Autors Tēma: Piparkūku mīkla  (Lasīts 1671 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Piparkūku mīkla
« : 2015. gada 10. decembris, 20:33:37 »
Sameklēju veco tēmu pirms gada, kurā dalījāties pieredzē par labākajām piparkūku mīklām. Izvilku esenci, ka Topā bijušas konditorejas Vecrīga, Skrīveru (mājas saldējuma?) un Floras mīklas. Vai šogad jums viss pa vecam?

Man ir iespēja un izdevība palūgt to atvest no Latvijas. Pec jūsu nostāstiem sliecos uz Vecrīgas mīklas pusi. Bet varbūt jums ir kāds satriecošs jaunums garšas ziņā zināms (gribas forši pikantas, plānas un kraukšķīgas)? Vēlams, Rīgas centrā iegādājams.

Atslēdzies Nomade

Re: Piparkūku mīkla
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. decembris, 21:07:08 »
Ja ar virtuvi neesi uz jūs, var pats taisīt. Recepšu bez gala un malas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2015. gada 10. decembris, 21:09:31 »
Neesmu, bet šoreiz nesanāks, gribu gatavu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. decembris, 21:55:16 »
Par rūpnieciskajām neko ieteikt nevarēšu, mums lauku “vecā kaucmindietes meita“,
kurai visi lauku eko šmeko labumi un to mīklu sāk taisīt jau pēc Jāņiem,
tāpēc jasarunā jau laicīgi.
Domāju, ka CT var meklēt paštaisītu mazo ražotāju mīklu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. decembris, 22:05:10 »
Es zinu, ka veikalos pakaļ met, bet man vajag labu, pikantu, garšīgu - pārbaudītu vērtību- lai var plāni izrullēt un tad kriukšķināt :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. decembris, 22:12:29 »
Es tad droši vien ņemtu to pašu Floras mīklu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. decembris, 22:14:18 »
Man šķiet, ka visgardākās ir Floras piparkūkas.  Tagad domāju, ka esmu cepusi arī Floras mīklu, bet neatceros vai bija tikpat gardi.

Kāpēc Tev pasūtīt mīklu, ja var uzreiz gatavu un nenošaut greizi? Ja interesē process, pamēģini no A līdz Ž

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. decembris, 22:18:11 »
Man nebūs laika iedziļināties ne izejvielu iegādē, ne mīklas taisīšanā. Man patīk "ieiet" procesā, bet tas prasīs laiku un mieru, kura man nebūs. Bet gribas, lai māja smaržotu pēc latviešu piparkūkām, tādēļ vēlētos vismaz pati tās izcept, ne gatavas pirkt. Nākamgad gan būs jāsaņemas no A līdz Z

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. decembris, 22:20:52 »
Nevarēšu ieteikt, jo piparkūkas cepam tikai smaržai un jo tā pienākas, tad tās ēdam līdz Jāņiem :) Bet man liekas visas labas, izrullē plāni un ok!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. decembris, 22:25:05 »
Nē, salasījos veco tēmu - cita mīkla nerullējas, cita līp, cita plīst, cita cepot uzpūšas, cita izplūst :D

Labs ir, būs laikam pie Floras jāpaliek. Šogad neviena par "Vecrīgas" mīklu neizsakās