Autors Tēma: nātru zupa  (Lasīts 1667 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

nātru zupa
« : 2016. gada 11. maijs, 09:47:00 »
Apskatījos dažas receptes par šo tēmu. Nekad neesmu taisījusi. Uzdūros šādai - rodas bazas, ka arī šī ir viena no gļukrecepšu karalienēm.

vārīt 3 kartupeļus 60ml ūdens? Un nātres vārīt reizē ar kartupeļiem? KAs tad tur sanāks?

Sastāvdaļas
  • 6 nomizoti kartupeļi
  • 300g sasmalcinātu nātru lapu
  • 6dl ūdens
  • ½tējk. sāls
  • 6dl piena
  • 2-3 ēd.k. kviešu miltu
  • 2-3ēd.k. sviesta
  • šķipsniņa cukura
        Pagatavošana:   Kartupeļus sagriež gabaliņos, nātres sasmalcina un liek viegli sālītā ūdenī. Vāra tik ilgi, kamēr kartupeļi sāk šķīst. Sajauc miltus ar pienu un ielej katlā. Maisa, līdz zupa atkal uzvārās. Pieber šķipsniņu cukura, nogaršo un vāra vēl apmēram 10 minūtes. Pasniedz ar grauzdētām siermaizītēm.               

viesmiiliigs

• Viesi
Re: nātru zupa
« Atbilde #1 : 2016. gada 11. maijs, 10:11:04 »
2-3 ēdamkarotes kviešu miltu 60ml pienā būtu klimpu mīkla...

Atslēdzies Paulīna

« Atbilde #2 : 2016. gada 11. maijs, 10:13:26 »
nu vispār tur rakstīts - dl, kas, manuprāt sanāk 600 ml, nevis tikai 60... vairāk kā nekas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 11. maijs, 11:16:03 »
hm@ :laugh: :big_hug:

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2016. gada 11. maijs, 11:54:29 »
jā, tie dl un ml bija otra problēma!!! :)  es ienīstu apzīmējumu dl :)  kad man šito paprasīja, es atbildēju = 600 ml, bet tad iespringu, sadomājos un izdomāju, ka tas ir seši reiz desmit :)

Bļā, nu kur cilvēki izdomājuši šo dl ... :):)

tad piens arī ir 600ml? NU labi, vismaz kaut kas. BEt kā`pec milti būtu jāšķīdina 600 mililitros? Milzu bļodā mēģināt izmaisīt tos kunkuļus? Parasti taču ņem mazu krūzīti, izmaisa tos miltus un tad pielej pārējam šķidrumam!!!

Un vēl tā nātru vārīšana pārdesmit minūšu ilgumā, vē, kas tur par zampu sanāk. Tāda recepte varētu būt karalaikā, kad vajadzēja no minimuma iegūt maksimālu efektu, bet ne jau tagad, kad mērķis ir dabūt sevī iekšā dzelzi un vitamīnus!

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #5 : 2016. gada 11. maijs, 14:33:59 »
Es vispirms uzvelku cimdus, tad nātres ieliek sietā un aplej ar vārošu ūdeni, pēc tam sagriež.Sīpolus apcep, ja grib, pieliek kādas garšvielas,tad katlā uzvāra ūdeni, liek iekšā sīpolus, kartupeļus un sagrieztās nātres.Kamēr vāras, kādas 3-5 olu dzeltenumus atdala no baltumiem.Nelielā bļodā atsmeļ kādu kausu zupas šķidruma, atdzesē un sajauc ar olu dzeltenumiem.Kad visas zupas sastāvdaļas mīkstas, pieber Himalaju sāli pēc garšas, pārtrauc vārīt un pamazām pielej atšķaidītos olu dzeltenumus - var ļoti uzmanīgi nedaudz pavārīt, lai zupa biku sabiezē.
Nejautājiet pa dl vai ml vai g - es visu uz aci - Reno varēs droši vien pateikt, cik ml.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2016. gada 11. maijs, 14:49:04 »
vecinja, tad sanāk, ka arī tu nātres vāri visu to laiku, kamēr kartupeļi vārās?

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 11. maijs, 15:24:35 »
Ja godīgi, tad es šādu zupu nevārītu. Nātres -bet tikai galotnītes noplaucēju un sagriežu, tad pielieku, mazliet pavāru

Man bija puķkāpostu biezeņzupa ar nātrēm -nekādu kartupeļu un miltu
Vēl varu iedomāties kartupeļu biezeni ar nātrēm, bet tad arī samīcītiem kartupeļiem pievieno sablenderētas vārītas nātres

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 11. maijs, 20:30:48 »
Nātre varētu būt jāvāra kopā ar kartupeļiem, jo ir krietni dzīslaina un mataina. Par pienu šaubas, jo nātrēs ir skābe (tā, kas dedzina, kad sadzeļ) - ka nesaiet ziedos. Par skābeņu zupu ar pienu nav dzirdēts...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 11. maijs, 21:08:32 »
 Ziedos diez vai saies, tas piens droši vien,lai neitralizētu skābi.
Atceros vecome ēda zemenes ar pienu un cukuru, jo šķita skābas. Nekas ziedos negāja.
Tāpat rabarberu ķīselis ar pienu...
Bet špāsīga recepte, pat gribas iemēģināt.
Asociācija ar to piena zupu ar siļķi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2016. gada 11. maijs, 21:42:28 »
Ziedos saiet, ja karsē...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2016. gada 11. maijs, 22:29:55 »
Iespējams. Bet esmu pievienojusi saldo krējumu mērcēm, biezzupām, kur tomāti, spināti,
kas ar skābi un viss ok. Nekādu ziedu.
Bet nu tiešām iekāriens izmēģināt.
Man drīzāk nepatīk tā miltu pievienošana,varbūt tādēļ,ka miltu mērces neēdam.