Autors Tēma: Kulināriskas šaizes  (Lasīts 3755 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Kulināriskas šaizes
« Atbilde #15 : 2016. gada 29. februāris, 12:47:33 »
Pasen atpakaļ cepu kaut kādu Ķekavas pusvistu, ciemiņi gaida, jo zina, ka mana visteles sanāk ļoti garšīgas. Baigā vilšanās, vista bija tik cieta, ka zobus varēja nolauzt. Nebiju izlasījusi uz birkas, ka tā ir dējējvista. Iztikām ar kafiju un siera maizēm.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #16 : 2016. gada 29. februāris, 13:09:39 »
Ir gadījies Fairy uz pannas uzgāzt, labi, ka laikus attapos.

Exis shitaa sardeli triis reiz ieksh Fairy cepa un nesaprata, ko taa desa puto :D nomazgaa, cep pa jaunu- atkal puto!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #17 : 2016. gada 29. februāris, 13:36:05 »
Skolas laikaa darbmaaciibaa, kad veel meiteneem virtuvee rosiities maaciija, visas bijaam sadaliitas grupaas. Katrai grupai savs eediens gatavojams. Blakus grupinja vaariija shokolaades kjiiseli. Man taa garshoja, ka izleemu vecaakus ar sho gardumu vakaraa paarsteigt. Viss jau buutu labi, bet...ar kartupelju cieti taa paarforseeju, ka no mana kjiiselja vareeja golfa bumbinjas grebt 😞

Atslēdzies Mango

« Atbilde #18 : 2016. gada 29. februāris, 14:28:38 »
Āboļkūkas vietā omlete ar āboliem. Briesmas. Aizmirsu miltus pielikt mīklai.

Atslēdzies itta

« Atbilde #19 : 2016. gada 29. februāris, 15:54:49 »
Āboļkūkas vietā omlete ar āboliem. Briesmas. Aizmirsu miltus pielikt mīklai.

Nu nau jau tas trakaakais, ja jau var omleti ar daarzenjiem, tad protams arii ar augļiem nav tas trakaakasi :D
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #20 : 2016. gada 29. februāris, 20:49:10 »
Kanēļmaizītēm kanēļa vieta sarkanie pipari... Nevar nokasīt nost no jēlas mīklas, nevar!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2016. gada 29. februāris, 21:00:42 »
Jokaini... bet neko šaizīgu ķēķī neatceros... Laikam jau briesssmīgi atbildīgi uztveru ģimenes indēšanas pasākumus....
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #22 : 2016. gada 29. februāris, 21:10:03 »
nopirku jaunu cepešplīti. Nu, jūs atceraties... to smuko, ar retro kloķīšiem, pulkstenīti...  Urā, man ir gaismiņa iekšā, johohoo, man ir taimeris! Ja taimeris, ir, tad tas ir jāizmanto. Iemarinēju jērakāju, ielieku ar visu cepamtrauku cepenē, sastellēju pulksteņus, lai ir gatavs uz manu atnākšanu no darba... Vīrs atbrauc pretī uz darbu, pa ceļam iegriežamies veikalā, tur piens kartupeļu biezputrai, brokolis, ko vēl varētu piedevās... atbraucam mājās. Eju iekšā. Hmm, vajadzēja jau smaržot visam pēc traka... Kautko pati ar sevi par šo tēmu sarunājos, zābakus nost vilkdama... Te piepeši vīrs saka nedaudz mulsi - es tur plītij kloķīšus sakārtoju kad atbraucu... laikam... nevajadzēja...?

Nu neko, vakariņās bij brokolis... :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2016. gada 02. marts, 09:28:20 »
Es visu laiku tikai lasīju un brīnījos, nu kā var Fairy eļļas vietā uzliet?!! :rat:
Manā virtuvē viss tik ergonomiski, tik parocīgi, :angel:  pat katrai bļodai sava noteikta vieta. Tikai ābolu etiķis  noklīdis, es tak pirku!

Šorīt cepu omleti, uzlieku pannu, lai sakarst. Lielā eļļas pudele tukša, nolieku izmešanai, ņemu parasto litrīgo -visas rindā pie plīts stāv. Uzleju šļuku -baigie mutuļi, tvaiki un etiķa smaka.

Protams, sekoja mans bļāviens -kurš  *&^% etiķi te ir nolicis :fryingpan:  , jo es jau nu nekad tā nedaru. Bet kas zin...
Labi, ka etiķi neuzlēju jau tad, kad kaut kas cepas, piem pankūkām

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2016. gada 02. marts, 10:47:48 »
Deviņdesmitajos juku gados, kad ar darbu bija kā bija, kādu brīdi strādāju jaunizbūvēta bistro virtuvē. Atvēršana, pirmā darbadiena, vispārējs stress. Jaucam piedevām salātus - kāposti ar burkāniem. Kolēģe piemaisa sāli, cukuru, provējam - skābi... Pieberam vēl cukuru - skābi!  Sarīvēju vēl tos kāpostus ar burkāniem - atjaucam. Pagaršojam - ir labāk, bet vienalga par skābu. Pieberam vēl cukuru.  Nu jopcik, skābi! Vēlreiz kāpostus ar burkāniem, vēlreiz cukuru... Rezultātā pilna liela bļoda ar skābiem salātiem...  Nez, cik ilgi mēs šitā vēl ņemtos, ja ne trešā kolēģe, kurai pietika prāta aplūkot mūsu "cukuru" un konstatēt, ka tā ir citronskābe :D

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #25 : 2016. gada 02. marts, 11:25:26 »
Bērnība, ap gadiem septiņiem.
Kā liela lasītāja, biju salasījusies par ēdamajiem kastaņiem siltajās zemēs.
Galva pašai sava un jūrmalas vasarnīcā lieli uz skaisti kastaņi ienākušies. Gatavoju kā baraviku mērci. Apcepu sviestā, pievienoju krējumu...smaržoja dievīgi.
Biju ļoti sarūgtināta, ka ēdams tas vis nebija.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2016. gada 02. marts, 11:30:02 »
Ā, literatūras ietekme uz bērna psihi... :D

Es izlasīju, ka ārzemēs uz maizes smērē margarīnu. Uzsmērēju. Krutāko no visiem - par 43 kap. Un nospriedu, ka ārzemnieki ir stulbi - sviesta vietā šitādu draņķi smērēt. :D
Izlasīju ar kādu baudu šie dzer sodas ūdeni, un, protams, pamēģināju praksē, - pārliecība, ka ārzemēs visiem nav pilns rublis, nostiprinājās galīgi. :D
Gliemežus un varžu kājas mēģināt pusdienās vairs negribējās - gan jau arī klaji meli. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #27 : 2016. gada 02. marts, 12:10:09 »
Vienu vasaru mammai daarzaa tik forshs pirmais gurkjis briest,ka nenotureejos-nochiepu! Paarnesu maajaas,tuuliit uztaisiishu ar kreejuminju,piliiti etikja ,dazhiem piparkrikumiem. Pastiepju roku plauktinjaa,aiz aizkarinja,uzpilinu to,ko domaaju etikji esam,otrpusis saka- un ko Tu dari?Paskatos- rokaa acetona pudele,atcerieties,ka bija leishu etikjis ar uzrakstu actas?apmeeram vienaadi arii izskatiijaas etikjesju tonji. Nu neko, naacaas zagto gurkji ar visu acetonu izgaazt misenee.un tad veelreiz atskaneeja-un ko Tu dari? misene smuka,no baltas plastmasas...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #28 : 2016. gada 02. marts, 13:24:03 »
Oi, radene stāstīja, ka krievu laikos klients atnesis pateicības dāvaniņu - džina pudeli. Tāds brīnums nav bijis dzerts, tādēļ nolēmuši, ka jādzer pa smalkam, kā ārzemēs - ar sodas ūdeni. Dzēruši un spļaudījušies, tik traku strebekli  tikai trakie amerikāņi varot iedzert. Ber sodu cik gribi, trakāks par nāliķi. :veee:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #29 : 2016. gada 02. marts, 13:57:58 »
Neesmu jau nekāda muļķe - zinu, ka olu mikroviļņos likt nevar - uzsprāgs. Jēlu. Bet man tak ir vārīta! Turklāt - nomizota. laba tāda lauku oliņa - uzsildīšu, lai garšīgāka.

Uzsila.

[attachment deleted by admin]