Autors Tēma: Dārzeņu patēriņš  (Lasīts 5817 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbilde #15 : 2016. gada 31. janvāris, 18:59:57 »
Smieklīga tēma - nosauciet dārzeņus :D Kurš vairāk? :D
Nosaukt varu, bet dārzeņi negaršo, neko speciāli no tiem negatavoju.
To, ka neēd dārzeņus, es jau zinu. 2x teikt lieki. Un nianse katrā ziņā nav "kurš var nosaukt vairāk", bet druscīt citur.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #16 : 2016. gada 31. janvāris, 19:13:56 »
Emilij,beidz jaukt čatu ar tēmām, tas ir tāpat kā īstenību jaukt ar virtuālo realitāti. No malas nesapratīs..

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #17 : 2016. gada 31. janvāris, 19:26:20 »
Daudz par maz lietoju daarzenjus  :(

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #18 : 2016. gada 31. janvāris, 19:27:31 »
Nār, da sapratīs, sapratīs  ;)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #19 : 2016. gada 31. janvāris, 19:45:25 »
Sīpols, burkāns, kāposts parastais,kartupelis , ledus salāts, tomāti, brokoļi, lociņi, pētersiļi, selerijas, rukola. sezonā - gurķi, kabači, pākšu pupiņas,puķkāposts, ķirbis, bietes

1) Zupās un sautējumos sīpolu lieku nevis kā garšsakni, bet daudz, masai, kā dārzeni.
2) Sakņu seleriju ne tikai zupās, bet sautējumos, cepeškrāsnī.
3) Rukola ļoti garšo, uz gaļas maizes, speķa maizes čupiņu uzlieku

No populāriem dārzeņiem nelietoju papriku (negaršo).

Baltais redīss, rutks, kālis, fenhelis, briseļi, baklažāni - reti. Nu tā kaut kā.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #20 : 2016. gada 31. janvāris, 20:47:55 »
Burkaani - noteikti un viedmeer. Eedu es un Tekila. Siipoli, kjiploki- lietoju daudz. Maneejie briinaas, kur tik daudz kjiploku var nolietof. Seleriju kaati - salaatos, zupaas, meercees. Saknju selerija man te nav. Sarkanaas bietes ir tikai vaariitas, iepakojumaa pa 2 gab. Ja ir - juutos labi. Fenhelis gandriiz vienmeer. Man garsho gan svaigs gan termiski apstraadaats. Galva ar iceberg salaatiem. Tas laikam buutu iztikas minimums.
Visu paareejo - tomaatus, gurkjus, papriku, seenes peerku peec vajadziibas.
Dazhi itaalju zaljumi manaam garshas kaarpinjaam netiik - rapa (lapas, ko gatavo ar pastu), lapu bietes, lapu cigorinji... Tas nav mans staasts.
Artishoki man garaho, bet slinkums kjeepaaties. Kad sakaarojas, nopeerku burku ar jau gataviem, marineetiem.
Spargjelji - tie shaj pusee cienjaa savvaljas - tievaaki, kaa kultiveetie. Omlete sanaak laba.
Aa - veel maajaas obligaati jaabuut ingveram. To arii lietoju daudz. Gan teejai (vasaraa ledus teeju taisu) gan galjaam, gan zupaam ( zupu gan tikai mees ar viira maasu eedam).
Nu taa kaut kaa 😃

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #21 : 2016. gada 31. janvāris, 20:59:45 »
Mūsmājās sanāk pamatā lietot vietējos (no "zināmiem" dārziem) dārzeņus.

Visu gadu kāposti, burkāni, sīpoli. Kāposti un burkāni - sautējumos, zupās, salātos un tāpat graužamveidā. Sīpoli garšai visos ēdienos. Skābēti kāposti - vismaz reizi nedēļā zupa.

Kartupeļi, protams (vislētākais produkts ar neskaitāmiem pagatavošanas veidiem).

Bietes, diemžēl, mazāk. Pamatā fiksi marinētās kā piedeva vai vārītas - zupās.

Sezonas laikā - viss, kas izaudzis - tomāti, gurķi, puķkāposti, zirņi, pupas, paprika, redīsi, salāti utt. Paveicies, ka gan mana, gan vīra mamma ir kaislīgas dārzkopes un vienmēr viss tiek pieaudzēts daudz par daudz...

Nesezonas laikā diezgan bieži tiek pirkti saldētie brokoļi - zupām un sautējumiem.

Baklažāni, kabači un ķirbji vīram negaršo, tāpēc es pie tiem tieku ļoti reti.

Visi "eksotiskie" - artišoki, fenheļi utt. nesaista. Neesmu ēdusi un nav pat vēlēšanās.

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #22 : 2016. gada 31. janvāris, 21:09:59 »
Dārzeņus lietojam daudz un dažādus. Sīpoli tērējas visvairāk, burkāni praktiski nelietojas. Pārējie pa druskai, mēs visēdāji
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 31. janvāris, 21:15:28 no pitons »

Atslēdzies Profesore

« Atbilde #23 : 2016. gada 01. februāris, 05:05:48 »
Eh. Varētu būt daudz lielāks tas dārzeņu patēriņš. Ejošākie ir ķiploki un sīpoli, bez maz vai visos ēdienos. Kartupeļi šad tad. Burkāni garšo, bet šausmīgi kaitina tos tīrīt. Ja vēl jārīvē, vispār vāks.
Un viss pārējais pēc noskaņojuma. Bet reti. Pavasarī, kad sākas diļļu un lociņu sezona, tos gan riju kā traka.

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #24 : 2016. gada 01. februāris, 09:47:44 »
Man tagad topā ar žuljēna nazi sagriezti cukīnī- kā makaroni- klāt citrona sula un pesto. Mmmm .

Atslēdzies Camma

« Atbilde #25 : 2016. gada 01. februāris, 11:18:00 »
Kas var būt vieglāk, kā burkānus notīrīt? Ar mizojamo asmenīti - dārza gurķus, burkānus. Puikas pat kartupeļus tā mizo.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2016. gada 01. februāris, 11:35:09 »
Kas var būt ērtāks -garenos dārzeņus tikai ar speciālo nazīti -elementāri. Kartupeļus gan nē, bet vīrs un dēls lieto -laikam vīriešiem tāds stils

Ķirbis sāļā veidā biezzupā  un  sarīvēts mannā putrā ar kanēli un cukuru
Cukini man vesels plaukts ar džemiem, tas laikam neskaitās pie veselīgajiem dārzeņiem
Redīsi, kad sākas sezona

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2016. gada 01. februāris, 11:38:12 »
Tāpat kā inešuks, dārzeņus ēdu daudz par maz.

Priecājos, ka drīz sparģeļu laiks

Atslēdzies Betons

« Atbilde #28 : 2016. gada 01. februāris, 12:25:14 »
jau kuro reizi Dārzeņu patēriņš izlasās kā Degvielas patēriņš un nopriecājos par garāžas tēmu, bet kad jau gribu klikšķināt - nāk vilšanās par dārzeņiem.

Atslēdzies Profesore

« Atbilde #29 : 2016. gada 01. februāris, 17:47:51 »
Kas var būt vieglāk, kā burkānus notīrīt? Ar mizojamo asmenīti - dārza gurķus, burkānus. Puikas pat kartupeļus tā mizo.
Nav jau grūtumā tā "problēma". Ļoti riebjas tas burkānu tīrīšanas un sagatavošanas process. Katram savi tarakāni. Toties kartupeļus gan veselam bataljonam varētu samizot.