Autors Tēma: Gribu padlaika čuguna vannas kājas.  (Lasīts 4735 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Gribu padlaika čuguna vannas kājas.
« Atbilde #15 : 2016. gada 21. februāris, 13:39:14 »
Kur manīts sludinājumos “vanna vannā“, kur noņem formu, atlej?, akrilā? un ielīmē esošajā.
Sīkāk gan nezinu, kas tas par zvēru, labs vai štrunts...
Tas gan nav par kājiņām...

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2016. gada 21. februāris, 14:54:07 »
Da laaaab, par skaitli varētu parunāt... Tas bija just guess...
Un ja es skrūvētu pričendāļus nost pieredzējušo uzraudzībā, tad droši vien spētu pieskrūvēt atpakaļ pati ar teorētisku instruktāžu, ja kas nesanāk...
Sooo droši vien 2 izbraukumi.
Un pieļauju, ka gribētāju būtu vairāk, ti tos 2stundniekus varetu vairākus 1 dienā...

Un vēl vai ar to komplektu var aizlāpīt pāris caurumus emaljā, vai obligāti jāpārtaisa viss- šoreiz tiešām par manu exvannu, kas kalpo par ūdenstoveri dāčā pie šķūņa stūra?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 21. februāris, 15:14:14 »
Papētīju to mātes vannu, jā arī rūpnieciski klātā emalja nav gluda kā spogulis.
Šādi tādi pupuči arī manāmi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2016. gada 22. februāris, 00:59:36 »
tuk - "vanna vannā" nemaksā 16 eiro plus nepilna diena kasīšanās... :D Un vieglāk ir nopirkt vienkārši jaunu akrila vannu, ja tādu gribas.

tex - par pāris caurumiem šaubos. Pirmkārt, tas atstāj šuvi starp jauno slāni un veco, kur IMHO potenciāļi iesūkties ūdenim. Otrkārt - zini, kas notiek, kad vecā dzīvoklī izremontē vannasistabu? Izrādās, ka durvis noplukušas. Nokrāso durvis - gaitenī grīda caura, durvis ļoti kontrastē. Izremontē gaiteni - skats uz virtuvi bēdīgs utt, kamēr kapitālais remonts visā dzīvoklī un vēl balkons pārmūrēts... :D Labāk nebūtu sākuši ar to vannasistabu... :D Tas pats būs ar pāris koši baltiem plankumiem vecā dzeltenīgā vannā. Ja nu vienīgi kaut kādā puķīšu formā iekrāsot.

Ā, starp citu, tā emalja ir tonējama, tā ka balta vanna nav aksioma.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #19 : 2016. gada 22. februāris, 07:59:38 »
Sen atpakaļ redzēju paziņām restaurētu vannu - meistars ieklāja rozā emalju. Bļesk! Redzēju arī šo vannu pēc 2-3 gadu lietošanas ar jauno emalju. Skumji - tas nebūtu īstais vārds... Tā vairs nebija vanna, sausā ateja kaut kāda drīzāk. Neko nezinu par lietošanas, tīrīšanas paradumiem, bet vanna bija čau.
Taču tas remkomplekts nav tik dārgs, lai neizbaudītu spodru vannu vismaz kādu brīdi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2016. gada 22. februāris, 17:48:57 »

tex - par pāris caurumiem šaubos. Pirmkārt, tas atstāj šuvi starp jauno slāni un veco, kur IMHO potenciāļi iesūkties ūdenim. Otrkārt - zini, kas notiek, kad vecā dzīvoklī izremontē vannasistabu? Tas pats būs ar pāris koši baltiem plankumiem vecā dzeltenīgā vannā. Ja nu vienīgi kaut kādā puķīšu formā iekrāsot.

Ā, starp citu, tā emalja ir tonējama, tā ka balta vanna nav aksioma.
Es te par 2 vannām. Viena atrodas dzīvoklī un tai būtu jāatjauno visa emalja.
2. dāčā pie pakša, bet tai emaljā ir tikai pāris nelieli caurumiņi... un vieta ārā, kur es varētu siltākā laikā eksperimentēt. T.i. smakas u.t.t. nepaliks dzīvoklī un neviens neapmierinātais clv arī nepaliks nemazgājies. un galu galā ūdens sildīšanai saulē un pēcākai izlaistīšanai pa dārzu derēs arī biku neglītāka vanna. Doma tāda, ka pāris caurumu aizlāpīšana varētu paildzināt tās vannas mūžu salīdzinot ar nekā nedarīšanu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2016. gada 22. februāris, 17:50:36 »
Sen atpakaļ redzēju paziņām restaurētu vannu - meistars ieklāja rozā emalju. Bļesk! Redzēju arī šo vannu pēc 2-3 gadu lietošanas ar jauno emalju. Skumji - tas nebūtu īstais vārds... Tā vairs nebija vanna, sausā ateja kaut kāda drīzāk. Neko nezinu par lietošanas, tīrīšanas paradumiem, bet vanna bija čau.
Taču tas remkomplekts nav tik dārgs, lai neizbaudītu spodru vannu vismaz kādu brīdi.
varbūt kkas nebija ievērots eksplua'tacijā: piemēram sākts lietot ātrāk kā pēc nedēļas?
Vai tīrīts ar kkādu ķīmiju, kas to emalju izšķidina?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2016. gada 22. februāris, 18:43:28 »
Es te par 2 vannām. Viena atrodas dzīvoklī un tai būtu jāatjauno visa emalja.
2. dāčā pie pakša, bet tai emaljā ir tikai pāris nelieli caurumiņi... un vieta ārā, kur es varētu siltākā laikā eksperimentēt. T.i. smakas u.t.t. nepaliks dzīvoklī un neviens neapmierinātais clv arī nepaliks nemazgājies. un galu galā ūdens sildīšanai saulē un pēcākai izlaistīšanai pa dārzu derēs arī biku neglītāka vanna. Doma tāda, ka pāris caurumu aizlāpīšana varētu paildzināt tās vannas mūžu salīdzinot ar nekā nedarīšanu.

Tad ņem un vasarā noeksperimentē! Vēlams bezvēja laikā, kad smiltis pa gaisu nenes. Smaka toč nav briesmīga.
Zaudējumi - pāris dienas un 16 eiro.
Tā ķite ir sajaucama visa un izlietojama uzreiz. Sajaukt pa daļām neizdosies precīzā proporcijā, turklāt pēc eksperimenta atlikušais būs nepietiekams veselai vannai.
Tā ka - būs Tev balta dārza vanna. :)
Ar tonēšanu - vismaz dzīvoklī - es neaizrautos, jo jebkuras piedevas IMHO pabojā - "atšķaida" - emaljas noturību.

Kāju jautājums atrisināts. Ne pa lēto, bet pa ātro [šoreiz lieka laika nav]. Utenī var atrast, turklāt dažādu stilu.
Par lietojamību noziņošu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #23 : 2016. gada 23. februāris, 18:47:41 »
Par to atjaunotu vannu - vannā , nu akrilēni iekš vecās čuguna, zinu, ka mammucis gadus 10 atpakaļ tādu lieto. 4 cilvēki ģimenē ( tai nozīmē, ka lieto intensīvi). Ziniet, nav ne vainas. Tai pašā laikā vienkārši čuguna tomēr labāk, - jo ilgāk tur siltumu. Kaut gan atkal, ne jau sildīšanas nolūkā to lieto. Tāpēc domāju, ka tas variants "vanna - vannā" vairāk no meistara atkarīgs.

Par to čuguna rūsu.... Trix, paklau... Man te no pirmā Ulmaņa laikiem omes pletīzeris mājā interjeru priecē. Tas pats, kuru ar karstām oglēm silda. Sarūsējis kā traks! Tu noteikti esi visus variantus izvērtējusi. Patiešām, nav cita varianta, kā to rūsu daudz maz nost dabūtu, kā tikai ar smilšpapīru? Tur tak nojūgties var, bet smukumu daudz maz gribās. Nav nekādas ķīmijas tai sakarā?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2016. gada 23. februāris, 19:07:02 »
Par to čuguna rūsu.... Trix, paklau... Man te no pirmā Ulmaņa laikiem omes pletīzeris mājā interjeru priecē. Tas pats, kuru ar karstām oglēm silda. Sarūsējis kā traks! Tu noteikti esi visus variantus izvērtējusi. Patiešām, nav cita varianta, kā to rūsu daudz maz nost dabūtu, kā tikai ar smilšpapīru? Tur tak nojūgties var, bet smukumu daudz maz gribās. Nav nekādas ķīmijas tai sakarā?

Rūsaiņus es specifiski neesmu atdzīvinājusi.
Cillit Lime and Rust nestrādā? Tas būtu pirmais, ko es mēģinātu. Pēc tam CIF un zobubirste. Pēc tam novērtētu un sāktu kasīt pau...ri, ar ko vēl apstrādāt. Ticamākais, nopūstu ar WD40 (tas ir tāds eļļojamais štrunts), noslaucītu un atstātu, lai pastāv, kamēr izsēņošu internetu vai papļāpāšu ar kādu gudrāku.
Smilšpapīrs IMHO bik pa skarbo - ja būs rupjš, tad atstās švīkas, šaurākas spraugas grūti izslīpēt. Vāāāārbūt ar smalku var mēģināt, es laikam gludekli neslīpētu (bet jāskatās, kas paliks pēc Cillit u.c.)

Vispār pie šāda pasākuma es kaut kad pieķeršos - ir visādi jaukumi pieslēpti (tipa simtgadīgas slidas no kartupeļu lauka izrakumiem utt.), tad padalīšos ar rezultātiem. Bet ātri tas nebūs - ja nenomācami uznāks trakā darbotiesgriba, tad vasarā, bet tā pašlaik man baigi daudz akūtāku darāmo. :(

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #25 : 2016. gada 23. februāris, 19:26:10 »
Ui- šis te W...40, man ir vairumā. Es katru gadu pērku jaunu, jo man mūžīgi pazūd tā sīkā plastmasas caurulīte, ar kuru durvju caurumu ieeļļotu. Laba doma. Var mēģināt ar kādu  sīku detaļu un tad redzēs. Man jau negribās viņu atjaunot 100% - jo tā viņam ir tāds vēsturisks šarms. Vienkārši, bailes ka izrūsēs do galam un sabirs čupiņā. ;o) Noteikti izmēģināšu Paldies!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2016. gada 07. aprīlis, 12:49:54 »
Rezultāts.
Un atgādināšanai - sākotnējais eksemplāra stāvoklis. :D

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2016. gada 07. aprīlis, 12:52:38 »
Nu ko lai saka? Kas māk, tam ir..

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #28 : 2016. gada 07. aprīlis, 13:02:47 »
Trix - tu esi Lauva! Fantastiski, es ir uz pakaļas... un man gribās uzreiz kaut ko paremontēt, nezinu ko ... bet noteikti atradīšu!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2016. gada 07. aprīlis, 13:13:04 »
:D Par kopskatu paldies tam, kas man atdeva čupiņu tumši zilo flīžu (lielās apakšējā rindā) un tam, kas atdeva čupiņu balto. :D
Nudien neatceros, kurš, lūdzu neapvainoties!!! [Esmu jau brīdinājusi, ka man smadzeņpods ar sūci...]
Lai nu ko, bet tumši zilas flīzes man nebūtu ienācis prātā nopirkt. :D
Pie zilajām tad arī pievilkās pārējais šizodizains, pa ceļam nolietojot vēl šādus tādus atdevumus un vēstures atliekas (lielais spogulis vannas galā arī ir mētājies pa kaktu gadus ka tik ne 10).