Autors Tēma: Palīgā!!! Man nekā nav!  (Lasīts 5715 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Re: Palīgā!!! Man nekā nav!
« Atbilde #15 : 2016. gada 01. aprīlis, 16:26:19 »
"Atbrīvojies no lietām, Rīgā"
Tur tiešām pašu nelabo savāks un pie visa, kas ir kaut cik sakarīgs puse bļauj, ka rindā un otra puse reklamē visas iespējamās labdarības lapas.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #16 : 2016. gada 01. aprīlis, 18:06:58 »
Nu es pa to Facebook pinos kā vista pa pakulām. Pie šitā profila mani kāds bērns piesaistījis, lai es drusku patīrītu māju, un labums tas, ka gribētāji paši savāks. Jo aizvest, aiznest smagas lietas man nav ar ko.Neko gan vēl tur neesmu ielikusi. Bet Piafa mani tagad sabaidīja. Bērnu drēbīšu un mantu man gan nav, visas atdotas puspazīstamiem bērniem. Reizēm es nolieku, manuprāt, labas valkājamas lietas pie miskastes, bet tur lietus un reizēm bomži saposta un saķēza, ja pašiem nevajag.
Ko nozīmē tas "rindā"?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #17 : 2016. gada 01. aprīlis, 18:10:57 »
Ko nozīmē tas "rindā"?
To, ka ja nepaņems pirmais, ņems nākamais, kas pierakstījis "Rindā". Es tur visas vecās mēbeles izdalīju.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #18 : 2016. gada 01. aprīlis, 20:37:16 »
Drēbes, ko nav laika notirgot vai nav kam pa tiešo atdot, nesu uz pareizticīgo baznīcu - tur tantuki sadala trūcīgākajiem draudzes locekļiem. Kaut kā civilizēti tur notiekās, cik esmu redzējusi. Spicpapēžu kurpes vai šifona kleitiņas tur gan nav cieņā, bet kādu biezāku pavalkātu vai izmērā nederošu apģērbu tur paņem ar pateicību. Sīko sedziņas un drēbes esmu nesusi sarkanajam krustam. Ir gadījies arī dot drēbes un gultasveļu ziedojumos karojošajiem vai pēc zemestrīcēm cietušajiem, pogoreļciem.
Visus sakost!

Atslēdzies dille

« Atbilde #19 : 2016. gada 01. aprīlis, 21:14:17 »
Jau to minēju, ka drēbes, apavus, somas var  ielikt arī ziedojumu kastēs daudzos lielveikalos.
Bezcerīgi novalkātas vai netīras drēbes nevajadzētu nevienam atdot.

Atslēdzies dille

« Atbilde #20 : 2016. gada 01. aprīlis, 21:25:28 »
Vēl man šķiet, ka lūgt kādam palīdzību ir ļoti grūti. Tāpat jau mēs neviens neatdodam to, kas mums ļoti vajadzīgs, bet gan to, kas kļuvis lieks.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #21 : 2016. gada 01. aprīlis, 22:27:36 »
Pārkrāmēju vēlreiz tās mantas. Varbūt varat ieteikt, kur tās likt. Ja ne vienā vietā, tad kādām iestādēm?
Man kastēs ir:
* Omas drēbes. Liels izmērs, modernām dāmām diez vai patiks, bet nav izbalojušas, savēlušās vai citādi novalkātas - papētīju.
* 6 pāri 39 izmēra apavu
* Kaudze ar segām, apm 16gb. Gan plānākas, gan biezākas.
* Padomju laika vāzes 8gb
* Dekoratīvie spilveni, tādi, kas bija moderni apmēram 90to sākumā. 9gb.

To visu var kādam atdot vienā vietā?

Atslēdzies dille

« Atbilde #22 : 2016. gada 01. aprīlis, 22:43:10 »
Lielveikalos ziedojumu kastes/konteineri ir apģērbam un apaviem/somām.
Manuprāt nosauktās lietas visas kopā varētu atdot kādai baznīcai vai aizvest uz Sarkano krustu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2016. gada 01. aprīlis, 22:48:36 »
Ja pareizi atceros vēl bija veikali “hoppen “ āgenskalnā un “otra elpa “ uz ČakMarijas?,
kur var atstāt, viņi pārdod un tad nauda labdaribas projektiem.

Atslēdzies dille

« Atbilde #24 : 2016. gada 01. aprīlis, 22:53:33 »
Ieliku gūglē  " sarkanais krusts" un zem "humānās palīdzības punkti" ir visa informācija - darba laiki, adreses.
Adresi neļāva iekopēt. Lasīju, ka pieņem visas Tevis nosauktās lietas :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #25 : 2016. gada 01. aprīlis, 23:08:46 »
Vēl man šķiet, ka lūgt kādam palīdzību ir ļoti grūti. Tāpat jau mēs neviens neatdodam to, kas mums ļoti vajadzīgs, bet gan to, kas kļuvis lieks.

Ja atdod, kas kļuvis lieks, tā nav labdarība. Labdarība ir tad, ja atdod labāko vai speciāli nopērc. Tas, par ko šeit runā, ir atbrīvošanās no liekām mantām.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2016. gada 01. aprīlis, 23:33:44 »
Domāju, ka labdarība ir jebkas, kas līdzcilvēkam atvieglo dzīvi,
kaut vai kaimiņmājas vecajam tantukam pavasarī nomazgātie logi,
kas nemaksā pilnīgi neko.

Atslēdzies dille

« Atbilde #27 : 2016. gada 01. aprīlis, 23:33:54 »
Piekrītu Tev , Nāra. Un par to jau, man šķiet, neviens fanfaras negaida. Saprotu arī, ka reizēm gribas, lai vēl labas lietas nonāktu pie kāda , kam tās patiesi vajadzīgas. Bieži pats došanas akts vairāk nepieciešms devējam, nevis tam, kurš tās mantas saņems.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #28 : 2016. gada 02. aprīlis, 00:30:07 »

Ja atdod, kas kļuvis lieks, tā nav labdarība. Labdarība ir tad, ja atdod labāko vai speciāli nopērc. Tas, par ko šeit runā, ir atbrīvošanās no liekām mantām.
Man vairums kolēģu ir sievietes. Feministes tūlīt rēks, bet sievietes ir līdzjūtīgākas. Zem tiem pašiem paziņojumiem sieviešu komentāru ir daudz vairāk, kā vīriešu. Un viņas ir gatavas pirkt, bez loģiskas domāšanas, kāpēs jau n-tajai vientuļajai daudzbērnu mātei nav nekā, neskatoties uz to, ka likums paredz gan sociālo atbalstu (Miljonus jau gan nedod) daudzbērnu ģimenēm, valsts uzturlīdzekļu garantijas fonds ir viena no tām iestādēm, kas strādā kā likumā paredzēts - bez liekiem kašķiem izmaksā alimentus, pirms piedzen tos no tētuka, tāpat šīs ģimenes var saņemt maznodrošināto ģimeņu bonusus - gan nelielu naudas pabalstu, gan pašvaldības kompensāciju dzīvoklim un komunālajiem maksājumiem. Tāpat viņiem pienākas pārtikas pakas un humānā palīdzība.

Šeit runā par to, kā radās tādas ģimenes un kāpēc tādas ir.
Turklāt, ja man ir lieta, ko es varētu pārdot par naudu, zinot, ka pircēji būs, bet bez maksas atdodu to cilvēkam, kam nav naudas, lai manu mantu nopirktu, tas neskaitās kā labdarība? Tiešām vienmēr speciāli jāpērk? (Lasot FB komentārus, kā viena topošā mammīte brāķē visus ratus, ko viņai piedāvā, jo nav jau firmas un krāsa, neskatoties uz to, ka neitrāla, nepareizā, tiešām rodas jautājums - ja man būtu bērnu ratiņi zaļā vai dzeltenā krāsā, kuros bērns jau ir vizināts, vai, lasot lūgumu pēc palīdzības, ka nav ratu, man būtu jāpērk jauni, nevis jāatdod tas, kas jau ir?)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2016. gada 02. aprīlis, 00:55:11 »
Ja Tu pirktu jaunus ratus tad Tu jau būtu filantrops vai pat mecenāts nevis
 “prasts“ labdaris.
Tā ka dāmas šādi rūpējas par par Tavu altruistisko izaugsmi.