Autors Tēma: Sterilizācija  (Lasīts 3201 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Sterilizācija
« Atbilde #15 : 2016. gada 04. februāris, 09:35:15 »
Tai pašā Ķīnā regulē tikai lielpilsētu iedzīvotāju vairošanos, jo tie tad vismaz ir uzskaitīti. Kas pa laukiem da pa kalniem, vairojas kā grib, un neviens i lāgā nezin, cik viņu tur ir.
Civilizētajā pasaulē līdz ar bērna piedzimšanu cilvēks uzņemas milzu slogu un pienākumu nodrošināt bērnu "līmenī" un tūdaļ kļūst sociāli normēts un nonāk visādu sociālo dienestu, bāriņtiesu un juvenālās justīcijas uzmanības lokā kā potenciālais noziedznieks (mēs vēl gluži tik "civilizēti" neesam, paldies Dievam, bet turp arī ejam...).
"Necivilizētajā" pasaulē vairoties ir pulka vienkāršāk - aug kā nezāles, i labi.
Otrs aspekts - tur joprojām visa pamatā ir tradicionālā ģimene, kamēr pie mums godā liberastiskās brīvības un homoseksuālisms.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #16 : 2016. gada 04. februāris, 14:13:34 »
Diemžēl nav mums tādas institūcijas visas planētas mērogā-godprātīgas un spējīgas  modelēt nākotni ,tāpat veidot rīcības scenāriju,lai sabiedriskā !! apziņa pamazām mainītos uz labo pusi.Varmācīgi apspiest fizisko  vairošanās dziņu-tas jau ir tikpat kā neiespējami un pret visuspēcīgām cilvēktiesībām.Kā mainīt sabiedrisko apziņu-manas domas neko neietekmēs,tamdēļ tās nemaz neizteikšu.
Kamēr netiks sakārtota cilvēces apziņa-nekas nelīdzēs fiziskā lauciņā.Vienalga,kāds ģimenes modelis vai attiecību modelis arī nebūu pasaulē-tam būtu jātiecas uz kopīgu mērķi-padarīt mūsu kopīgo māju_Zemi-par ērtu un komfortablu mājokli it-visiem.Ko gan var veidot šodienas cilvēce?Kādus bērnus tā rada?Kāda nākotne gaida viņus un kādu nākotni tie radis saviem bērniem?
Šai jautājumā jūtos pesimistiski,redzot,cik strauji izvirst cilvēce bez tās attīstības un izaugsmes plānošanas planētas mērogā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 04. februāris, 14:24:34 »
Man, ja drīkst lūdzu nē... neplānojiet man ko no augšas.
Kur nu vēl visplanētas līmenī... Es kaut kā pati...

Bet vispār inčīgi, kas būtu tie plānotāji un noteicēji ???

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2016. gada 04. februāris, 14:34:54 »
Un jūs domājat, ka viss bez plāna notiek, kaut kā nebūt?  ;)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #19 : 2016. gada 04. februāris, 14:42:08 »
tuk,vari būt droša,šobrīd nevienam neinteresē ne nākotne,ne Zemes liktenis,tātad pilnīgi droši pati,un arī Tavi bērni un bērnu bērni paši.
Šobrīd stingri  katrs par sevi,-galvenais lai netiktu ierobežotas nekādas individuālas vajadzības.Štrunts par visu pārējo.Cilvēks lāga nevēlēsies pieļaut,ka viņu koriģē kāds līdz'īgais-cits cilvēks.Varbūt to varēs veikt kāds,kas slēpjas zem vārda Dievs?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2016. gada 04. februāris, 14:52:52 »
Dievam kopš pasaules radīšanas visas iespējas ...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #21 : 2016. gada 04. februāris, 14:58:56 »
Vai Tu domā,ka Dievs ir tas pats ,kas milj.gadus atpakaļ radīja cilvēku uz Zemes?
Manas domas-ka Dievi nav kādas mistiskas,ēteriskas būtnes.Viņi ir bijuši stingri programmētāji,kas palaida visu šo Zemes dzīves mašinēriju.Un nu ir savairojuīes gļuki un vīrusi šai radīšanas programmā.
Kur antivīruss?Kas glābs cilvēci-jauni grēku plūdi?Ja jau iepriekšējie nebija efektīvi,tad ko nu tagad?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2016. gada 04. februāris, 15:32:30 »
Kāda jēga iespringt un slīgt pesimismā, vai no tā kādam būs labāk?

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #23 : 2016. gada 04. februāris, 16:02:35 »
Var jau būt,ka ir labāk ne par ko nepārdomāt un dzīvot vien tālāk.Man ir daudz laika nakts klusumā un mierā,tamdēļ visu ko pārcilāju un pārdomāju,kā varētu viss būt un kāpēc ir tā ,kā ir.Manas domas nav saistošas citiem un nebūt nav iemesls pesimismam kopumā.Un domas nestrādā pēc principa-kam no tā labums.
Vienkārši parunāju,kā tas izskatās man.Katram jau  tas ir savādāk.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #24 : 2016. gada 05. februāris, 09:04:13 »
Ezme, Tu guli pa dienu?

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #25 : 2016. gada 05. februāris, 10:12:18 »
Beton,jo vecāks tu kļūsti-jo mazāk jāguļ!Laika vairs nav daudz,to nevar  tukši tērēt gulēšanai.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #26 : 2016. gada 05. februāris, 12:15:45 »
Nu TIK veca jau nu Tu vēl neesi :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #27 : 2016. gada 05. februāris, 13:01:45 »
man kļuva interesantas Ezme domas...
nee..pareizāk sakot sadzirdēju,ka vēl kāds domā nakc melnumā :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #28 : 2016. gada 05. februāris, 15:17:56 »
Jā ,mellenīt,man vienmēr ir paticis bezmiegs!To var tik labi izmantot,jo dienas gaitā darbs,visādas padarīšanas,bet nakts melnumā ir klusums un miers,visu var pārcilāt.Nu protams,nav patīkami,ja nakts vidū atceries kādu obligātu bet aizmirstu un nepadarītu darbiņu.Arī tā gadās.