Autors Tēma: Sīrija  (Lasīts 17946 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Sīrija
« : 2016. gada 18. marts, 00:41:55 »
Šovakar izlasīju šo te rakstām gabalu - nu tāda  maza analīze  (daudz burtu un visi kaimiņu valodā)
http://rusanalit.livejournal.com/1979814.html

Man liekas, ka šeit  ļoti sakarīgi apskaidrots, kāds iemesls visai tai steigai.
Pēkšņi lielie pasaules glābēji un teroristu apkarotāji pāris dienās atgriežas mājās
Ja pāris vārdos, tad ( nu cik saprotu), spriežot  pēc tā, ka bija  central bankas nakts sēde kremlī un liela finansistu skriešana. Tad sekoja armijas augstāk stāvošu tusiņš - arī pa nakti. A kas mums ir Naktī? Naktī Amerikā ir diena. Tātad kaut kāda ziņa no tai pus lodes, vai vienkārši zvans. Un kas var pārbiedēt kremli, banku un armiju? Protams - embargo, vai atslēgšana no SVIFT banku sistēmas. ... Starp citu, ne jau Krievijā  biezie kungi glabā savu skanošo ;o)))))
Un ja kas - tāds telefona zvans nostrādāja vienu reizi, tātad var nostrādāt arī otru reizi. Un nevajag nekādu atombumbu vicināšanas. Nu bet sīkāk, tur tai rakstā analītiķi apraksta .

RaFix

• Viesi
Re: Sīrija
« Atbilde #1 : 2016. gada 18. marts, 01:42:17 »
Izlasīju daudz krievu burtus. Domu sapratu. Manā, subjektīvajā skatījumā, šis raksts ir kārtējā tautas biedēšana. Negribu teikt, ka baidīties nav par ko, tikai mērķi ir citi. Iesaku paskatīties uz to, kā uz spēli. Es dzīvoju šodien un ļoti labi saprotu, ka par katru šādu lielu kustību atbild tie, kam ir nauda. Kam ir nauda, tas ir tāds spēles tēls, kas iet un dara to, kas liekas izdevīgāk. Viņiem ir R poga (Iespēja atjaunoties, bankas konti ļauj), mums tās nav. Mums ir, kas nu kuram - māja, ģimene, bērni, mašīnas. Šis ir gandrīz kā šahs virs mūsu galvām un to nespēlē valdības. Valdība nav nekas vairāk, kā agrāk bija baznīca - masu kontroles rīks. Ir bariņš ar lielām, ļoti lielām naudām un vienīgais, kas mums atliek, ir būt gataviem, ka tālāk būs vēl sliktāk. Kad sapratīsiet, ka valsts ir jāuztver kā uzņēmums no 90tajiem, un nevis tikai mūsējā, bet visas, sapratīsiet, kas ir kas. Vairs neizbrīnīs kari Sīrijā un citās tā reģiona valstīs, vairs neizbrīnīs ASV vēlme "civilizēt"  Āfriku, kaut gan tieši dēļ šīs civilizēšanas tur ir tāds bads. Mēs esam sīka vienība no dažu spēlētāju Monopola spēles un sajūta ir tāda, ka tie daži dzīvo kaut kur citā dimensijā.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 22. marts, 20:02:46 »
Ticībai gan ir liels spēks. :) Krievija nevar pamest Sīriju, jo Krievijai Sīrijā ir militārā osta (kopš 1971 gada), lai Krievijas flote varētu operēt Vidusjūrā.
Klasiska tulka kļūda, Putins paziņoja par militāro spēku samazināšanu, bet nosacītajā 5 tulkojumā parādījās ka pamet. :) Un te viens ir izvērsis veselu demagoģiju. :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2016. gada 22. marts, 21:19:49 »
Sīrijā smilšu vētru laiks tuvojoties, RU lidaki nav piemēroti... . Tāpat tie ātri nolietojas, jo vecas detaļas, tobiš bieži jāmaina paši lidaki.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 22. marts, 23:42:43 »
un cik tad var tos rubļu miljardus dedzināt. Paziņo tautai -mērķi sasniegti, es esmu nomodā par jums

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 22. marts, 23:52:50 »
Sīrijā smilšu vētru laiks tuvojoties, RU lidaki nav piemēroti... . Tāpat tie ātri nolietojas, jo vecas detaļas, tobiš bieži jāmaina paši lidaki.
Un ar ko Sīrijas Arābu armija lido? Un Sīrijas armija turpina bombardēt un karot...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #6 : 2016. gada 22. marts, 23:57:26 »
un cik tad var tos rubļu miljardus dedzināt. Paziņo tautai -mērķi sasniegti, es esmu nomodā par jums
Es nezinu ko Putins ir paziņojis Krievijas tautai, bet es zinu, ka Putins par armijas kontingenta samazināšanu paziņoja Obamam, un tas ar visu ģimeni aizbrauca uz Kubu, par ko viņu tagad saistībā ar Briseles traģēdiju kritizē, jo nav vēl atgriezies ...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #7 : 2016. gada 23. marts, 00:42:09 »
Dožģā izskanēja versija, ka Rostovas katasrofu līmēs uz daeshu un tad putjam būšot iespēja izteikt piedāvājumu ASV, tipa, re, šie arī man ierieba, liekamies kopā un cīnamies..

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 23. marts, 06:58:20 »
Un ar ko Sīrijas Arābu armija lido? Un Sīrijas armija turpina bombardēt un karot...

Nu es tak saku, ka RU verķi neesot piemēroti - moš kādi savādāki filtri jāliek, vai propelleriem pa mikronu cits griezes leņķis nepieciešams. Nezinu. VVS, kaut kur lasīju, ka uz vētru laiku šiem nepatīkot, ne tā komplektacija un arī tas vēl, ka veca komplektācija.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #9 : 2016. gada 23. marts, 20:14:08 »
Sīrijas arābu armija (Asads) ziņo par militārajām darbībām pret al-nusru un daesh vismaz trijās vietas: Homs, Hama un Deir Ezzor. Cik es saprotu pirmajās divās provincēs lidmašīnas lido gana labi. Deir Ezzor cik es saprotu, armija vairāk aizsargājas, jo tas ir šķērslis saziņai Mosula - Raqa gar Eifratu. Vienlaikus Raqai no Lattakijas puses uzbrūk kājnieki un nosacīti atbrīvo kaut kādus ciemus. Un Homs notiek Palmiras (Tadmur) okupācija, kur nežēlīgais Asads lieto aplenkuma stratēģiju noslēdzot visas pieejas, kas liek Daesh kaujiniekiem uztraukties par ieroču trūkumu.
http://sana.sy/en/?p=72659

Par ko Sīrijas republika oficiāli nerunā ir ASV triecieni. Sīrija ir negatīva pret federalizāciju, kas bija domāt ar nolūku atšķelt Kurdu teritorijas. 

Atslēdzies Mao

« Atbilde #10 : 2016. gada 23. marts, 20:27:28 »
Reku šeku mums viens iegrabēja uz atbildīgā par padziļinātiem skaidrojumiem statusu.  :shampis:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #11 : 2016. gada 25. marts, 00:28:40 »
Sīrijas gadījumā uz šo brīdi svarīgākie notikumi nenotiek Sīrijā, bet gan Ženēvā, kur Stefans Mistura mēģina uzsākt iekšsīrijas politisko mierizlīguma procesu, kuram nu jāsakās 9 vai 10 aprīlī. Uz šo brīdi Mistura ir sagatavojis 12 punktu vienojošo punktu ("common ground") programmu, lai šo procesu varētu palaist.  Tai pašā laikā laikā Krievija liek vilties visiem "krievnīdējiem", paziņojot ka Krievija gaisa spēki Sīrīja ir veikuši 146 uzlidojumus no 20 līdz 23 martam mērķiem Palmiras apkaimē. Vienlaikus novērotāji paziņoja, kā kopš 25 februāra nu jau ir bijuši 278 klusuma režīmā pārkāpumi tām zonām ar kurām ir "izvairīšanās no naidīgām darbībām" spēkā. 

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #12 : 2016. gada 27. marts, 15:29:24 »
Mja, Asada armija apzinoši par Palmiras okupēšanu :) un ne jau bez Krievijas federācijas kosmisko un gaisa spēku līdzdalības, tik nu rietumu mēdītāji dzird tikai par Briseli, nu labākajā gadījumā par Mosulu, kuras aplenkumam būtu nu jau ar jāsākas. Tikmēr krievi var darīt Sīrijā ko grib ...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #13 : 2016. gada 13. aprīlis, 20:39:07 »
Kā jau visiem zināmas šodien Sirijas daļa kur valda miers un piederība mūsdienu civilizācijai, proti, tai Sīrijas daļai ko nav pārņēmuši ekstrēmisti un sapņotāji, ir "nacionālās sapulces" (kaut kas līdzīgs parlamentam) vēlēšanas. Sīrijā ir karš: Sīrijas arābu armija jeb kā to dēvē prorietumnieciskā propaganda Asada režīms, cīnās pret radikālajiem musulmaņiem Daesh, Al Nusra u.c. pamieram nepiekritušajiem cīnītājiem.

Kaujas pamatā notiek Alepo, kur ir ielenkti AlNusra, kur pagājuša nedēļā tika notriekta Sīrijas gaisa spēku lidmašīna. Sīrijas Arābu armija turpina aizstāvēt arī Deir Ezzoru, un turpina gatavot uzbrukumu Rakas virzienā. 
Vienlaicīgi Ženēvā ir sākušas iekš-Sīrijas miera sarunas. Sīrijas Arābu republika (Asads) laicīgi sagatavoja augsni, lai varētu šais sarunas sākt labās pozīcijās, pēc Palmiras atbrīvošanas. Protams, Persijas līča Arabu valstu sponsorētie Sīrijas nemiernieki (kā piem Brīvā Sirījas armija u.c.) stūrgalvīgi turas pie sazvērestības sākotnēja plāna, ka Asadam ir jāaiziet, jo nemiernieku grupējumiem nav ko likt pretī Asada pārvaldītajai Sīrijai, proti, jāpārņem Asada Sīriju. Un līdz ar to Staffanam de Misturam ir ļoti smaga loma vienoties atrast kopsaucējus ar visiem grupējumiem.
Papildus ir labas ziņas par Irākas gatavošanos Mosulas atbrīvošanai, bet nu uz ātru un vieglu uzvaru tur neviens necer. Savā ziņā Sīrijā gaida, kad Mosula uzņems lielāko triecienu un aizsardzības resursi Rakai būs jau mazāki un Rakai jau būs skaidrs, ka viņiem jābēg. :)     

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2016. gada 14. aprīlis, 09:35:44 »
Ak, Kungs, kad tas viss beigsies!