Autors Tēma: "Vecās" māmiņas  (Lasīts 20818 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Atb: "Vecās" māmiņas
« Atbilde #105 : 2025. gada 20. septembris, 19:16:51 »
Katra bērniņa dzimšana ir forša! Tas pat nav apspriežams. Āmen!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #106 : 2025. gada 20. septembris, 20:57:10 »
Vienmēr jau tā optimistiski šķiet, ka kā tajā banālajā piemērā piedzims tas Bēthovens... bet nezkur jau sadzimst arī visi tie, kuri negatīvi ietekmē citu dzīves... es tomēr neapgalvošu, ka "katra bērniņa dzimšana ir forša", cik daudzi Ukrainā būtu laimīgāki, ja tāds pukins ar savu svītu nemaz nebūtu dzimis... un tas nebūt nav vienīgais bez kura šī pasaule būtu labāka.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 20. septembris, 21:54:22 no tuk »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #107 : 2025. gada 20. septembris, 21:56:38 »
Protams. Šì absolùti nav mana darìšana. Tikai fakta konstatàcija: bùs bèrns, kuram agri nàksies kļùt patstàvìgam.
Bet par to, ka katra bèrniņa piedzimšana ir forša. Man jàsaka: nu nevajag liekuļot!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #108 : 2025. gada 20. septembris, 22:31:30 »
Nu pag, jūs te tagad smagi jaucat mušas ar kotletēm.  Runa bija tikai par vecāku vecumu. Tiešām apgalvosiet, ka gados jaunajiem vecākiem dzimst tie talantīgie un visādi pozitīvie bērni, bet gados vecajiem - tie, bez kuriem pasaule būtu labāka?

Un, ja par to, cik slikti būt vecu vecāku bērnam, tad man vairāk žēl ir to jauno zaļknābju nejauši radīto bērnu, kuru tētiņi bailēs no atbildības pamukuši tālēs zilajās un jaunās māmiņas, nelaimīgas par savu "jaunības kļūdu, nogrūdušas bērnu vecaimātei, kas par šo pēkšņo godu arī nav nekādā sajūsmā.
Notiek visādi, un nevajag idealizēt vienu un "nolikt" otru...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #109 : 2025. gada 20. septembris, 22:42:18 »
Kvadra, nekas personìgs, bet esi taču reàla! 70 un 50 gadi jaundzimušà vecàkiem! Ar labu veselìbu un gribu vien nepietiek. Nepieciešama arì jauda. Tiešàm 80 un 60 gadìgi vecàki desmitgadìgu bèrnu jaudàs kaut vai uz akvaparku aizvest? Un kur nu vèl citas - bèrniem nepieciešamàs fiziskàs aktivitàtes.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #110 : 2025. gada 20. septembris, 23:10:19 »
Nu pag, jūs te tagad smagi jaucat mušas ar kotletēm.  Runa bija tikai par vecāku vecumu. Tiešām apgalvosiet, ka gados jaunajiem vecākiem dzimst tie talantīgie un visādi pozitīvie bērni, bet gados vecajiem - tie, bez kuriem pasaule būtu labāka?

Kur tad tas tika apgalvots, ka jaunajiem talantīgie, bet vecajiem izdzimteņi. Laikam neproti lasīt, ja iebildi - "ka katra bērniņa dzimšana ir forša" traktē šādi. Nekas tāds netika apgalvots. Bet tas gan fakts, ka vajag spēt ne vien 70 gados uzražot, bet arī paspēt uzaudzināt, kā jau Pifs minēja.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #111 : 2025. gada 20. septembris, 23:51:08 »

...jaunās māmiņas, nelaimīgas par savu "jaunības kļūdu, nogrūdušas bērnu vecaimātei, kas par šo pēkšņo godu arī nav nekādā sajūsmā.

Ko tad tā vecāmāte par zīdainīti nav nekādā sajūsmā, vecumā pagrūti vai, būtu nu priecājusies, citi vecvecāku vecumā vēl savējos dzemdē. Lai nu nekunkst ka vecumā grūti ar mazuli.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #112 : 2025. gada 21. septembris, 12:06:50 »

Ko tad tā vecāmāte par zīdainīti nav nekādā sajūsmā, vecumā pagrūti vai, būtu nu priecājusies, citi vecvecāku vecumā vēl savējos dzemdē. Lai nu nekunkst ka vecumā grūti ar mazuli.
Tas vienkārši nav viņas bērns. Viņa savējo uzaudzinājusi, nealkst atkal sākt visu no sākuma un labprāt sev padzīvotu. A te meita  noliek fakta priekšā - saņem un paraksties! Par ko priecāties? 

Ka pirms-  un pensijas vecums nav tas labākais laiks bērnu radīšanai, tas tā kā būtu saprotams, un diez vai nu kāds tam iebildīs. Ka 70gadīgajam tēvam grūti būs ar 10gadīgo dēlu futeni spēlēt, tas arī tā kā saprotams un ticams. Runa par ko citu. Mani līdz šermuļiem šķebina mēļu trīšana gar citu dzīvēm un nosodīšana - kāpēc viņš tā un kāpēc ne šitā. Kāpēc precas, kāpēc neprecas, kāpēc šķiras, kāpēc un no kā dzemdē vai nedzemdē. Savulaik, kad aizbraucu uz pirmo klases salidojumu 5 gadus pēc skolas beigšanas, man jau aiz muguras spriedelēja - kvadra jau pusotru gadu kā precējusies, kāpēc vēl  bērna nav?!  Ta kas jums par daļu?! Ir kaut kādā likumā ierakstīts, ka pirmajam bērnam jādzimst 9 mēnešus pēc kāzām un nākošajiem ik pa  gadam?!  Bērni ap 25 un mazbērni uz 50? Un viss cits pelnījis nosodījumu? Dzīves cilvēkiem saveidojas visādi, un ne visiem kā pēc grāmatas.
Nejūtos tiesīga apzelēt un nosodīt citu cilvēku personīgās dzīves peripetijas un bērnu pasaulē laišanas termiņus. Man tas vienkārši šķiet sevis necienīgi un pretīgi.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #113 : 2025. gada 21. septembris, 12:18:01 »
...Mani līdz šermuļiem šķebina mēļu trīšana gar citu dzīvēm un nosodīšana - kāpēc viņš tā un kāpēc ne šitā. Kāpēc precas, kāpēc neprecas, kāpēc šķiras, kāpēc un no kā dzemdē vai nedzemdē.
Nejūtos tiesīga apzelēt un nosodīt citu cilvēku personīgās dzīves peripetijas un bērnu pasaulē laišanas termiņus. Man tas vienkārši šķiet sevis necienīgi un pretīgi.
Personīgi man ir pie kājas - dzemdē, nedzemdē! Lai dara ko vēlas! Nosodījums ir par BEZATBILDĪBU!!! Sunim, kaķim vēl jaunus saimniekus var atrast. Bet bērns! Dzīvs bērns!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #114 : 2025. gada 21. septembris, 12:20:48 »
Kādu nu to savējo uzaudzinājusi, tā nu arī ir, alkst mazbērnu audzināt vai nealkst. Ja meita bezadbildīga par savas rīcības sekām, nu tad jau nekas neatliek kā atlikt to dzīvošanu sev...  :?:

Bet tu tā raksti, itkā kāds tevi ar varu tā vien spiež atkāpties no saviem principiem un apspriest tev nepieņemamu tēmu.  :mrgr:  Droši var neapspriest...

Es gan nevienu nenosodu, vien pārdomāju.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #115 : 2025. gada 21. septembris, 12:42:08 »
Labi, varbūt tiešām tā ir - kam pieņemama citu personīgo dzīvju apzelēšana ar visiem vārdiem uzvārdiem, neba es spēšu izskaidrot, kāpēc man tas šķiet absolūti amorāli. Turpiniet vien, es vienkārši paklusēšu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #116 : 2025. gada 21. septembris, 12:50:20 »
Vārdi, uzvārdi un vecums bija minēti rakstā un pārdomas jau nebūt nav par konkrēto pāri, pārdomas ir par izplatīties sākušos tendenci - bērnus radīt arvien lielākā vecumā. Konkrētais raksts tās vienkārši radīja. Nezinu, varbūt tas kāds farmamedindustrijas mārketings vai kā...  :?:  Nezinu kur tam kājas aug  :?:   Tagad jau ko tik nevar, olšūnas un spermu saglabāt, teorētiski bērnus pat pēc nāves var radīt...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #117 : 2025. gada 21. septembris, 12:56:25 »
Kvadra, es Tevi saprotu labāk nekā Tu domā. Man ir pretēja situācija: man vēl nav mazbērnu. Kad būs, tad būs, tad lološu un lutināšu. Bet tā kā vēl nav, tad arī pēc viņiem īsti nealkstu. Bet kad uzdrīkstos skaļi teikt, ka nevēlos mazbērnus, tā sākas!!! Nu kā var negribēt! Nu kā tā var! Utt.
Par citu dzīvju publisku apzelēšanu: ja tie cilvēki paši savu dzīvi publisko medijos un soc. tīklos, tad tas ir tikai pašsaprotami, ka tiek "apzelēti".