Autors Tēma: Kārlis Skalbe (1879‒1945)  (Lasīts 5262 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Kārlis Skalbe (1879‒1945)
« Atbilde #15 : 2016. gada 07. aprīlis, 11:31:30 »
Šķiet, topika autoram akcents bija nevis uz "jālasa", bet "iespējams izlasīt".
Tad jārunā par digitalizācijas projektiem, kurus kavē autortiesību likumi.

Skalbe ir vienīgais, ko atceros no bērnībā priekšā lasītā, jo sasodīti agri iemācījos lasīt. Tēvs lasīja Kaķīša dzirnavas, Bendes meitiņu, Karaļa krāsnkuri, Milzi. Droši vien arī citas, atkal neatceros.

Esmu lasījusi arī Mazās piezīmes un dzeju. Neteiksim, ka ļoti gribētu kaut ko no tā pārlasīt, bet man patīk iespēja, ka kādu fragmentu, domu, citātu, faktu var ātri sagūglēt. Un saprotu tas_pats_lv rūpi, ka labi būtu, ja viss būtu ērti atrodams un pieejams.

Atslēdzies LVSNor

Atb: Re: Kārlis Skalbe (1879‒1945)
« Atbilde #16 : 2024. gada 13. septembris, 09:50:43 »
Būs kur obligāto literatūru skolniekiem palasīt...  :thumbsup:
Šeit es vēlētos mazliet iebilst, ka Kārlis Skalbe īsti nav skolniekiem, līdzīgi kā Andrejs Upīts (un īpaši viņš) un Jānis Poruks ar savu "kauju". Un pasakas Kārlim Skalbem ir daudz, vienā nedēļā pat visu nevar izlasīt. Arī Kubele.lv piedāva 30 dažādas Kārļa Skalbes "Pasakas".  Viņas pēc nejaušības principa izvēloties konstatēju, ka nāksies veidot vel vienu sējumu ar Skalbes pasakām, ja reiz pat "Kaķīša dzirnavas" palīka "aiz borta". Kopumā tāda publicēšana nemaz nav tik vienkāršs process, īpaši ja mēģina skenēt un pārveidot par datorlasāmu tekstu, un grāmatās publicētais teksts ir piesārņots ar datortekstā samēra liekām zīmītēm, kas saucas - defises.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv