Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388006 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #1470 : 2018. gada 19. februāris, 22:38:03 »
Pašgatavotā sēņu soļanka no burkas, pastiprināta ar no vakardienas palikušajiem vistas filejas gabaliņiem un 1 želejbuljona trauciņu

Saldajā -Key Lime Pie -laima kūka, pirmo reizi gatavota. Nākošreiz likšu vairāk laima sulu, kad izcepās, likās, ka vajadzēja vairāk skābuma

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1471 : 2018. gada 20. februāris, 08:29:20 »
Vārīti, apcepti kartupeļi ar biezpienu un korejas burkāniem. Likās, ka nesaderēs, bet bija ok.

« Atbilde #1472 : 2018. gada 20. februāris, 15:23:44 »
Biezpiens bija "jēls" vai arī tika apcepts? Mums tā ir ģimenes recepte: pie kartupeļu cepšanas uzbērt virsū arī biezpienu, lai izkūst un staipās. Un ja pie kartupeļiem bija piegriezti un sacepti arī sīpoli, tad ēst taisījis tētis, bet ja bez sīpoliem - tad tomēr mamma :) Tāpēc interesē, vai citās ģimenēs arī liek cepties biezpienu vai tikai mūsējā. Pieļauju, ka tradīcijai kājas aug no padomju laikiem, kad gribējās tos plikos kartupeļus interesantākus padarīt.         
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1473 : 2018. gada 20. februāris, 15:34:10 »
Arī es biezpienu labprāt ēdu kā ceptu, tā svaigu. Kā iedvesma (un biezpiena svaigums).

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #1474 : 2018. gada 20. februāris, 15:41:38 »
man uz ceptu biezpienu reāla trauma , lab ne uz pašu biezpienu ,bet uz kādreizējo cepēju.. lidz ar to, nekad vairāk neesmu vinju mēģinājusi nedz cept, nedz tādu ceptu ēst  :n-: :thinking:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1475 : 2018. gada 20. februāris, 15:47:53 »
Ehhhh, traki.  :m: Bet arī man ir dažas fobijas šai sakarā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1476 : 2018. gada 20. februāris, 16:05:47 »
Man liekas, ka tā ir ļoti veca recepte. Mūsu ģimenē nekad tā nav darīts, bet Msiļūnes grāmatā visu laiku metu aci uz šo recepti

Atslēdzies magda

« Atbilde #1477 : 2018. gada 20. februāris, 16:07:38 »
Vecaistēvs cepa biezpienu, es, izlutināta ēšanā mamzele, skatījos un vaikstījos. Tagad, cepts biezpiens ir mans našķis! Sacepu žāvētu cauraudzīti, lieku klāt biezpienu un pārkaisu ar pipariem! :smile: Kad  dūša pliekana,vai arī iestājies tas stāvoklis,kad nezini kādu "putna pienu" uzēstu, šis ir tas ēdiens,kas mani atgriež pie "samaņas".
manējie neviens neēd, nespiežu ar!

Atslēdzies magda

« Atbilde #1478 : 2018. gada 20. februāris, 16:09:29 »
Kartupeļus ar biezpienu cepu reti. Mums vairāk iegajies "zemnieku" variants- ar olu un mednieciņiem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1479 : 2018. gada 20. februāris, 16:38:19 »
Ir ēsts jau mazliet iestāvējies un tad cepts biezpiens. Bet tā - labs, svaigs un citā veidā gardi ēdams - nē, neienāktu prātā cept

Atslēdzies magda

« Atbilde #1480 : 2018. gada 20. februāris, 18:23:51 »
Man šodien dikti gavēniskas vakariņas- griķi+ vinigrets (pirkts) + korejas burkāni(pirkti). Tēja un ābolkūkas(pirktas). Slinka šodien es  :sl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1481 : 2018. gada 20. februāris, 18:24:51 »
Man arī bija griķi un cūkas cepeša šķēle

Atslēdzies reno

« Atbilde #1482 : 2018. gada 20. februāris, 19:31:59 »
bet mēs tā kā mazliet uzēdām kafuškā un pusdienas atcēlām. Katrs ēd, ko atrod. Es  -gurķi biezpienu,marinētas ceptas reņģes un grauzdētu baltmaizi -tik grauzdētu, ka melna sanāca

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1483 : 2018. gada 20. februāris, 21:28:54 »
Man kaut kāds nesens atkārtojums - sarkanā asara fileja, lēcas un salāti

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #1484 : 2018. gada 21. februāris, 11:29:11 »
Plānā cepts zandarts - kādi salāti šitam iet klāt? Nav ideju