Autors Tēma: Nekustamā Īpašuma nodoklis Rīgā x7  (Lasīts 10632 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Nekustamā Īpašuma nodoklis Rīgā x7
« Atbilde #15 : 2016. gada 11. janvāris, 00:33:36 »
Likumdošana nenosaka, ka fiziski jādzīvo deklarētajā vietā. Ja, piem., pieder
 vairāki īpašumi deklarējas vienā, ne visos. Par pārējiem maksā vairāk.
 ja neviens tur nav deklarēts

Nu pag izlasam vel reiz "deklarētā dzīves vieta." Es saskaņā ar likumu deklarēju, ka dzīvoju tur un tur. Tobiš - likumdošana tieši nosaka, ka jadeklarē vieta kur dzīvo...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2016. gada 11. janvāris, 00:40:44 »
Kur esi sasniedzams institūcijām.
Kur Tava pastkaste, piemēram, nevis rīta kafijkrūze.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 11. janvāris, 00:43:32 »
Neviens jau nelimitē laiku cik daudz un bieži tur jadzīvojas.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2016. gada 11. janvāris, 08:05:38 »
nu, pirmās jau maksās bankas, kas sagrābušās atņemtos dzīvokļus un sēž uz viņiem :)

tā ka kokam divi gali. lai tik maksā.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #19 : 2016. gada 11. janvāris, 11:22:44 »
http://www.solipasolim.lv/ka_elektroniski_uzzinat_kas_ir_deklarejis_dzivesvietu_mana_ipasuma/

Šeit, ar bankas datu autorizāciju, var uzzināt, kas ir deklarēts īpašumos.  Ja kaut kādu apstākļu dēļ nav skaidrības par šo jautājumu.

Bieži vien dažādas informācijas sūtīšanai prasa faktisko adresi nevis deklarēto.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 11. janvāris, 12:51:08 no pitons »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2016. gada 11. janvāris, 11:28:16 »
Par bankām. Zviedru bankas mums ir tādas pašas svētās govs statusā kā imigranti. Neticu , ka banku juristi nebūs atraduši kādu likuma caurumu vai pakaļas durtiņas, lai bankas no šī neciestu. Un galu galā grozījumos tiek nodalītas fiziskas personas no juridiskām personām. Kādas izmaiņas juridisko personu daļā - nemazam nelasīju.

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2016. gada 11. janvāris, 13:59:09 »
Vsp es kkad vasarā vai rudenī čatā par to lamājos. MNeviens nelikās ne zinis...
Tas ir genocīds pret tiem, aks dzīvo vieni, jo virtuve, sanmezgls un priekšnams ta būs arī vientuļajam (+1-2 istabas) līdz ar to gandrīz visiem vairāk kā 30m2...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #22 : 2016. gada 11. janvāris, 15:52:31 »
Texi var sīkāk par tiem metriem un vientuļajiem deklarantiem dzīvoklī, ja tu jau reiz to izpētīji? Čats jau aizrullējas, ieraksti te.  Eh, noderētu jurista atbilde.

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2016. gada 11. janvāris, 17:17:33 »
Pūk, ja Tev pieder PSRS laiku dz. Ar kadastrālo zem 57000EUR (šķiet,ka praktiski visi PSRS laiku tur ietilpst, jo virs 100m2 ir retums), platību līdz 50m2 un esi deklarēta tur 1a, tad šogad maksāsi tos pašus 0,2% no kadastrālās. Ja neesi (vientuļais)pensionārs, invalīds vai piedeklarējusi nepilngadīgo,-- tad mazāk.

30.1 Saistošo noteikumu 3.2.1. un 3.2.2.apakšpunktā noteiktā vienai dzīvesvietu deklarējušajai personai piekrītošā platības daļa 30 m2 tiek piemērota no 2018.gada. Platības daļa 2016.gadā tiek noteikta 50 m2, bet 2017.gadā – 40 m2.

3.2. divu vai vairāku dzīvokļu mājām, kas nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, izņemot valsts, pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību īpašumā vai valdījumā esošos objektus:
3.2.1. fiziskām personām par mājas platības daļu, kurā taksācijas gada 1.janvārī plkst. 0.00 dzīvesvieta ir deklarēta personām, kas ir Latvijas pilsonis vai Latvijas nepilsonis, citas Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsonis vai persona, kas ir saņēmusi pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā, šo saistošo noteikumu 3.1punktā noteiktajā kārtībā, pieņemot, ka vienai dzīvesvietu deklarējušajai personai piekrīt 30 m2no mājas daļas, kuras lietošanas veids ir dzīvošana un kura netiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai, un šai daļai piekrītošo koplietošanas telpu platību (ja ēka ir kadastrāli uzmērīta). Pārējos gadījumos piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības;3.2. divu vai vairāku dzīvokļu mājām, kas nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, izņemot valsts, pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību īpašumā vai valdījumā esošos objektus:
http://m.likumi.lv/doc.php?id=275681 ©

Lūk, šogad interesanti kļūst pie vietas, kur platība virs 50m2 (t.i. 2istabnieks ar pilnībā pieskaitītu lodžiju ir 51m2 :D ). Un 1 deklarētais.

Nākamajos gados. Attiecīgi jau pie 40 un 30 m2...

Te nu jautājums juristiem:
1) vai 3.2.1 attiecas uz visiem vai uz kādām specifiskām mājām? Man izskatās, ka tie metri uz parastām daudzdzīvoklenēm nemaz neattiecas....
2) Cik jāmaksā, ja ir 51m2 un 1 dekl. Persona bez socatlaidēm: 0,2% par 50m2 un 1,5% par 1m2, vai 1,5% par visu 51m2, vai 0,2% par visu 51m2?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. janvāris, 22:50:31 no pitons »

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2016. gada 11. janvāris, 17:26:32 »
Ja cilvēkam ir vairāki nekustamie vairākās pašvaldībās, viņš var izvēlēties, kurā deklarēties.

Ur**kovs iztērējis kasi tukšu un tagad šim dikti vajag nodokļu maksātājus.

Un kāpēc neapdīrāt vientuļos, ārzemēs dzīvojošos u.c. Grupas, kas tā īsti aizstāvēties nevar un, vēlēšanām nākot, vēl kko atlaistu pensionāriem un imbecili es, kas nekontrolēti vairojas? :D

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #25 : 2016. gada 11. janvāris, 19:25:45 »
Texi, bēdīgi. Man vairāk par 50, 51m2 un deklarējusies es viena.  Ak tad 50 m2 vienai personai ir pārāk daudz? Tomēr šķiet , ka RD taisās man otru ādu novilkt un dubultu nodokli uzlikt.
1) es maksāšu par visu dzīvokli kaut kādus procentus no kadastrālās vērtības (kadastrālā vērtība taču kaut kā raksturo dzīvokļa vērtību? jo lielāks dzīvoklis>lielāka kad.vērt.>lielāks %nodoklim) bet 2)par kaut kādiem "liekiem" m2 RD ieskatā man vēl ko papildus iekasēs?

Vai nu es
a) kaut ko nesaprotu
b) grabež sredi belovogo dnja!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 11. janvāris, 19:31:19 no Pūka »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #26 : 2016. gada 11. janvāris, 19:35:21 »
Un vispār man liekas debili, ka NĪN tiek saistīts ar deklarēšanos, nevis ar paša īpašuma parametriem - atrašanās vietu, platību. Un ja mans 50+ m2 dzīvoklis būtu Liepājā, kā tad man rēķinātu?

Vai var būt , ka dažādās valsts daļās ir dažādi NĪN aprēķināšanas mehānismi? Principāli?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. janvāris, 22:49:40 no pitons »

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2016. gada 11. janvāris, 19:49:55 »
3. Nekustamā īpašuma nodokļa likmes – 0,2% no kadastrālās vērtības, kas nepārsniedz 57 000 euro, 0,4% no kadastrālās vērtības daļas, kas pārsniedz 57 000 euro, bet nepārsniedz 107 000 euro, un 0,6% no kadastrālās vērtības daļas, kas pārsniedz 107 000 euro – piemēro:
3.1. dzīvokļa īpašuma sastāvā esošai ēkas daļai, kuras lietošanas veids ir dzīvošana, un šai daļai piekrītošajai koplietošanas telpu platībai un viena dzīvokļa mājām, ja šie nekustamā īpašuma nodokļa objekti (turpmāk – objekti) netiek izmantoti saimnieciskās darbības veikšanai, izņemot valsts, pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību īpašumā vai valdījumā esošos objektus:
3.1.1. fiziskām personām, ja objektā taksācijas gada 1.janvārī plkst. 0.00 dzīvesvieta ir deklarēta vismaz vienai personai, kas ir Latvijas pilsonis vai Latvijas nepilsonis, citas Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsonis vai persona, kas ir saņēmusi pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā, šo saistošo noteikumu 3.1punktā noteiktajā kārtībā. Pārējos gadījumos piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības;

Pēc šī sanāk, ka ja tur ir deklarējusies vismaz 1 persona, tad maksāsi tos pašus 0,2% no kadastrālās, ko 2015.g.

3.2 manuprāt (bet derētu jurists) attiecas uz mājām, kur civleķiem pieder domājamās daļas no  mājas, nevis konkrēts dzīvoklis un nedzīvojamajām ēkām, kas tiek lietotas dzīvošanai. PSRS daudzstāvenē, visticamāk, tā nav, ja privatizācijā nav kkāda baisa putra ievārījusies.

Ja Tev dzīvojamā mājā pieder konkrēts dzīvoklis, nevis domājamās daļas no mājas ar lietošanas tiesībām uz dzīvokli Nr. X, tad 3.2 par m2 uz Tevi nevajadzētu attiekties. Un būs tie 0,2% ,kas 3.

Nu valsts nosaka, ka 1,5% no kadastrālās,, bet Rīgā tās ir augstas un RD dod atlaidi"". Sanāk ,ak valsts nosaka. maximumu, bet pašvaldība var daļu atlaist un parasti visas tā arī dara, vrb izņemot vietas,, kur kadastrālās ir vājprātā zemas.

Vai nu ienīgā lieta, kas""sakārtota čerez Ž"....
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. janvāris, 22:49:05 no pitons »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #28 : 2016. gada 20. janvāris, 16:08:57 »
2 svaigi gadījumi, kur cilvēki iekrita. 1) Sieviete iemainījās vasarā jaunā dzīvesvietā. Samainījās ar meitu.  Vienkārši aizmirsa par deklarēšanos, vai domāja, ka meita tur deklarējusies. Pensionāre, vienistabas dzīvoklītis, lai lētāk komunālie, lai nevienam uz kakla.  Še tev, x7!
Vainīga!
2) 22.decembrī nomira vecmāmiņa arī vienistabas dzīvoklī.Dzīvoklis pieder mazmeitai, uzdāvināts jau iepriekš. Omīte tur bija deklarējusies viena pati. Ar visām bērēm tikai jaunā gadā sāka atslēgt visus pakalpojumus utt. Še tev - uz 1.janvāri neviena nav - nodoklisx7.

Nodokļa lielums taču ir atkarīgs no īpašuma vērtības. Jo vērtīgāks īpašums, jo lielāks nodoklis. Manuprāt ir prettiesiski saistīt ar deklarēšanos.  Tā jau var izdomāt jebkādu pazīmi - nav nomainīti logi , nodoklisx2 (visai mājai zūd siltums!), cilvēks tur kkanārijputniņus - nodoklis x2, (troksnis iet cauri sienām)cilvēks reizi nedēļā cep reņģes - nodoklisx3 (smaka kāpņutelpā!), sieviete no šīdzīvokļa valkā minissvārkus - nodoklisx4 (prostitūta droši vien, naudas daudz!)
Gribētos kādu jurista viedokli par šo, kāpēc tieši deklarēšanās ir tā pazīme.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #29 : 2016. gada 20. janvāris, 16:22:01 »
Nodokļa lielums taču ir atkarīgs no īpašuma vērtības. Jo vērtīgāks īpašums, jo lielāks nodoklis. Manuprāt ir prettiesiski saistīt ar deklarēšanos.  Tā jau var izdomāt jebkādu pazīmi - nav nomainīti logi , nodoklisx2 (visai mājai zūd siltums!), cilvēks tur kkanārijputniņus - nodoklis x2, (troksnis iet cauri sienām)cilvēks reizi nedēļā cep reņģes - nodoklisx3 (smaka kāpņutelpā!), sieviete no šīdzīvokļa valkā minissvārkus - nodoklisx4 (prostitūta droši vien, naudas daudz!)
Gribētos kādu jurista viedokli par šo, kāpēc tieši deklarēšanās ir tā pazīme.

Nodoklis jau nemainās. Vairs netiek piemērota atlaide.