Autors Tēma: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis  (Lasīts 9024 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis
« : 2016. gada 30. aprīlis, 11:44:00 »
Jūsu viedoklis?
http://apollo.tvnet.lv/zinas/eksperti-obligato-veselibas-apdrosinasanu-pielauj-ap-25-eiro-menesi/728960

Nu pat iet par traku! Būtībā, es piekrītu - vispārējā veselības apdrošināšana ir nepieciešama. Visapkārt, citās valstīs notiek, bet neviens nerunā par to, ka tā dos konkrētam cilvēkam, ko viņš no valstis tai sakarā varēs gaidīt. Vienkārši - valstij trūkst  cik tur 300 miljoni un tāpēc še kur re kur - maksājiet! Vienkārši trūkst. Nav šaubu, ka kaut kas šai nozarē uzlabosies, jo visi reāli saprot, ka būs tā kā ir - bezjēdzīgas rindas uz konsultācijām, kukuļi pa kluso personālam, kvalifikācija speciālistiem tā pati ... nu nekas nemainīsies.
Es tā saprotu, ka apdrošinoties pret kaut ko, tāpat kā ar autiņu,- es maksāju skanošo, regulāri un pamazām un kad ir lielākas ziepes, tad apdrošinātājs sedz lielāko daļu no manas sāpes, vai ne? Nu tur visa jēga. Bet nē - vienkārši valstij trūkst naudas - maksājiet. Nu moins! - tad netērējiet to naudu ekstrēmam lietām, piebremzējiet, ja nevarat atļauties. Nē nu es vēl saprastu, ja  obligāti, kā riska nodevu maksājam, būtu jāpārskaita kāds desmitnieks, nu kā "biedru nauda", lai es justos piederīga, - bet 25 - 30! Vai viņi vispār sajēdz cik naudas saņem provincē? Pie tam interesanti, - ja es personīgi strādāju oficiāli četrās vietās ( bet es tur strādāju) ... Vienkārši dusmas! 

Atslēdzies tex

Re: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. aprīlis, 12:29:32 »
 :wtf:  Nezinu,cik tieši dd maksā, bet ļoti OK privāto, šķiet, var dabūt par dažiem simtiem gadā.
Overpriced slauktuve IMO.
Un tā kā man ir dd pirktā privātā, tad neredzu nekādu jēgu no tās obligātās un man to nafig nevajag! Man tieši tas arī patīk, ka vismaz "par maksu" speci ir samērā pieejami, MR rindas nav astronomiskas utt.

U, protams, mēs visi vēl maksāsim ne tikai par sevi, bet katrs par 2 pensionāriem, 2 bērniem un 2 liekēžiem? Nice... 150-200 de facto...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2016. gada 30. aprīlis, 13:40:45 »
Šajā valstī pie sakarīgas apdrošināšanas nemaz nav tik viegli tikt.
Pagājušajā gadā man bija par 500Eur, jā zināms bonuss tas ir .... Attieksme ārstniecības iestādēs radikāli mainās, ja ir apdrošināšana un ja tās nav.
Šogad tā pati maksāja virs 600 EUR .... nu i nafig .... Dievs dod veselību!

Obligātā apdrošināšana par 300 gadā - ko tā dos? Ja tādas pašas iespējas kā apdrošināšana tagad, tad OK, bet tas NAV reāli un tā nenotiks. Maksāt tikai tāpēc, ka jāmaksā? Par ko? Vispirms gribu zināt, ko par šo naudu iegūšu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. aprīlis, 14:54:26 »
Kaut ko nesaprotu.
Ja personai ir darba devēja kvalitatīva apdrošināšanas polise, tad ko?, tagad būs divas?,
viena sakarīga, kuru izmantos un otra štrunts, par kuru maksās un neizmantos?
Kaut kā nav dzirdamas apdrošināšanas kompāniju viedoklis?
Vai ari tas obligātais štrunts būs pamatbāze, kurai varēs pieplusot pēc vēlmes un rocības?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2016. gada 30. aprīlis, 16:29:16 »
Es esmu par obligāto veselības apdrošināšanu, Bet.
1) Lai tā būtu kāds noteikts procents no algas. No simts eiro algas 3 eiro, bet no 1000 eiro algas 30. Un šim procentam jābūt tik lielam, lai maksimāli nosegtu visu veselības aprūpi, nu izņemot kaut ko super retu un dārgu.

Tagadējā variantā mani uztrauc tas, ka apdrošinātāji iesaistījušies. Labdari atradušies! Visi maksās 300 eiro, pirks polises par kurām varēs dabūt tikai kādu minimumu, vai mistisko "veselības pakalpojumu grozu". A nafig man ģimenes ārsts, kas ir grozā? Man varbūt acu ārsts vajadzīgs, kas grozā nav? Un Jānim nieru ārsts, un Dacei fizioterapeits, kas grozā nav! Un kāda ir apdrošinātāju interese - viņi par velti menedzēs to polišu pirkšanu pārdošanu. Pilnīgi lieks posms.

Tas kas tagad notiek ir labas idejas izcūkošana. Visi strādājošie maksā nodokli, proporcionāli savām algām. Tam protams, jānosedz arī nestrādājošo veselības aprūpe - bērni, invalīdi. Bet ne parazītiu veselības aprūpe.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. aprīlis, 16:37:07 »
Un nesakiet, ka medicīnā par maz naudas. Vienīgais, ko dzird - naudu, naudu, naudu. Atvainojiet - tur ir nolaists podā tik daudz naudas. Sadārdzinātos remontos, medicīnas preču iegādē, zāļu iegādē. Ja tev vajag konteineru ar šļircēm, tad nopērc no Ķīnas, bet nē - vajag vēl divus starpniekus tirgotājus konkursa kārtībā pabarot!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. aprīlis, 17:35:27 »
Un pakalpojumu grozam jaabuut piesaistiitam nodoklja lielumam...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2016. gada 30. aprīlis, 17:55:55 »
Nē, nu es saprastu, ka es regulāri maksātu kaut ko  tai apdrošināšanai. Visi laimīgi, man piešķir kaut kādu polises numuru, vai iztiek ar to pašu manu personas kontu. Tad uz ielas mani  traumē kāds velosipēdists vai cits mūdzis. Tieku līdz slimnīcai, man uzprasa to numuru( vai personas kodu), pieņemšanā paskatās kompī - jā apdrošināta un sāk ārstēt, kamēr jūtos vesela. Un visus izdevumus sedz apdrošinātājs. Slimnīca pati ar šiem sazinās un tiek galā, es vispār  tur vairs nejaucos iekšā. Tādam modelim es piekristu. Īpašiem gadījumiem, nu ja man kāda hroniski-zināma anomālija, es sazinos ar apdrošinātājiem un šamie man piedāvā krātāku polisi par savu naudu, nu kas tur vēl ko papildus piedāvā. Un Ja vēl ir atsevišķas kaites kuras man valsts daļēji apmaksā tādas īpašas polises iegādei ( nu kaut kādi vēži, infarkti un citāda veida drausmas). Tad man nav nekas pretim, es ar abām rokām par un ar mieru sākt maksāt  kaut vai rīt. Bet ne jau tā - mums vienkārši trūkst naudas , tāpēc jums lūdzu - jauns nodoklis! Un neprasiet, kur mēs to naudu liksim.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2016. gada 30. aprīlis, 18:38:06 »
Un vēl es nesaprotu , KĀ var pietrūkt naudas jau pirmajā ceturksnī? Budžetam pieprasa konkrētu summu, tā tiek apstiprināta. Var gadīties, ka  paraksta mazāku summu. Tā notiek. Nu tad pielāgojat darbu tai summai. Pārskatiet izdevumus, štata sarakstu, iekšējas rezerves - var būt var ko no lietotām iekārtām pārdot, vai iznomāt ārstam ar privāto praksi. Var piedāvāt ar veselību saistītus pakalpojumus - atvēlēt kādu korpusu reabilitācijai ar kādām spā fiškām,  cilvēki labprāt izmantos pakalpojumus, kurus veic ar ārsta uzraudzību. Nu da jebko, kas saistīts ar veselības uzlabošanu, par ko cilvēki maksātu naudu. Pie reizes dakterīšiem oficiāla iespēja piepelnīties. Cilvēkiem patiešām rūp veselība un viņi ar mieru par to maksāt, jo, kad problēmas  būs hroniskas tas viņiem izmaksās pavisam citas naudiņas. Vajag meklēt iespējas, normāli uzņēmumi tā dara. Nevis, jau gada sākumā sadalīt visas kvotas pie speciālistiem un paziņot, ka naudas nav un nebūs

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2016. gada 30. aprīlis, 18:42:38 »
Pūk,lūk tas ir sviests!
Nah te kkāds sociālisms? Vai clv, kam no 3000 atvilks 90, saņems ko vairāk kā imbecils, kam no minimālās 10? Ja nē, nafig!
Ja pakalpojumu grozs atbilstošs iemaksu līmenim un katrs varētu izvēlēties, kurā līmenī būt, tad cita runa.
Man vrb arī izdevīgāk maksāt tos pašus 10 kā no minimālās un pārējo lai sedz privātais apdrošinātājs?
Būs vēl viens iemels, lai tieši tie, kas kko vairāk un derīgu pienes, vāktos prom no tādas sistēmas jebkurā veidā.
Fig tam, kas kko normālu dara, jāmaksā par slamstiem un lūzeriem?

Tad labāk vnk maksas medicīnu un miers. Un katrs maksā par to, ko saņem. Vai viņa privātāis apdrošinātājs, ja tāds ir ;)

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2016. gada 30. aprīlis, 18:55:51 »
Un jā, ja no sistēmas izdomās, kā aiziet samērā vērtīgā daļa, kam Pūka&co mēģinās uzgrūst visu smagumu, un šī daļa gan jau izdomās, jo par (50-90+)*12 privātie ko labāku saorganizēs vai vnk apriebsies slamstus uzturēt,tad atkal atklāsies, ka naudas par maz  :D
Redzot, kā tiek izplakarēta esošā, nav cerību, ka tur ar jebcik būs gana...

Tas izklausās pēc vnk jauna nodokļa...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2016. gada 30. aprīlis, 20:20:35 »
Un vēl es nesaprotu , KĀ var pietrūkt naudas jau pirmajā ceturksnī? Budžetam pieprasa konkrētu summu, tā tiek apstiprināta. Var gadīties, ka  paraksta mazāku summu. Tā notiek. Nu tad pielāgojat darbu tai summai. Pārskatiet izdevumus, štata sarakstu, iekšējas rezerves - var būt var ko no lietotām iekārtām pārdot, vai iznomāt ārstam ar privāto praksi. Var piedāvāt ar veselību saistītus pakalpojumus - atvēlēt kādu korpusu reabilitācijai ar kādām spā fiškām,  cilvēki labprāt izmantos pakalpojumus, kurus veic ar ārsta uzraudzību. Nu da jebko, kas saistīts ar veselības uzlabošanu, par ko cilvēki maksātu naudu. Pie reizes dakterīšiem oficiāla iespēja piepelnīties. Cilvēkiem patiešām rūp veselība un viņi ar mieru par to maksāt, jo, kad problēmas  būs hroniskas tas viņiem izmaksās pavisam citas naudiņas. Vajag meklēt iespējas, normāli uzņēmumi tā dara. Nevis, jau gada sākumā sadalīt visas kvotas pie speciālistiem un paziņot, ka naudas nav un nebūs

Pielaagojiet darbu tai summai- taa jau kvotas radaas...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #12 : 2016. gada 30. aprīlis, 20:57:17 »
http://nra.lv/viedokli/bens-latkovskis/170979-latvijas-bankas-jauna-spelmantina.htm

Trešdien LTV studijā Rimšēvičs pīārēja apdrošināšanas kompānijas, kuras cer uz trekno kumosu, ja obligātās apdrošināšanas sistēma tiktu ieviesta. Viņš solīja no apdrošināšanas polišu pircējiem šajā sistēmā ieplūdināt 300 miljonus eiro. Latvijā 2015. gada beigās, pēc CSP datiem, bija 877 364 strādājošie. Tas nozīmē, ka katram strādājošajam apdrošināšanas sistēmā būtu obligāti jāiemaksā aptuveni 360 eiro gadā jeb 30 eiro mēnesī.

Pamata gala vārds ir Belēvičam, jo Belēvičam būs jāpiedāvā modelis, kas šo naudiņu apgūs vai elementāri nozags, bez nekādām sekām. :) Prognoze, ka šāda modeļa nav :(

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #13 : 2016. gada 30. aprīlis, 21:08:25 »
Pēteris Apinis: Latvijas veselības aprūpē – viss kā Ēģiptes kūrortā - http://nra.lv/latvija/170700-peteris-apinis-latvijas-veselibas-aprupe-viss-ka-egiptes-kurorta.htm

– Ja nerunājam par naudu, kas traucē veselības nozarei attīstīties?
– Likumdošanas neesamība. Ārstniecības likums novecojis, nestrukturēts, nedarbojas kā jumta likums. Sabiedrības veselības likuma nav vispār. Nerunājot par to, ka Ārstniecības likums esošajā versijā nosaka sabiedriskās attiecības starp medicīnu un pacientu. Ministrijai nav resursu un gribēšanas likumdošanas sakārtošanai. Latvijas Ārstu biedrība uzrunāja Juristu biedrību, tiesībsargu, RSU un LU docētājus, mediķus ar likumdošanas zināšanām. Tomēr Ārstu biedrībai nav finansiālu resursu šim darbam, kaut ir iestrādes, zināšanas, cilvēkresursi. Diemžēl sadarbība ar ministriju mums ir nevis nulle, bet divas nulles, un tas nav LĀB dēļ.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2016. gada 30. aprīlis, 21:18:20 »
Man personīgi tas, piedodiet, nah nav vajadzīgs. Manu netradicionālo medicīnu nekāda polise neapmaksās, a pie ģ.ā. un tamlīdzīgiem medicīnas izstrādājumiem kāju nesperu. Nu, pie zobārsta eju, bet tas tāpat par maksu. Traumu gadījumam man ir apdrošināšana nelaimes gadījumiem. Vsjo. Vairāk neko arī nevajag. Nu, 3 eur mēnesī es vēl būtu ar mieru tai podā noskalot, bet 30 - aizmirstiet.
Un kā viņi to taisās iekasēt? Uzliks par pienākumu dd atrēķināt no algas?
Ja katram STRĀDĀJOŠAJAM jāiemaksā, nu tad... pārtapšu par nestrādājošo.