Autors Tēma: krājēji un krāšana  (Lasīts 4925 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: krājēji un krāšana
« Atbilde #15 : 2016. gada 11. februāris, 11:24:53 »
Varbūt mēs visi krājam nevis lietas, bet sajūtas, ko tās izraisa. Konfekte bērnībā man bija vesels pasākums - var pat teikt "mini izrāde". Saldums, kārums, garšīgi, skatos uz papīriņu un iztēlojos tuksnesi, karavānas, austrumus, kamieļus, beduīnus, dārgumu kravas... veselu stāstu.

Skatos tagad un redzu ka tā ir tikai  miglaina, neasas kvalitātes bildīte. Kā toreiz tā varēja atstāt tāāaaadu iespaidu? Apbrīnojami, kā darbojas bērna iztēle.

Tas pats man liekas ar kafijas/tējas krūzītem, teātra programmām. Sajūtas un drusku atmiņas.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Broms

« Atbilde #16 : 2016. gada 11. februāris, 11:33:42 »
Tad, kad es krāju šnabja glāzītes, man bieži veda ceļotāji, dāvinaja.
Kopš es paziņoju, ka turpmāk kolekcionēšu Lambo - NEVIENS nav pat kolekcijas pirmo eksemplāru iedāvinājis! Divkosīgie liekuļi :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #17 : 2016. gada 11. februāris, 12:18:36 »
Bērnības un skolas laiku klasika: konfekšu papīriši, košļeņu papīrīši (Donaldi ar komiksiem krutākie :D), mazie kalendārīši... Nekā oriģināla.
Pēc Sasistā loga izlasīšanas sāku krāt markas, kuras slinki papildinu joprojām, un vienbrīd diezgan cītīgi vācu ZS/Jaungada izdevumus, bet pēdējos gados esmu palaidusies, jo pēc skaistas sērijas, seko tādas garlaicīgas - zūd interese.

Vīrs krāj espreso krūzītes.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2016. gada 11. februāris, 12:57:17 »
Nē, nu āpāc kaut kāds! Lasu, nesaprotu - kādi konfekšu papīriņi, kādas košļenes un šņabja glāzītes, par ko vispār runa, jo virsrakstu ta esmu izlasījusi kā "Krācēji un krākšana" !  :laugh:

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2016. gada 11. februāris, 13:49:17 »
Kad uzrakstīju virsrakstu, jau zināju, ka būs krācēji, tīšām atstāju.

Cik smuks tas kara-kums, kādas atmiņas!
Mēs spēlējām ar konfekšu papīriem, saucās Faņķiki
Man uz vecumdienām bērnības hobijs atgriezies, ir pāris "pen-pals". Ar japānieti maināmies markām, nu  man ir pāris simtu markas "japāņu māksla". Paldies dievam, viņa krāj "visu", citādi jau es nevarētu ar Latvijas markām atlīdzināt
 Nu jā , un mūsu opera, bet mūsdienu bildes man ne tuvu nav visas

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2016. gada 11. februāris, 15:07:12 »
Kamēr es niekojos ar konfekšu papīriņiem, vecāka radu meitene krāja dzērienu pudeļu etiķetes. Mērcēja tukšās pudeles spainī, lai etiķete atliptu, toreiz nebija tādas līmes kā tagad.
Nu re , tagag man ir liecība par manu vecākās paaudzes radu dzeršanas paradumiem! Kaut "proletārieši", pazinuši gan sarkanos, gan baltos, gan deserta vīnus, vermutu utt. Skat. "Stiprais Sarkanais vīns". Un kas ir "Liķiera vīns"? Izklausās pēc kaut kā briesmīga....  Vērtīgākā kolekcijas daļa viņai skaitījās  konjaki, ("Pliska"?)rums , ārzemju dzērieni, tā gājusi zudībā. Tāpat kā limonādes etiķetes...

Kagoram ar zilajām vīnogām dievīga etiķete, patīk.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2016. gada 11. februāris, 15:11:19 »
dzērienu pudeļu etiķetes
Oi, no šīm es lielāko daļu nezinu. Nu jā, vecāki nedzērāji bija :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2016. gada 11. februāris, 15:20:02 »
no tā vermuta baigi sāpēja galva
citus nezinu

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #23 : 2016. gada 11. februāris, 15:22:15 »
Interesanti ir tas, ka daļa etiķešu ir jaunas, nav bijušas uz pudelēm. Tātad tos vīnus buteļoja un šķaidīja Latvijā? Jeb no kādas tipogrāfijas etiķetes paķertas?

Te nav daudz klasikas. Kur Agdam un Portvīns 72 , īstie galvas sāpinātāji.... Eh, gribu kagoru, biezu, stipru...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #24 : 2016. gada 11. februāris, 15:35:25 »
Varbūt mēs visi krājam nevis lietas, bet sajūtas, ko tās izraisa. Konfekte bērnībā man bija vesels pasākums - var pat teikt "mini izrāde". Saldums, kārums, garšīgi, skatos uz papīriņu un iztēlojos tuksnesi, karavānas, austrumus, kamieļus, beduīnus, dārgumu kravas... veselu stāstu.

Skatos tagad un redzu ka tā ir tikai  miglaina, neasas kvalitātes bildīte. Kā toreiz tā varēja atstāt tāāaaadu iespaidu? Apbrīnojami, kā darbojas bērna iztēle.

Tas pats man liekas ar kafijas/tējas krūzītem, teātra programmām. Sajūtas un drusku atmiņas.

Tolaik viss bija miglains un neskaidrs, bet - kādas saj;utas tas deva... ne tuvu tām, kas tagad ar šerpu un dārgu analogu.. :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2016. gada 11. februāris, 15:46:27 »
Atpazinu Kristal, tas manu radu topā bija. Bet tiešām vērtīga kolekcija.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #26 : 2016. gada 11. februāris, 15:47:50 »
Atpazinu Kristal, tas manu radu topā bija. Bet tiešām vērtīga kolekcija.

Kristal bija lētākais un sūdīgākais šņabis, ko pat proletariāts nelabprāt dzēra

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #27 : 2016. gada 11. februāris, 16:00:00 »
Beton, te daudzas lietas savijušās, par sajūtām , uzlūkojot bērnu dienu kolekcijas, runājot
1) vecums (agrāk zāle bija zaļāka)
2) bērnības spilgtie iespaidi (imprintings, he,he!)
3) agrāk daudz kas bija "īsts" - ilgi lietojamas lietas, no labiem materiāliem - tagad surogāti un sūdi, kuri lietojami īsu brīdi . Nu kā lai neraud par "Laimas" sad----o "Serenādes" konfekti ... ar zemesriekstiem... un citu produkciju. A iesaiņojumu veco lieto, maitas!
4) pārsātinājums , nevar tagad sakrāt visus Latvijā nopērkamo konču papīrīšus, jāizvēlas ierobežojoši kritēriji... un ne jau tikai konču jomā..

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #28 : 2016. gada 11. februāris, 16:28:12 »
pilnīgi pievienojos Pūkas domai un rakstītajam.
Pati neko nekrāju,jo nav tādas uzcītības un nav arī vēlmes kkā skaitu vienk.progresīvi palielināt.
piederu pie sajūtu krājējiem ,jeb vienk- laukā nemetējiem...
ir sakrājušas pastkartes. apsveikuma kartiņas.. kuras nav apzināti krātas, bet vienk nolikušās malā un savākušās..Tagad arī, nemetu laukā saņemtās, smukās un sirsnīgās...
ir sakrātas, kkur laukos, bēniņos bērnu skolas burtnīcas... mazajam arii nemetu laukā... skumji,ka manējās neviens nepasargāja .. ar pārcelšanos visas tutuu...
smaržupudelēs arī ir sajūtas..arī speciāl nekrāju..bet šo un to patīk nomedīt...

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #29 : 2016. gada 11. februāris, 16:29:30 »
kkā nemācēju abas bildes reizē ievietot...
patīk man šādas vecolaiku bilžukas pārskatīt ..reti jau sanāk bet vienalga...

šite otraspuses...

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega