Aptauja

Jūs pusdienosānas paradumi darbā?

Ir iespēja paņemt no mājām un uzsildīt!
4 (21.1%)
Kaut ko iekožu uz ātru roku!
3 (15.8%)
Tā ir mana pamatēdienreize un eju paēst uz sabiedriskām ēstuvēm!
3 (15.8%)
Jaukti!
6 (31.6%)
Cits variants!
3 (15.8%)

Pavisam nobalsoja: 19

Autors Tēma: Pusdienas darbā!  (Lasīts 1840 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Pusdienas darbā!
« : 2016. gada 19. marts, 15:53:15 »
Sveiki!

Sēdēju darbā un radās jautājums, cik daudz no Jums ēd kafejnīcās utt. un cik daudzi ņem ēdienu līdzi no mājām?

Kas ir tas, ko Jūs visbiežāk ēdat pusdienās?
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies reno

Re: Pusdienas darbā!
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. marts, 16:25:05 »
varu pastāstīk, ko dodu līdzi meitai, kad garā diena:
graudu maize ar pesto un sieru
kārbiņā kaut kādi salāti -varianti:
parastais rasols
pupiņu, bet šie skaitās par smagu
rīvēti burkāni/baltais redīss ar grauzdētām saulespuķu sēklām, eļļa /citrona sula /sāls /cukurs
vistas filejas gabaliņi ar daudz dārzeņiem
omlete

Zupas netaisa, lai arī fakultātē ir virtuve ar visām ierīcēm
toties ir tikai kafijas automāts,jo kafejnīca būs komercdarb'ba un pārkāpums. Tas gan ir stulbums, bet rimčika ēdnīcas priecīgas

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 19. marts, 16:26:11 »
Uz ēdnīcām neiet un uz vietas neko nesilda

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. marts, 17:32:08 »
Nekad neesmu neko kārbās ņēmusi līdzi pati,ne bērniem devusi. Vnm ērtāk ir paēst kafejnīcā, pie reizes vides maiņa, ka arī nav jāēd tas pats mājās ēdiens un vnm jādomā, ko paņemt līdzi. Varbūt ja ļoti švaki ar naudu vai tuvumā nav ēstuves, tad tā jādara,bet citādi neredzu iemeslu pusdienkārbām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2016. gada 19. marts, 17:48:37 »
Man darbā ir kafejnīca, kur var dabūt gan brokastis, gan pusdienas normālā kvalitātē par saprātīgu cenu. Ir, kas ņem līdzi savu ēdienu kastītē, jo ir ledusskapis, kur uzglabāt, un mikrene, kur uzsildīt.

Es reizēm paņemu līdzi burkānu un apelsīnu salātus, ko paēst pirms treniņa.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. marts, 17:55:08 no Luīze »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2016. gada 19. marts, 17:54:41 »
Man maz kas garšo kafejnīcās - gaļas parasti ir sausas, vai par treknu, salāti ar vislētāko eļļu vai paskābu majonēzi... Tā kā šad tad nākas ēst tomēr šajos obščepitos, ēdienkartes visur zinu no galvas, un izvēlos to, kas diezgan ēdams. Nu apmēram reizi nedēļā. Mēģinu tomēr nepaslinkot un sagatavot līdzi - kādu aukstu cepeša gabalu, vistas filejas strēmelītes - ar salātiem, parasti bez piedvām, vai kādu zupu. Ir virtuve, kur to visu uzlikt uz šķīvja, uzsildīt, ja vajag, un ēdot paklačoties ar citiem ļaužiem - virtuve kopīga ar vietējās avīzes redakciju.

Garšo kebabs, voks, bet katru dienu jau neēdīsi... to tad laikpalaikam. Nu tā apmēram.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #6 : 2016. gada 19. marts, 18:01:07 »
Cits variants - darba devēja apmaksātas pusdienas, ir izvēles iespējas, garšīgas.
Bet iepriekšējā darbā lielākoties ņēmu līdzi - kas nu bija mājās, to paņēmu kastītē. Ēst katru dienu Rīgas centra kafejnīcās galīgi nav lēti, man ir labākas iespējas naudas tērēšanai nekā ikdienas parastās pusdienas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 19. marts, 18:12:43 »
Meitai finansiālais aprēķins  svarīgs, līdzi ņemamo mamma taču garšīgu sataisa! Un ziemā cilpot pa lauku nemaz negribās

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2016. gada 19. marts, 19:06:09 »
Darbā ir normāla virtuve ar plīti, nosūcēju, ir arī mikrenes, leduskapis.
Ņemu no mājām, jo tuvākajās ēdnīcās nav garšīgi, salāti ar vecu majonēzi vai saskābuši, viss drausmīgi eļļains un trekns, pat kart.biezputru gatavo no maisījuma, nekad nezini, uz ko uzrausies, un ne jau tāpēc, ka naudas nebūtu. Restorānā vsm 40 min. jāgaida, tik daudz laika nav.
Turklāt, darbā es varu ēst +/- pareizi, nevis vienu reizi pierīties, bet ēst ik pa 2-3 stundām.
Es to uzskatu par plusu DD, ka mums ir tā virtuve.

Ārpusē ēdu tikai woku, stockpotu, suši u.tml. pārējo es varu pati uztaisīt sev mājās. Reizēm aizšauju uz Ķirsona kulināriju.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2016. gada 19. marts, 20:57:01 »
Ņemu līdzi, kas trāpās vai pa ceļam ieieju veikalā kaut ko sīku paņemt (biezpienu, . Ir mikrene, nelietoju [muguras smadzenes protestē]. Ir ledusskapis, noder. Ir pat kārtīga virtuve, bet citā stāvā, slinkums iet un negribas laiku tērēt.
Ja nav kolēģes, ar ko mēdzam sastiķēt, mierīgi diētoju - kā kaut ko sagribas, uzvāru kafiju vai tēju un nograužu cepumu/maizes šķēli/žāvētu ābolu vai kādu sīksūdu. Laba nenorīšanās taktika. :D
Kaut kur iet un tērēt naudu negribu - vienas pusdienas izmaksā vismaz nedēļas graužamos, turklāt nekā jēdzīga tuvumā nav, kaut kāda kebabnīca, bet neesmu cienītāja. Reizēm aizstiepju uz darbu to, kas nav apēdies mājās - darbā jebkāda protoplazma noder.

Man režīms brīvs, kad gribas, tad ieēdu, līdz ar to neesmu aizcietusies aiz bada un nekādas dižpusdienas negribas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #10 : 2016. gada 19. marts, 21:06:29 »
Darbā ir lēta un garšīga kafejnīca, kur pusi no summas sedz darbs.

Atslēdzies taj

« Atbilde #11 : 2016. gada 19. marts, 21:10:37 »
Patīk pēc noskaņojuma paņemt kaut ko līdzi. Sakārojas biešu salātiņi, sataisu, paķeru līdzi, vēl pacienāju kolēģus, paretam. Sakārojas sautējumu vai kotletītes, tiek i mājiniekiem, i pašai līdzi uz darbu.
Ja slinkums, tad mana dīvainā opcija ir tas, ka darbā plauktiņā stāv kuskus un garšvielas, ledusskapī sviesta gabaliņš. Kuskus ir tas ēdiens, kas nosaukumā skan dīvaini, bet pagatavojams ātri, ērti un lēti. Variējams ar visdažādākajām piedevām, kas nu kuram iet pie sirds. Ieberu bļodiņā kuskusu, apleju ar verdošu ūdeni, tā, lai ūdens ir mazliet pāri kuskusa graudiņiem, iemaisu garšvielas un sviestu, atstāju, pēc minūtēm piecām ēdu. Var likt klāt tomātiņus un jebkāda veida sieru vai zaļos, konservētos zirnīšus un sieru - gardi. Protams, gaumes jautājums arī.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2016. gada 19. marts, 23:18:30 »
Mani darbi daudz un dažādi un dažādās vietās, un attiecīgi ēšanas iespējas arī dažādas. Vienā vietā man atļauts bez maksas ēst kafejnīcā, citās - pārsvarā kaut kas tiek uz vietas gatavots un mani arī pacienā. Ja pati vēl kaut kur braucu pastrādāt, kur nebaro, tad, galvenais, sarūpēju sev līdzi dzeramo vai kādu sulīgu augli; paēdīšu, kad pārbraukšu mājās, vai, ja nu darbadiena ievelkas, garāmbraucot pie kāda veikala piestāju. Gadās kādreiz arī tā noskraidīties, ka ēšana vispār nav prātā un negribas arī, sevišķi jau vasaras karstumā, par ko tikai priecājos -  neko nekaitē, ka "riepas" drusku dvašu nolaiž :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #13 : 2016. gada 20. marts, 12:38:02 »
Vietējā "restorānā" dārgi un negaršīgi, bet kafejnīcas bulciņas nav mans ēdiens. Līdz ar to vienīgais risinājums - paika no mājām.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2016. gada 20. marts, 13:02:28 »
Kā kuro reizi - ir ņemts gan no mājām, gan pirkts pa ceļam kādā kulinārijā, sliktākajā gadījumā atvilknē parasti kāds mušļa batoniņš noglabāts. Darba režīms visai brīvs, bieži pat varētu līdz mājām aizskriet paēst. Bet reizēs, kad darbs ievelkas uz padsmit stundām izmantoju vietējās kafejnīcas piedāvājumu, taču tas sanāk dārgi  - komplekts 4 Eu (otrais +zupa vai saldais), bet bieži, komplektējot pēc sava prāta tikai otro, tas sanāk pat dārgāk. Šo fenomenu man laikam nesaprast, kāpēc, servējot ēdienu uz svara, tas sanāk dārgāk nekā divi ēdieni un daudz lielāka porcija, kas samesta  uz aci.

Darbā diemžēl ne virtuves, ne ledusskapja (ziemā un vasarā mēdz būt ļoti silts), tikai elektriskā tējkanna.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck