Autors Tēma: Labi tur, kur mūsu nav...?  (Lasīts 1129 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Labi tur, kur mūsu nav...?
« : 2016. gada 01. aprīlis, 18:15:15 »

Atslēdzies Trix

Re: Labi tur, kur mūsu nav...?
« Atbilde #1 : 2016. gada 01. aprīlis, 18:30:13 »
IMHO - ja dzīvo Anglijā, saņem Anglijas medicīnu. Ja dzīvo Latvijā - Latvijas.
Aber stiliņš "dzīvošu tur, kur treknāk, bet garoziņu negribas", kaut kā nelāgs tomēr. Kā vajag medicīnu, tā noniecinātā Latvijas rullē... Kā labi dzīvot, tā Latvijai uzspļaut no lielā Beņa.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 01. aprīlis, 20:10:47 »
Vēl viens jautājums, kas man nedod miera, lasot šos stāstus par Anglijas ārstiem, kas lauztas kājas neārstē, grūtnieces ignorē, marinē rindās pa piecām stundām, visu ārstē ar paracetamolu (ja vispār ārstē) utt. - nez, kā tie angļi vēl nav izmiruši, ja jau medicīniskās palīdzības principā nav nekādas?

Vai tomēr ir milzu atšķirība starp palīdzību ar veselības apdrošināšanas polisi - ko neredz sēņu lasītāji - un palīdzību par velti plebejiem un imigrantiem?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2016. gada 01. aprīlis, 20:32:56 »
Rindaas vinji tieshaam seezh.. un nepiketee atshkjiriibaa no muuseejiem... ar agriinu gruutnieciibas saglabaashanu ar neaizraujas...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2016. gada 01. aprīlis, 20:51:09 »
Trix, nu pie mums aprūpe ar polisi arī diezgan pamatīgi atšķiras... :) to es kā polises vicinātājs ar astoņu gadu stāžu varu apliecināt...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2016. gada 01. aprīlis, 21:05:22 »
Nemaz nelasīju, jo zinu, kādas muļķības parasti raksta.
Nu Inešuks jau pateica. Tā apmēram ar ir.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2016. gada 02. aprīlis, 08:21:39 »
Trix, nu pie mums aprūpe ar polisi arī diezgan pamatīgi atšķiras... :) to es kā polises vicinātājs ar astoņu gadu stāžu varu apliecināt...
Par to jau stāsts - ko tu redzi no malas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2016. gada 02. aprīlis, 09:39:44 »
Linku nelasīju, bet polišnieks no bezpolišnieka atšķiras tik ar to,ka viņam apdrošināšana apmaksā izdevumus,ne ar ko citu. Uz maksas izmeklēšanu var tikpat ātri tikt arī bez polises. Arī uzņemšanā ar polisi nevienu bez rindas neņems. Citu atšķirību neesmu pamanījusi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 02. aprīlis, 09:56:21 »
Polišniekus velkomīgi sagaida tikai tamdēļ, ka tas ir "maksas" pakalpojums, par ko ārstam atbirst kapeiciņš ārpus valsts kvotētā... Norīkojumu tāpat vajag, citādi apdrošinātājs neapmaksās. Un uztaisīt kaut ko labāk - nu tas ir murdziņš. Ja specs nemāk normālu sonogrāfiju uztaisīt, tad maksa nelīdzēs. Tā viššš i.
Visus sakost!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2016. gada 02. aprīlis, 10:04:46 »
Nu kādas polises? Te tak par Englandu runa. Grūtniece nemaksā nevienu kapeiku jebkurā gadienā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2016. gada 02. aprīlis, 10:37:52 »
Gribēšu gan redzēt to "bezmaksu", ja nebūsi bijusi uzskaitē... dzemdības ieskaitot. Tikai eng grūtniecību uzskaita "no pacientes vārdiem", bet pie mums uztaisīs kaudzi analīžu un vēl TUR ielīdīs pārliecināties. Un tas JAU IR par maksu.
Nupat keiss - ukrainiete apprecējusies šeit, kļuvusi grūta, gājusi pie maksas ārstiem, strādājusi un nodokļus maksājusi šeit, tik pasi nav nomainījusi. Piedzemdējusi. No slimnīcas izvadīta ar 700 eur rēķinu kabatā.
Dānijā Dānijas pilsoņa sieva ne dienu nestrādājot un ar Latvijas pasi laida pasaulē mazuli. Neko nemaksājot. Un jau trīs gadus dzīvo (uzsveru - dzīvo!) uz pabalstiem (nelaimīgā kārtā vīrs drīz pēc mazuļa nākšanas pasaulē nomira).
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #11 : 2016. gada 02. aprīlis, 10:54:27 »
Camma, ar polisi var arī bez nosūtījuma, apmaksā. Nu droši vien polise no polises atšķiras, bet man ir šāda pieredze. Analīzes 2 stundu laikā, nav jāgaida uz speciālistiem rindās mēnešiem... Kurpretim nonākot kā pacientam parastajam uzņemšanas nodaļā ar ērci padusē, nākas izbaudīt visus meducīnas attieksmes "jaukumus" - tur laikam speciāi apmāca personālu likt justies cilvēkam kā idiotam, kurš ne pareizi apsēsties, ne sevi izārstēt māk...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2016. gada 02. aprīlis, 11:04:47 »
Nu to jau es saku. Nezinu par citām valstīm, bet Īrijā, UK grūtniece nemaksā neko, ne par analīzēm, ne slimnīcu, neko. Bet var ņemt privāto dakteri, tas ir par maksu, pēc tam apdrošināšana kaut ko tur atmaksā.
Un kā saprast grūtniecību uzskaita no "pacientes vārdiem"? Nu burciņā jau gan jāiečurā, tā teikt, urīnanalīzes. Tiesa, 12 nedēļas vari dzīvot dieva mierā. Protams, ja viss noris normāli, nekādas briesmīgas sāpes vai asiņošanas nepiemeklē.
Nav tā kā cālī lasu, apmēram tā - vakar bija sekss, šodien tā kā velk un sāp kaut kas, laikam būšu stāvoklī, vai man iet uz Gulbi nodot asinsanalīzes?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2016. gada 02. aprīlis, 11:05:22 »
nezinu par Angliju, jo, par laimi neesmu spiests tur dakterēties, taču no pirmām mutēm esmu saklausījies stāstus par Īrijas medicīnu. Pilsoņiem. Patiešām brīnos par zemo mirstību. Gočpendel nelīmējas kopā ar stātstiem. Bet ja to ststa dažādas, savstarpēji nesaistītas, personas.... Gastroentrologs Abu Meri sarunā to apstiprināja - Īrījā mediķu izpratne un zināšanas smagi klibo.
Mūsu medicīna ir ekselenta.

Cits jautājums par finansējumu. Tā ir sāpīgā tēma. Ieraugot analīžu rezultātus ĢĀ secināja, ka sīkāki izmeklējumi ir steidzami. Uz nosūtījuma pat CITO uzšņāpa. Hvz kāpēc.
Ar nosūtījumu es varētu tikt pēc 3 mēn. A ja 35 un plus vēl pēc tam - sāc ārstēties jau šodien.
Bet sagaidotot rindu pēc nosūtījuma, operācija ar diezgan paredzamām komplikācijām būtu laika jautājums...

Reizēm man piemetas depresija un ir loooti grūti sevi motivēt dažām darbībām...