Autors Tēma: Pavasara puķes no veikala  (Lasīts 941 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Elzzy

Pavasara puķes no veikala
« : 2016. gada 19. marts, 08:36:54 »
Labrīt! Skatos uz savām skumjajām narcisēm no cenu kluba, un domāju- var viņām tos izziedējušos ziedus nogriezt tagad nost? Apakšā ir vel pa kādam pumpuram. Un kas būs, ja es šamās, kad silts sabakstīšu dobē? Nākamgad ziedēs? Par hiacintēm skaidrs, ka tās diezvai nākamgad ziedēs, bet kompostā mest man roka neceļās.

Atslēdzies Mangusts

Re: Pavasara puķes no veikala
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. marts, 12:31:23 »
Pērn vienu podiņa hiacinti kaut kad vasaras sākumā iebakstīju zemē. Šķiet, šogad kaut kas lien ārā, bet vēl pilnīgi droša neesmu, ka tās ir tās pašas hiacintes - dobe pilna ar visādām sīpolpuķēm. 
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 19. marts, 12:35:21 »
Man hiacintes ir tikai no podiņiem iestādītas. Aug, tikai kāti īsi. Mazās narcises no podiņiem arī aug. Viss tiek balstīts zemē tikai jau pavisam beigts. Noziedējis, pat iekaltis.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. marts, 12:40:31 »
Man narcises neizaug, hiacintes izaug.

Atslēdzies itta

« Atbilde #4 : 2016. gada 19. marts, 14:09:47 »
Ja paveicaas tad izaug un aug viss, gan tulpju siipoli, gan narcises, gan hiacintes, gan mazaas roziites, muskares utt. ... Tikai nevajag cereet, ka naakamajaa gadaa viss noteikti ziedees,  jo tas siipolins jau ir nopietni izpumpeets, liidz ar to ir jaatguust speekus, tamdeelj var sanaakt, ka uzziedees tikai peec gada :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2016. gada 19. marts, 20:10:39 »
visu bāžu zemē... LV bija švakāk.. tur dendence izsalt .. šite aug griezdamies..pērnā gada narcisītes,haiacintes,visskas ko pat neatceros kur sabakstījusi... visas zied un zaļo..jā hiacintēm kaati patiešam īsāki :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #6 : 2016. gada 19. marts, 20:19:00 »
Man jau nevajag baaaaigi garos kātus, ta pat ziedus īsti ne, man izmest žēl .

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2016. gada 19. marts, 20:22:32 »
Aizžmiedz acis un met. Nav nekā sliktāka par "žēl izmest" uzkrājumiem. Gan dobēs, gan mājā, gan dzīvē.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 19. marts, 21:29:04 »
Hiacintes zemē šķiet bija jābaksta ap augustu - septembri. Reiz ieliku pavasarī, sagāja hiacintēm gadalaiki šķērsām - uz slapjajiem novembra svētkiem sataisījās ziedēt. Skaidrs, ka nosala.

Ja nav kāds paksis padomā, kur to podiņu līdz vasaras otrajai pusei noglabāt, tad laikam labāk sekot Piafa padomam. Acis gan var nežmiegt ciet, jābūt stipram vējam, lai ģīmī iepūstu.