Autors Tēma: LMT Straumes tiešraides  (Lasīts 7538 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies samtene

Re: LMT Straumes tiešraides
« Atbilde #30 : 2016. gada 19. janvāris, 17:07:35 »
Es nezinu par to katlu filmēšanu, gan jau ar vairākām kamerām filmēts un tad montēts, kaut tur viss tik kompakti bija, ka katls bieži trāpīja kadrā :)

Bet man būtu gribējies to rosīšanos pirms izrādes mazliet, jo tas tā ieveda izrādes noskaņā, vismaz "dzīvajā" skatoties man tā šķita, KN krāmēšanās pa skapīšiem, pa katliem, ar tām folijām matos :) It kā jau diezgan daudzām izrādēm izrāde sākas pirms izrādes, dažreiz man tas ir šķitis tā pašmērķīgi, bet te tas šķita tā iederīgi kaut kā.

Jā, Grāveļa žēl par nenominēšanu, bet nominētāji jau zina, ka viņš var labi, un vēl labāk :) Man bija žēl, ka sarunā nepiedalījās KN, man būtu bijis interesanti paklausīties aktrises viedokli par savu tēlu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #31 : 2016. gada 19. janvāris, 19:44:28 »
Interesanti, ka man pa dažiem gadiem domas par DT Aiju mainījās, teātrī ļoti patika, bet kad skatījos nupat tv, domāju -kāds bija izrādes vēstījums ?? Ko režisors vēlējās pateikt ?? Ka ir degradētas, maucīgas sievietes, to tak mēs zinām, bet kāda ir izrādes pievienotā vērtība, izņemot labus aktierdarbus ??

Atslēdzies hm@

« Atbilde #32 : 2016. gada 21. janvāris, 13:02:12 »
Pievienotā vērtība? par ko aizdomāties?
Par to, ka arī mūsdienās PĒC Jaunsudrabiņa laikiem, ir tā pat. Starp citu, es gluži nedomāju par Aiju kā par "degradētu, maucīgu sievieti". 
Un vēl - man patika tā saruna pirms izrādes, patika , ka Gints citēja Jaunsudrabiņu, teica "nē, ne jau tu kā suns, drīzāk es kā sunīts, jo tu mani dzen prom, jo es nāku atpakaļ".

Un par to, ka izrādē it kā nebija iemesla Jānim pārgriezt vēnas tieši šajā mirklī. It kā tajā brīdī taču viss bija labi ar Aiju, darbs sarunāts, ievākšanās šķūnī, palīgi tūlīt atbrauks... bet...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #33 : 2016. gada 21. janvāris, 14:24:10 »
Es laikam izrādi vairāk sajutu "dzīvajā"...
nu kaut vai tajā vietā, kur Aija bļodā apmazgā savu augšgalu un apakšgalu, un pēc tam Jānis tai pašā ūdenī mazgā savu seju... esot 1,5 metru attālumā bezmaz vai gribējās kliegt, nē, nē, neņem to bļodu :)

Bet arī ierakstā izrāde bija lieliska, manuprāt. Un katrs jau saskata un aizdomājas par kaut ko savu.

Man izrāde nebija par Aijas kopošanos te ar vienu, te otru veci...

Man izrāde bija par to pirmatnējo un varbūt arī brutālo spēku, kas piemīt Aijai, par vitalitāti, par spēju dzīvot un izdzīvot jebkuros apstākļos, izmantot jebkuru iespēju, ko piespēlē dzīve.
Tieši tas pirmatnējais, pat primitīvais Aijā ir tas, kas piesaista gan robusto "kaimiņu" Juri, gan dvēseliski "smalkāko" Jāni. Instinktīvi Aija varbūt arī Jānī saskata savu iespēju izrauties no tās "apakšas", kur viņa atrodas...
Tomēr drīzāk viņa pavelk Jāni sev līdz, pārsvaru ņem instinkti un tas pirmatnējais spēks, kas arī nomāc un beigās salauž Jāni.

Tā ir mana izrādes pievienotā vērtība, un arī lieliskie aktierdarbi, bez šaubām.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #34 : 2016. gada 21. janvāris, 14:35:52 »
Es ļoti sen atpakaļ skatījos Valmieras teātra izpildījumā šo lugu, lai gan biju lasījis. Un toreiz pateicu, ka otrreiz to negribētu skatīties ne pie kādiem apstākļiem. Nenormāli spilgts darbs defoltā, pat neatkarīgi no aktieriem, pēc tam ilgi bija nelāga sajūta, gribējās kaut kā iekšēji attīrīties, tik baigi negatīvi suģestējošs darbs. Un trakākais, ka cilvēkam nav baigi daudz izvēļu, ja viņš samīlas nepareizajā partnerī, pats aiziet dimbā uz tā otra rēķina. Sajūta, ka Jaunsudrabiņš "zin drēbi" šai lietā :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #35 : 2016. gada 21. janvāris, 14:46:23 »
Pāris sezonas atpakaļ NT lielajā zālē bija izrāde "Tēvs", kurā arī ļoti tieši un atklāti tika parādīta daudzu cilvēku "rožainā" dzīvē laukos mūsdienās, bet izrāde tika ātri vien noņemta no repertuāra tieši ar pamatojumu (cik atceros!), ka tā ir pārāk naturālistiska un pārāk skaudra, bez pozitīvisma. Tajā bija ne mazāk interesanta režija kā DT Aijā, un daudzi spilgti aktierdarbi. Turpretī DT Aija dzīvo uz skatuves jau daudzus gadus (par ko man nav žēl).  BET. Mēs ļoti tālu varam aizfilosofēties par spēju "izdzīvot" jebk.apstākļos, sievietes Rīgas sarkano lukturu rajonā teiks kaut ko līdzīgu kā pamatojumu savam rūpalam... Turklāt Aija ar ko jums cilvēciski simpatizē ? Ar nesaudzīgu vīriešu izmantošanu vai ar savu brutālo spēku un instinktiem ??? Tas ir kkas ievērības cienīgs cilvēkiem ?
Cienu citu viedokļus, bet nu es nevaru piekrist tādām "pievienotajām vērtībām". Vienlaikus nenoliedzot, ka izrāde IR interesanta un aktierdarbi labi, pat ļoti labi.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #36 : 2016. gada 21. janvāris, 16:53:22 »
Ja runa ir par NT izrādi "Mans nabaga tēvs", tad es to nesalīdzinātu ar Aiju pēc Jaunsudrabiņa... Vispār, šo izrādi pieskaitu pie Seņkova neveiksmēm, kaut, protams, tur bija interesanti tipāži.

Ne jau par skarbo dzīvi laukos ir šis stāsts, manuprāt. Tik pat labi, kā darbība pārnesta uz mūsdienām, to varēja arī pārnest uz pilsētu.

Un kāpēc gan skatoties izrādi būtu jāsimpatizē tieši Aijai? Līdz šim nevienā Jaunsudrabiņa darba versijā Aija, vismaz man, nav simpatizējusi. Ne pašā grāmatā, ne abās kinofilmās, ne Kublinska, ne Vaivara izrāžu versijās.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #37 : 2016. gada 21. janvāris, 17:31:56 »
Beton,man liekas,Aija Valmieras teātrī nekad nav bijusi.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #38 : 2016. gada 21. janvāris, 19:33:48 »
Jā, protams, biju domājusi "Mans nabaga tēvs" NT.  Par  DT "Aiju" - lielā mērā es vērtēju no CITAS prizmas raugoties, -pamanīju, ka skolēniem un studentiem uz to  gndr. vnm  ir 50 proc.atlaides, tātad viņi ir lielākā izrādes auditorija. Ja esat mātes, padomājiet, ko jaunieši (piem.meitenes) var mācīities no šīs izrādes ??? Ka drāzties ar 2 džekiem ir normāli, ja no tā atkrīt kāds praktisks labums? Ka var pieliet mūli pat kāzu dienā, dzerot šņabi no spaiņa ar salmiņu?? Neesmu moralizētāja, bet, manuprāt, arī teātri kā KULTŪRAS iestādes būtu kaut kādā mērā atbildīgi kaut vai pret jauno paaudzi par saturisko VĒSTĪJUMU. Tāpat jau sabiedrība un pasaule degradējas-tad teātriem tas vēl būtu jāsekmē?? Nedomāju vis!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. janvāris, 22:38:11 no Spārka »

Atslēdzies samtene

« Atbilde #39 : 2016. gada 21. janvāris, 21:08:39 »
Neesmu moralizētāja, bet, manuprāt, arī teātri kā KULTŪRAS iestādes būtu kaut kādā mērā atbildīgi kaut vai pret jauno paaudzi par saturisko VĒSTĪJUMU. Tāpat jau sabiedrība un pasaule dergadējas-tad teātriem tas vēl būtu jāsekmē?? Nedomāju vis!

Piedod, Narcise, bet man tas tieši izklausās pēc moralizēšanas :)
Sabiedrība un pasaule, kas degradējas, man domāt, nemaz neiet uz teātri :blushing: Es gan izrādē neredzēju daudz jauniešu, bet varbūt tā bija tikai manā reizē.
Nevajag jauniešus novērtēt par zemu, daudzi no viņiem zina vairāk par mums, ir jūtīgi un gudri, domājoši un saturisko vēstījumu analizēt spējīgi.  Pieņemu, ka kādi no viņiem ir lasījuši arī Jaunsudrabiņa triloģiju, un uz izrādi aiziet tieši tāpēc.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #40 : 2016. gada 21. janvāris, 21:29:08 »
Klau, Samtene, es nezinu, kur Tu strādā, bet šobr.savā profesijā strādāju tieši ar pusaudžiem un jauniešiem. Es nenovērtēju nevienu par zemu, bet es labi zinu, ka nenobriedušas personības (piem pusaudžus!!) ļoti ietekmē gan vide, gan viss tas, ko viņi saņem savā informatīvajā laukā. Un ja vēl pieaugušajiem (viņu hroniski aizņemtajiem vecākiem) pietrūkst laika izskaidrot, ka ne viss tas, kas izskatās "kruti", ir arī vērtīgi, tad dažādi notiek, - viņi ir ietekmējami un kā vēl! Tāpēc man pilnīgi vienalga, vai izklausos šobr.pēc moralizētājas vai nē, bet man rūp, kas ar viņiem notiek un kāda izaugs šī paaudze.
Paliksim katra pie savām domām, mums uz to ir tiesības, jo vairāk, ka neredzu jēgu turpināt diskusiju dēļ tās izrādes, viņa NAV tā vērta.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #41 : 2016. gada 21. janvāris, 21:45:26 »
Protams, protams neturpināsim diskusiju dēl tās izrādes, kas nav tā vērta :)

Par jauniešiem gan mēs varētu padiskutēt ne tikai izrādes sakarā, bet vai tad ar zinošu profesionāli padiskutēsi :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #42 : 2016. gada 21. janvāris, 21:54:27 »
 Kāpēc gan ne, - labprāt, bet citreiz un kādā citā tēmā. :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #43 : 2016. gada 22. janvāris, 08:31:21 »
Beton,man liekas,Aija Valmieras teātrī nekad nav bijusi.

Ja mana glupā galva neviļ - Rīgā, viesizrādēs, 1986 - 1987 gadā

Atslēdzies hm@

« Atbilde #44 : 2016. gada 22. janvāris, 09:28:55 »
Par  DT "Aiju" - lielā mērā es vērtēju no CITAS prizmas raugoties, -pamanīju, ka skolēniem un studentiem uz to  gndr. vnm  ir 50 proc.atlaides, tātad viņi ir lielākā izrādes auditorija. Ja esat mātes, padomājiet, ko jaunieši (piem.meitenes) var mācīities no šīs izrādes ???

Kāpēc ir atlaides skolēniem? Loģiski - tāpēc, ka skolas programmā tiek runāts par Jaunsudrabiņu, tai skaitā par Aiju. Ok, neesmu skolotāja, nav ne jausmas, vai mūsdienās arī ir "obligātā literatūra", bet literatūras ( tāda taču vēl pastāv?) skolotājam IR iespēja runāt par Aiju. Un tieši tāpēc ir arī atlaides - lai varētu ierosināt klasei iet uz Aiju. Un pēc tam analizēt. un nepieciešamības gadījumā arī pastāstīt "bērniem" CIK SLIKTI ir drāzteis ar diviem vienlaicīgi un dzert šņabi no spaiņa. Ja nu gadījumā kādam būtu licies, ka tieši to viņš vēlētos, kad būs pieaudzis - dzīvot meža būdiņā, dzert zaļu tēju. Un šņabi no salmiņa.

Savukārt tie, kas degradējas, pilnīgi piekrītu samtenei, diez vai paši pirks biļetes un ies uz teātri...