Autors Tēma: Panna  (Lasīts 3896 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Panna
« : 2015. gada 10. novembris, 12:03:46 »
Ilgi cietos, bet nupat jau piegriezusies man tā draņķa panna, kurai viss līp klāt. Par teflona kaitīgumu saklausījusies, nopirku keramisko, un it kā taču nebija nekāda lētā, bet nu nekam neder - liec virsū, ko gribi, visu pierauj. Gribu citu, un it kā taču veikali pilni, a kur garantija, ka nav tāds pats fufelis?
Varbūt kāds var no savas pieredzes ieteikt kādu ''nelīpošu'' pannu?
Jā, par puslīdz demokrātisku cenu, gluži zepteru vai īstconu gan ne...

Atslēdzies Alstere

Re: Panna
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. novembris, 12:06:05 »
Galīgi neesmu speciāliste.
Pēdējo nopirkām marmora pannu. Nu jau pusgadu kalpo un neko klāt nerauj. Pēc cepšanas parasti ar salveti notīrām un ir ok.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2015. gada 10. novembris, 12:06:44 »
Skanēs vintage, bet čuguns.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 10. novembris, 12:09:01 »
Cik ir demokrātiska cena? Tak ņem un katru gadu uz akciju nopērc vienu Tefalu un veco met ārā.
Tikko sagooglēju savu pannu http://www.amazon.co.uk/1/dp/B000VKLJ5O/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1447150534&sr=8-2&keywords=scanpan Iet vairāk kā gadu (turpat jau būs divi gadi). Ja nebūtu pāris reizes atkal aizmirsusi uz lielā karstuma tukšu, būtu joprojām ideāla. Bet tā - viducis ir apsvilis, bet nu jau atkal aizgājis normālā režīmā. Kad šī liksies par vecu un nelietojamu, nākamo pirkšu tādu pašu, bet ar šito beidzot noriskēšu cepeškrāsns variantu, jo, lai arī rakstīts, ka drīkst likt, tomēr bail par rokturi.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 10. novembris, 12:20:04 no Piafa »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. novembris, 12:30:54 »
Pannu ar plastmasas rokturi es cepeškrāsnī neliktu.

Savai iecienītajai pannai vairs nepateikšu ne ražotājfirmu, ne arī kāds pārklājums. Kamēr kalpo un klāt nerauj, lietošu.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. novembris, 12:31:45 »
man pannai kaut kāds gaišs bēši dzeltenīgs pārklājums, laikam keramika skaitās. Neko nekur nerauj.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 10. novembris, 13:01:09 »
Luīz, tagad jau tās plastmasas ar tādas - visādas mēdz būt :)

Vēl varu izteikties par sekojošām pannām:

Pannas ar gaišdzelteno/bēšīgo pārklājumu. Man ir Delimano a la wok. sajūsmā neesmu, citiem nerekomendētu, rauj klāt tā, ka prieks skatīeties. toties katliņš mērcēm ir ok ar visu miltu karsēžanu taukvielās.
Pannas sudrabotās dziļās (tādas smagas metāliskas ar grubuļainu 2 vai vairākkārtīgu dibenu, iespējams arī termopuļķi uz vāka, bet ne hermētiski noslēdzošās), ja labi sakarsē, uzlej vairāk eļļas/sviesta, cep smuki. Vairāk gaļām, gaļām, kas pārvēršas sautējumos mērcēs utml. Olu neuzcepsi. bet zem vāka apbrūnināto gaļu forši mīkstu izsautēsi.
Tefal sarkanie punkti - mazā ok (tiek izmantota lielajām pankūkām, mazajām omletēm, dažreiz, ja vajag kaut ko sīku fiksi apcept (sīpoli, garšvielas utml), pankūku panna pārāk svaiga,lais spriestu, bet arī ok (tiek ceptas tikai pankūkas).

Vienīgais, kas vēl no manas puses - tiešām, pannas jāuzsilda vidējā karstumā, jāgatavo tajās arī max vidējā karstumā, lai arī teikts, ka drīkst ar dzelžiem pa virsu - nu labāk nevajag, vai ļoti maigi tikai, tukšu pannu nekarsēt, ja cep kotletes/karbonādes utml, pēc katras porcijas izsluacīt ar papīra dvieli, mazgāt tikai ar švammes maigo daļu un siltā ūdenī. Tad tiešām arī kalpos ilgi. Bet nu tā kā visi dara tā kā dara (es tai skaitā), tad sanāk sabojāt :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. novembris, 13:13:12 »
es braucot mājup no copes somijā, Helsinkos gaidot prāmi ieskrēju lielveikalā un paņēmu melno čuguna pannu (lyonnaise), spāņu ražojums Pujadas, 30 eur. Der indukcenei, IZCILA. nu kā vecajos labajos laikos - silst pa visu virsmu, nevis tikai vidus, kurš turklāt uzpūšas... neko klāt nerauj, cepu un figeju aiz laimes :)

Vienīgi ar alumīnija tefloneni salīdzinot - pasmaga ~2kg...

šo to līdzīgu internetā var nopirkt piem. http://www.amazon.de/Buyer-5110-26-Lyonnaise-Bratpfanne-Eisenstahl/dp/B000ECSCS6/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1447153791&sr=1-1&keywords=lyonnaise
tik ne visi uz LV gatavi sūtīt...   

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. novembris, 13:23:57 »
Man ir rimi pirktā vislētākā iespējamā (ja nemaldos, saucās ICA Basic vai kā līdzīgi, latu laikā maksāja piecīti, tagad pie 10€).  Nezinu ne par pārklājumu, ne par citiem kaitīgumiem/nekaitīgumiem. Bet... Nokalpoja man tāda panna 2 gadus (netika lolota kā faberžē ola, bet lietota kā parasts trauks - gan ar dzelzs lāpstiņu pa virsu, gan regulāri piededzināta, gan karsta zem aukstā ūdens krāna bāzta... Izmantota vismaz 3-4 reizes nedēļā ). Izmetu, jo deformējās (izliecās. Bet klāt arī pēc visas manas vardarbības nerāva). Nopirku vietā tādu pašu. Kad beigsies šī, pirkšu atkal tādu pašu ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. novembris, 13:31:02 »
Izmantota vismaz 3-4 reizes nedēļā

mums neviena "modernā" panna nav gājusi ilgāk par 2 gadi, parasti jau pēc 1-1.5 paliek ne visai. bet mēs lietojam vismaz 2-3 reizes DIENĀ, t.i. 15-20 reizes nedēļā :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 10. novembris, 13:38:03 »
Pujada pannas var nopirkt Gemosā, tiesa, nezinu vai čuguna arī.

Offtopic: kas tiek cepts 2-3x dienā? Lai nodrošinātu tādu noslodzi ir jānodarbojas ar kotlešu cepšanu peč pasūtījuma vai arī jādzīvo tikai mājās.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. novembris, 13:42:19 »
Man šobrīd vislabāk kalpo Rito iegādāta Ballarini panna - segums tumšs, bet ciets, nav kā standarta teflona pannām; dibens biezs. Cenu nepateikšu, bet padārga, pirkta vēl latu laikos (bet nav tā kā lietota nepārtraukti visu laiku), turklāt realizējot dāvanu karti.

Čuguna pannas patīk, bet - 1. Latvijā pirkt, šķiet ļoti dārgi; 2. pat tukšu vienā rokā grūti noturēt, kur nu vēl ar gatavojamiem objektiem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 10. novembris, 13:45:20 »
Par Ballarini te bija daudz viedokļu un atsauksmju http://virtuve.calis.delfi.lv/noderigi/padomi/panna-un-pannas/

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. novembris, 13:46:16 »
tā sanāk - ir kas dzīvo mājās, ir kas iet prom agri, vai atgriežas tik vēlu, kad pārējie vēl/jau guļ, vai viņiem ir īpašas garšas vajadzības :)

no rīta es izcepu olu/desu/gaļiņu...tad sievmāte vai bērns ceļās, arī sev kaut ko cepina...
tad pusdienās tie, kas dzīvo pa māju vai atgriežas ātrāk kaut ko uzcepina...
tad vakariņās vismaz 1, reizēm 2 cepieni... arī naksniņas reizēm gadās

2 reizes dienā sanāk pilnīgi droši :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2015. gada 10. novembris, 13:55:06 »
Kad pirms gadiem padsmit dzīvoju uz ceptu kartupeļu diētas arī sanāca pannu lietot 2x dienā: brokastīs cepti kartupeļi, vakariņās cepti kartupeļi un, gan jau kāds mājnieks vēl pa dienu lietoja...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck