Autors Tēma: Flīzēšanas zinātājiem: flīzes uzsūc ūdeni  (Lasīts 8443 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Flīzēšanas zinātājiem: flīzes uzsūc ūdeni
« Atbilde #30 : 2015. gada 19. novembris, 00:27:52 »
Negalvoju, bet attiecīgās firmas šuvotājam vajadzētu būt arī ķīmiskajam noņēmējam.
Dušai, droši vien, hidrofobais izmantots, bet jānoskaidro kādas firmas.
Meistaram izskatās problēmas ar darba kultūru.

Atslēdzies tex

« Atbilde #31 : 2015. gada 19. novembris, 06:43:48 »
Kādas firmas, ir zināms. Un jā, ar otro mēģinājumu vairāk kā pus mēneša garumā hidrofobais :)
Es par to, kā lai mazgājot ar ūdeni un/vai šķīdinātāju nesamaitātu tās šuves?
Jebšu te vairs nevar kaitēt?

Un šim subjektam ir ļoooti laba iespēja pēc "slimošanas" sastapt nomainītu atslēgu un vilka pasi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2015. gada 19. novembris, 07:11:21 »
Teorētiski flīzi bojāt nevajadzētu, bet var pamēģināt uz kāda pārpalikuma vai potenciāli neredzamā vietā. Uz šuvēm virsū netīrītu. Tīrītu katru flīzi atsevišķi līdz šuvei.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2015. gada 19. novembris, 07:43:17 »
Šuvotājs ir tā taisīts, ka lielākā klucī sakalstot, ar ūdeni nereaģē. T.i., lietošanas laikā mazgājot flīzes, šuves neizmazgājas.
Ja ir palicis plāns slānītis, (pēc šuvošanas noslaucīts ar lupatiņu - pēc tā paliek tāda blāva plāna kārtiņa) tas gan nomazgāsies ar ūdeni un švammīti. Ja piekaltušas lielas pļekas, tad slikti. Par ķīmiju nezinu, jāprasa būvbodēs. Var kasīt mehāniski, flīze tomēr ir diezgan cieta, jāuzmanās gan ir.

Un šim subjektam ir ļoooti laba iespēja pēc "slimošanas" sastapt nomainītu atslēgu un vilka pasi
Pēc tā, ko es lasu - kāpēc tikai "laba iespēja"? Vairāk izklausās pēc garantētām piepēm un ar kāju pa pakaļu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2015. gada 19. novembris, 09:37:48 »
Lielas pļekas var mēģināt dabūt nost mehāniski ar kaut ko žiletei līdzīgu. Ir arī tādi mazi skrāpīši ar plānu asmeni. Kādreiz esmu ar tādiem tīrījusi stiklus no pļekām, domāju, ka ar flīzēm varētu izdoties līdzīgi.
Protams, labāk vispirms izmēģināt kādā neredzamā vietā, vai nesaskrāpēsies flīze. It kā nevajadzētu, bet fvz, flīzes jau arī dažādas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #35 : 2015. gada 19. novembris, 10:36:12 »
Trix, es tā pieklājīgi izteicos. Vrb ne tikai vilka pase. Ko un ar kādu vārdu krājumu es domāju, varat iedomāties.

SkaiC, tātad ar ūdeni toč varu mēģināt, -sliktāk nebūs. Ja ūdens nelīdz, tad šķidināt/kasīt.
Jautājuma būtība vairāk par to, kā neapgrauzt maliņas pašai šuvei? Tāpēc par šķīdinātāju domāju ar bažām, jo ja tas ietiks šuvē, tad šuve pati arī kaput?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #36 : 2015. gada 19. novembris, 11:24:17 »
tādi baigi unikālie šķīdinātāji, manuprāt, nemaz nav. Vismaz es kādreiz esmu gandrīz aptaisījis pakaļkājas, skrubinot no ķieģeļiem "meistara"atstātās javas paliekas. Ar kaut kādu tur šķīdinātāju.
Par šuvēm - laiks ir pats svarīgākais. Faktiski tas bija jādara ne vēlāk kā pēc stundām 12, bet katra nākamā diena arī ir no svara.

Atslēdzies tex

« Atbilde #37 : 2015. gada 19. novembris, 11:25:30 »
aaa, nu tad eventuāli tā tik un tā būs mehānika...

Vai galu galā tomēr nākseis nolīgt citu to visu paŗflīzēt

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #38 : 2015. gada 19. novembris, 14:15:48 »
Nestreb karstu. Mēģini nokasīt. Ja tas ir apakšā, tad varbūt priekšā būs kāda mēbele, veļas grozs, skapītis, un arī ne ideāls nokasījums tik ļoti acīs nedursies. Ja acu augstumā - mjāā...

Atslēdzies tex

« Atbilde #39 : 2015. gada 19. novembris, 14:17:13 »
Nestreb karstu. Mēģini nokasīt. Ja tas ir apakšā, tad varbūt priekšā būs kāda mēbele, veļas grozs, skapītis, un arī ne ideāls nokasījums tik ļoti acīs nedursies. Ja acu augstumā - mjāā...
Nekas tur nebūs priekšā. Tas ir dušā.

IMO, jo ātrāk atrastu aizvietotāju, šim "talantam", jo labāk. Bet normālie tā apkārt nemētājas :(  Sooooo vismaz lielumu varētu novākt pati, ja saprastu kā, lai tiešam nepiekalst līdz stadijai, ka bez perforatora nekā. Ar lupatu tas tā vnk nākt nost negribēja...
Bet saprau, ka vispirms vajag ar slapju mēģināt, ja arī tas nelīdz tad nost no šuvēm ar šķidinātāju un tuvāk mehānika... Tā pamērma