Autors Tēma: Kas nepatika plānajām pankūkām?  (Lasīts 1358 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Kas nepatika plānajām pankūkām?
« : 2016. gada 18. janvāris, 22:06:14 »
Neesmu tik blonda virtuves lietās, plānās pankūkas esmu cepusi entās reizes, ir sanākušas.
Tagad, šodien, nesanāca ne sitamas. 3x taisīju.
Recepte, kā vienmēr - 1 ola un tad i ūdens, i milti. Tādā saldā krējuma konsistencē.
Taču šoreiz pannā taisījās kaut kādi burbuļi, kur beigu galā palika caurumi, pati pankūka ar tāda jocīga, kā palodzei veca krāsa - lobās un krakelējas uz visām pusēm. Biezpienu tādā iedabūt būtu sapnis.
Kas par vainu?

Atslēdzies Minne

Re: Kas nepatika plānajām pankūkām?
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. janvāris, 01:05:34 »
Esmu ievērojusi, ka šādi man gadās, ja cepu uzreiz, mīklai nenobriestot. Vai arī mazmazliet par maz miltu pielicies. Vai arī nedaudz par maz uz pannas uzliets, par plānu. Un - ar pirmajām pankūkām. Vēlāk pielaboju mīklu un cepu tik tālāk. Ja pankūka grib taisīt burbuli, ieduru ar dakšu, lai iziet gaiss un piespiežu ar pankūku lāpstiņu pie pannas, lai cepas arī pacēlusies vieta

Gadās arī, ka paštruntīga panna taisa brāķus

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2016. gada 19. janvāris, 08:55:28 »
Vispār jau es būtu likusi vairāk olu. Es mīklai pievienoju arī eļļu, toties to neleju uz pannas bliņas cepot.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 19. janvāris, 09:20:03 »
Ja mīklas daudzums uz to 1 olu bija paredzēts 3 pankūkām, tad teiktu, ka milti nesabrieda, panna pa sausu. Ja tā 1 ola bija uz normālu pankūku čupiņu (nu tā ģimenei vakariņās + vēl kādam brokastīs), tad olas par maz uz pārējo sastāvdaļu daudzumu. Normāli garšīgas plānās pankūkas sanāk tad, ja pannu pirms katra mīklas lējiena iesmērē ar sviestu, pēc tam izcep pankūku, liek tās vienā škīvī vienu virs otras un paŗklāj ar otru šķīvi, lai tvaiks paliek iekšā un pankūkas gaidot ēšanu "nogatavojas", nevis sažūst un sakalst.
Es vienmēr cepu pēc Masiļūnes receptes un mammas "tehnoloģijas". Ideālas, mīkstas, viegli lokās, ļoti pankūcīgas, nevis papīrplānumā un sausas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2016. gada 19. janvāris, 09:22:25 »
Ja mīklas daudzums uz to 1 olu bija paredzēts 3 pankūkām, tad teiktu, ka milti nesabrieda, panna pa sausu. Ja tā 1 ola bija uz normālu pankūku čupiņu (nu tā ģimenei vakariņās + vēl kādam brokastīs), tad olas par maz uz pārējo sastāvdaļu daudzumu. Normāli garšīgas plānās pankūkas sanāk tad, ja pannu pirms katra mīklas lējiena iesmērē ar sviestu, pēc tam izcep pankūku, liek tās vienā škīvī vienu virs otras un paŗklāj ar otru šķīvi, lai tvaiks paliek iekšā un pankūkas gaidot ēšanu "nogatavojas", nevis sažūst un sakalst.
Es vienmēr cepu pēc Masiļūnes receptes un mammas "tehnoloģijas". Ideālas, mīkstas, viegli lokās, ļoti pankūcīgas, nevis papīrplānumā un sausas.

Lūk, te kaucmindietes pieiet zinātniski šim procesam :D

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2016. gada 19. janvāris, 15:25:15 »
Starp citu, svētdien brokastīs izdomāju cept plānās pankūkas. Izvilku mikseri, traukā iesitu olas un pielēju pienu, piebēru sāli un cukuru. Ņemu miltus, bet tad secinu, ka daudz par maz.  Uz veikalu skriet negribējās, tādēļ meklēju ar ko miltus aizvietot. Vienīgais variants bija auzu klijas, tās pieliku ~pusi no miltu daudzuma. Cepās normāli, problēmu nebija. Garša sanāca ļoti laba, man patika tekstūra. Vīrs pat ieteica, ka tā varētu cept speciāli.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2016. gada 19. janvāris, 17:09:38 »
Šī nu ir recepte, kam proporcijas nepateikšu ne sitama. Ūdeni neleju. Piens , ola, milti . Un slepenā piedeva.... karote skābā krējuma. Patiesībā tas pats, kas eļļa, taukviela mīklā.

Panna stipri karsta.Ņam, ņam. Man plānā "kommorgenvīderi"!