglains. Kā tādas dabū? (kumelīšu bunte piemēram, grāmatu kaudze) Vienīgā vieta, kur es atļaujos likt bildes, ir šeit. Citur bail, ka nokritizēs...