Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 385277 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies magda

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #2370 : 2018. gada 22. novembris, 21:52:49 »
He-he, kā reiz, šodien nopirkās karpa! Es zivis netīru un gatavoju reti- nesanāk tik gardas kā gribētos! Laša steiki neskaitās! :thinking:
 Tad jūs apgalvojat,ka labākais variants- likt vīram izķidāt, sabāzt tai vēderā zaļumus, vai ķiplokus,vai citronu + sviests+ zivju garšvielas?! Un vienkārši cepenē? Uz restēm? Kādēļ uz tām- tas maina garšu? 160 grādos?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2371 : 2018. gada 22. novembris, 23:52:25 »
Tu nopirki neķidātu? Jā, karpa vislabākā ir cepenē. Karpu gan necepam ar piebāztu vēderu. Ir viens gudrītis, kurš prot pagatavot "atvērto karpu". Lūdzu nejaukt ar atspārdīto karpočeku :) Tad nu tas, kurš māk gatavo līdzīgi kā http://www.fotoreceptes.lv/karpa.html  vismaz zivs griezums ir tāds :)Garšo ļoti labi!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2372 : 2018. gada 23. novembris, 09:02:10 »
Savārīju to padlu (piedodiet!) galertā, ķimerējos 2 stundas izasakojot. Asakas vienalga pa kādai trāpās, garša dūņaina, kaut liku visas zivju garšvielas lielos daudzumos (sīpoli, burkāni, lozberi, dilles). Un  ja es saku, ka liku garšvielas, tad tas nozīmē - DAUDZ. Un nesakiet, ka brīvi peldēja kā dzimtajā dīķī!

Nu zini!! es jau labi sen asaku shēmu biju ielicis http://www.sarunuforums.lv/forums/recepsu-kratuve/karpas-galerts/msg124285  15 minūtes uz zivi, ja lielāka tad vēl mazāk (tai asaku skaits nemainās, bet tās ir vieglāk pamanāmas) :)

Par dūņu garšu vienmēr ir loterija, man konkrēti tā garša netraucē :) 

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2373 : 2018. gada 23. novembris, 09:05:32 »
Tāks. Karpa man turpmāk būs ēdiens zem nosaukuma ''nekadvairs''.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2374 : 2018. gada 23. novembris, 09:10:30 »
He-he, kā reiz, šodien nopirkās karpa! Es zivis netīru un gatavoju reti- nesanāk tik gardas kā gribētos! Laša steiki neskaitās! :thinking:
 Tad jūs apgalvojat,ka labākais variants- likt vīram izķidāt, sabāzt tai vēderā zaļumus, vai ķiplokus,vai citronu + sviests+ zivju garšvielas?! Un vienkārši cepenē? Uz restēm? Kādēļ uz tām- tas maina garšu? 160 grādos?

- likt vīram izķidāt - jā, tas vīriešu darbs :)
- mugurā iegriezumi ik pa 2-3 cm (būs vieglāk sadalīt ceptu) un uzkaisīt sāli
- sabāzt tai vēderā zaļumus - jā, bet saprātīgi 3-4 zariņus pētersīļu
- vai ķiplokus - jā, bet saprātīgi - 2-3 daiviņas uz pusēm pārgrieztas - tā ir garšviela, ne pildījums :)
- vai citronu - jā, 2-3 uz pusēm pārgrieztas 0.5cm biezas ripiņas
- sviests - nav vajadzīgs, zivs ir trekna
- zivju garšvielas - NEKĀDĀ GADĪJUMĀ, tad visas zivis garšos vienādi - pēc ķilavām!!! JA BAIGI gribi - mazliet 5 piparu maisījumu, bet tas vienmēr ir risks. dūņu garša gan arī ir risks, bet man netyraucē...
Un vienkārši cepenē uz 160 grādiem! apakšā panna, karpa uz restēm pa vidu, lai izveidojas kraukšķīga ādiņa gan augšpusē, gan apakšpusē. Ja liksi cepešpannā, tad apakša būs sautēta. grozot vispār viss samičkāsies...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2375 : 2018. gada 23. novembris, 09:23:10 »

- likt vīram izķidāt - jā, tas vīriešu darbs :)

ir daļa sieviešu, kas ne par kādu naudu šo savu pašvērtības troni (ēst gatavošanas procesu) neatdos vīram.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2376 : 2018. gada 23. novembris, 09:37:13 »

ir daļa sieviešu, kas ne par kādu naudu šo savu pašvērtības troni (ēst gatavošanas procesu) neatdos vīram.

ķidāšana un gatavošana ir tik tālu kā galva un aste :) 
Sievietei bieži spēka un prāta pietrūkst, lai tiktu galā ar zvēru, lopu, putnu vai zivi :)  Ok, plūkt putnu vīrietim var pietrūkt pacietības :)     
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 23. novembris, 09:45:40 no daddy »

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2377 : 2018. gada 23. novembris, 09:42:27 »
Šovinisti!  :fryingpan:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2378 : 2018. gada 23. novembris, 09:46:41 »
Šovinisti!  :fryingpan:

labi, vari ķidāt!! tik nemahājies ar to pannu un lielo dūci :D

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2379 : 2018. gada 23. novembris, 09:51:17 »
Es labprāt neķidātu, bet man padodas labāk, jo pārzinu visādu lopu anatomiju. :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2380 : 2018. gada 23. novembris, 10:20:27 »
Es labprāt neķidātu, bet man padodas labāk, jo pārzinu visādu lopu anatomiju. :mrgr:

un cūkai krūšukaulu ar 1 kreiso dabū pušu?? ...nē, nu slikti jau nav, būtu man tāda sieviete saimniecībā, es pie TV vien sēdētu ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2381 : 2018. gada 23. novembris, 10:43:24 »
  :evil: Varbūt varētu uzrakstīt, cik ilgi tā karpa jācepina, ja pēc 30 min., kad tauki sāk pilēt, apakšā panna ar ūdeni jābāž?

Pateicos  :steak:

Atslēdzies magda

« Atbilde #2382 : 2018. gada 23. novembris, 10:45:31 »
daddy-  :big_hug: ,paldies,paldies! Tik sakarīgi un saprotami, soli pa solim!!!

Bob(i), nopietni?! Ir tādas sievietes,kas ar ieročiem rokās aizstāv savu ēst gatavošanas pozīciju? :thinking:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2383 : 2018. gada 23. novembris, 11:21:45 »
  :evil: Varbūt varētu uzrakstīt, cik ilgi tā karpa jācepina, ja pēc 30 min., kad tauki sāk pilēt, apakšā panna ar ūdeni jābāž?

Pateicos  :steak:

pannu pabāz uzreiz (lai nepiepilina cepeni), bet ūdeni ielej ~pēc 30 min, kad tie tauki/sapilējumi varētu sākt palikt brūni un degt/smirdēt. Kopējais cepšanas laiks ~1 stunda. Bet protams jāskatās, lai būtu brūna kraukšķīga ādiņa. Ja godīgi, tad karpa būs sulīga arī, ja drusku pārcepsi... breksis gan tad paliek sauss un neēdams.   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2384 : 2018. gada 23. novembris, 11:24:46 »
Paldies, daddy!  :*