Autors Tēma: no Sirmā raidījuma  (Lasīts 2780 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: no Sirmā raidījuma
« Atbilde #15 : 2015. gada 14. decembris, 23:19:12 »
He, prosta kartupeļi ar gaļas mērci bez mīklas pikučiem laikam vairāk man patīk.
Un arī gatavošana mazāk laikietilpīga.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #16 : 2015. gada 14. decembris, 23:23:54 »
Man garšo knēdeļi, izņemot aknu.

Svarīga ir gatavošana, lai nebūtu kā izmirkuši, lai gan pilnīgi sausi jau nebūs - klimpa paliek klimpa :)

Bet laikietilpīgi gan

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2015. gada 15. decembris, 09:46:02 »
Tā, vakar noskatījos Sirmo, tagad man beidzot ir, ko piebilst par tēmu ;)

It kā jau negribas apstrīdēt Sirmo, jo viņš ir kudī lielāks čiekurs virtuvē, tomēr mana pieredze un vērojumi saka, ka knēdeļi pēc uzpeldēšanas jau nu pilnīgi noteikti nav gatavi. Vismaz 10-15 minūtes pēc uzpeldēšanas tie jāturpina vārīt. Pat ne vārīt, bet uz mierīgas uguns "ievilkties". Tad viss pildījums ir mīksts un izsautējies.

Un vēl no pieredzes tīri praktiska lieta - vieglāk un ātrāk tajā plūmē vai aprikozē bāzt cukurgraudiņus nekā māžoties ar tējkarotīti

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2015. gada 15. decembris, 11:35:52 »
paldies Minne, man jau tā likās -lai kāda tā plūme būtu, pa pāris minūtēm viņa pat sasilusi nav tajā bumbulī.

Bet laikam gan vairāk šos glumekļus neatkārtošu

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #19 : 2015. gada 15. decembris, 14:36:19 »
Oi, šis man atgādināja tīņa gadu eksperimentus ar vareņikiem. Salasījusies kaut kādā cittautu virtuves grāmatā recepti, izdomāju laukos iztaisīt. Nez ko biju iedomājusies - laikam, ka no ūdenī vārītas klimpas ar zapti, pončiks sanāks. :D Zapte bija plūmju, baigi stipra... Klimpas ar zapti - pē. Bet rukšiem garšoja.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck