Autors Tēma: no Sirmā raidījuma  (Lasīts 2764 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

no Sirmā raidījuma
« : 2015. gada 13. decembris, 17:53:40 »
Ieraudzīju tirgū plūmes un iedomājos pamēģināt ungāru recepti no Sirmā raidījuma.  :fubar:

Līdz mīklai viss gāja labi, bet plūmes jau likās aizdomīgas. Sataisīju bumbuļus un piesardzīgi vārīju tikai vienu. Pēc minūtēm 5 uzpeldēja, bet jau tad bija skaidrs, ka plūme iekšā nemūžam nebūs gatava. Tā arī bija.

Mainīju plānus, lielās bumbas izjaucu -mīkla pārtapa mazākās klimpās, vārošā ūdenī iemestas ātri bija gatavas. Apvārtīšanai rīvmaizi vajag tiešām rupju, tad būtu kraukšķīgā garoziņu.

Secinājums? visi tie vareņiki, knēdeļi un citi glumie izstrādājumi nav manā gaumē. izņēmums ir pierasti pelmeņi -tā laikam ir garšas atmiņa un pieradums. Šajās mazajās klimpās varētu būt piem. konservēts ķirsis.Jo plūmei jābūt nenormāli gatavai ar plānu miziņu, lai tur iznāktu kaut kas cik necik baudāms.

Uztaisīju pāris bildes, bet nekāda kulinārā māksla tur nav
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 13. decembris, 19:05:27 no pitons »

Atslēdzies reno

Re: no Sirmā raidījuma
« Atbilde #1 : 2015. gada 13. decembris, 17:57:40 »
Nu jā, un plūmes sagriezu mazos gabaliņos un uz pannas apcepināju ar cukuru, tā bija mērce tiem brīnumiem. Garšoja tīri normāli, neviens neuzminētu, ka kartupeļi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2015. gada 13. decembris, 22:04:47 »
Njā, labi, ka piesardzīgi sāki ar vienu...
Man ļoti garšo kartupeļu pankūkas ar brūkleņu ievārījumu.
Padomāju, varbūt ar plūmju arī varētu pamēģināt, vienīgi trūktu tas brūkleņu rūktenums.
Knēdeļi man arī negaršoja.Otrreiz tā arī neesmu taisījusi.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #3 : 2015. gada 14. decembris, 10:01:11 »
Raidījumu skatījos, varbūt jaucu, bet,man liekas, tur bija vārītu kartupeļu masa, tāda kā kartupeļu putra, tad jau tur knēdeļu masa nekā nevar sanākt, jo knēdēli ir no nevārītiem kartupeļeim, no vārītiem pat nezinu, kas varētu sanākt, bet ne gluma knēdeļu masa vai varbūt tomēr? Nez kā būtu, ja visū liktu kaut ko sāļu, piemēram, olīvu? Apbrīnoju par drosmi un uzņēmību taisīt kaut ko jaunu ar nezināmu iznākumu!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 14. decembris, 10:25:02 »
Es jau nemaz nezinu kas īsti ir knēdeļi. Ja klimpas vārītas ūdenī -nemaz negribu zināt. Kaut gan buljonā vai pienā klasiskās mil;tu klimpas garšo
Uz eksperimentiem mani tās plūmes sakūdīja
Jā, masa bija vārīti kartupeļi un milti

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2015. gada 14. decembris, 10:45:22 »
Sirmā raidījumu neredzēju, bet, tā kā ungāru virtuvē daudz radniecīga ar austriešu virtuvi, tad, runājot par knēdeļiem, mīklu patiešām taisa no vārītiem kartupeļiem. Otrs variants - biezpiena mīkla. Man personiski labāk patīk ar biezpienu

Atslēdzies ragana

« Atbilde #6 : 2015. gada 14. decembris, 12:46:44 »
Knēdeļus ēdu Čehijā. Fui, pē, kaka! Ja krievu laikos pārvārījās makaroni, tad sanāca knēdeļi.  :veee:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. decembris, 18:04:37 »
Prāgā no baltmaizes. Vsm man nebija no kartupeļiem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2015. gada 14. decembris, 21:44:49 »
Ir dažādi knēdeļi. Saldie - ar plūmēm, aprikozēm, zemenēm, riekstu masu vai šokolādi ieksā. "Sāļie" -  kā piedeva kkam gaļīgam, sēņainam vai mērčainam. Tos parasti taisa arī no izmērcētas baltmaizes - Semmelknoedel.
Ir vēl tādi, kurus liek zupā, piem., aknu knēdeļi vai mannas knēdeļi.
Ir pildīti sāļie - apkārt kartupeļu masa, vidū malta gaļa.

Šitā puse ir riktīga knēdeļu puse

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. decembris, 22:00:25 »
Vo Minne token!!!! Pareizi domāju ka knēdeļi ir baltmaize + piens + zaļumi. Vāra ūdenī un izmanto kā piedevu
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 14. decembris, 22:01:56 »
Ne visi kneedelji ir baltmaize

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2015. gada 14. decembris, 22:35:47 »
Vo Minne token!!!! Pareizi domāju ka knēdeļi ir baltmaize + piens + zaļumi. Vāra ūdenī un izmanto kā piedevu

Afrora, pareizi inešuks saka, ne visi knēdeļi ir no baltmaizes. Bet tos, ko ēd kā piedevu kkam, parasti taisa no baltmaizes, piena, olām, zaļumiem (daudz pētersīļiem), jā, das stimmt.

Atslēdzies Danija

« Atbilde #12 : 2015. gada 14. decembris, 23:00:02 »
Es arī biju vīlusies knēdelī.Lasot Šveiku, biju sadomājusies nezin ko, bet, kad pasniedza kā piedevu piekaut kādas gaļas ar mērci, tāds kaut kas pļurkans, kā izmirkusi baltmaize :) Tad jau labāk šeit pieradinātās lietuviešu biezpiena klimpas ar ceptu cauraudzi vidū , pazīstama lieta vai cepelīns.
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2015. gada 14. decembris, 23:01:53 »
Tie itāļu gnoki ar no tās pašas šnites un arī negaršo.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2015. gada 14. decembris, 23:11:22 »
Nav ne vainas miiklas klimpuchiem ar galjas meerci doichlandijaa