Autors Tēma: Riteņošanas vietas  (Lasīts 1100 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Riteņošanas vietas
« : 2016. gada 21. maijs, 17:46:39 »
Ir teorētiska doma uzstutēt uz auto jumta riteņus, kaut kur aizdoties un pariteņot uz kādām 2-3 dienām. Pie viena kaut ko apskatīt. Nesteidzīgi. Papusdienot/papiknikot. Iespējams, nakšņot kādā viesu namā, bet tikpat labi varbūt sadūšoties uz telti. Ir idejas vai kaut kas iz jūsu pašu pieredzes?

Atslēdzies dip

Re: Riteņošanas vietas
« Atbilde #1 : 2016. gada 21. maijs, 19:07:05 »
Skatoties, kas Tev patīk. Manuprāt, tagad ir pilns ar velomaršrutiem visos novados. Ja būtu mana ātrā izvēle - noteikti gar jūru - vai nu Kolkas vai Ainažu virzienā (iebraucot arī Igaunijā). Bet vairāk tomēr Kolka.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 21. maijs, 20:51:55 »
Kad es skatos par tiem riteņotājiem, kas minas pa taisno kā diegs šoseju  Kolkas virzienā, abās pusēs mežs, man to cilvēku žēl.
Tūrisma infopunktos ir visādas velomaršrutu kartes
Ja es brauktu Kolkas apkārtnē, tad pa mazajiem ceļiem  -ap Dundagu, Slīteri

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #3 : 2016. gada 21. maijs, 22:33:02 »
Es izvēlētos Vidzemes jūrmalu, noteikti ietverot to posmu, kur Veczemju klintis...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2016. gada 22. maijs, 02:02:19 »
Par Kolku runājot, es darīju tā - ar auto apmetos Kolkā "Ūšu" sētā un ar velo pa šoseju aizminos līdz Mazirbei, un atpakaļ līčuloču caur mazajiem lībiešu ciemiem. Var arī pretējā virzienā. Ap 50+ km kopā sanāk, normāli vienai dienai. Velomaršruts marķēts, apmaldīties nav kur. Te šī maršruta daļa bez ceļa gabala līdz Kolkai
http://www.celotajs.lv/cont/tour/tours/files/Sliteres_NP/LV/Velo_libiesuciemi_LV_jpg.pdf
Ieteiktu piestāt Vaivē apskatīt ragu muzeju - interesanti. Ja brauksiet jūlijā, varēsiet saēsties mellenes ar mellu muti - ir posmi, kur velotakai abās pusēs no vienas vietas mellenāju audzes. Pasākumu var noslēgt ar peldi Kolkasragā.  :)

Ir vēl šāds maršruts,
http://www.kolkasrags.lv/uploads/files/Velobraucejiem%20Sliteres%20aplis.pdf
 pa kuru gan neesmu braukusi, bet, kas zina, varbūt šovasar izmēģināšu :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. maijs, 02:09:36 no kvadra »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2016. gada 22. maijs, 10:16:32 »
Citāts
Es izvēlētos Vidzemes jūrmalu, noteikti ietverot to posmu, kur Veczemju klintis...
Bet tur kaut kur ir velomaršruts vai tikai pa šoseju, vajadzīgajā vietā nogriežoties? Manuprāt, gar jūras malu tur lāgā nepabrauksi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2016. gada 22. maijs, 10:47:46 »
Gar jűras malu tur toćna nepabrauksi. Esmu găjusi kăjăm no Vitrupes lįdz Tűjai gar jűras krastu.Daudzviet tādi akmeņi, ka pat iziet nezini kā. Bet varbűt var pa śoseju ar iegrieśanos mazākos celiņos.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2016. gada 22. maijs, 10:52:59 »
Iesaku Igaunijas salas - Hījumā ir perfekti veloceliņi un jūra. Biju pirms dažiem gadiem, un man bija žēl, ka nav līdzi velosipēda.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #8 : 2016. gada 22. maijs, 15:37:04 »
Kad biju pie Veczemju klintīm pēdējo reizi, tur bija arī veloceļa zīmes. Tā kā vismaz kāda daļa veloceļa iet pavisam tuvu jūrai. Ja atmiņa neviļ, bija posmi, kur paralēli šosejai gāja veloceļi, piemēram, no Kuivižiem uz Salacgrīvas pusi. Protams jāskatās veloceļu kartes, kur un kā var aizbraukt. Manos plānos ir kaut kad tur pabraukāt tieši ar riteni...

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. maijs, 16:48:41 no Spārka »

Atslēdzies dip

« Atbilde #9 : 2016. gada 22. maijs, 18:23:12 »
Ieej jebkura novada mājas lapā, tur ir pilns ar velomaršrutiem. Visām gaumēm.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #10 : 2016. gada 23. maijs, 22:51:17 »
Hījumā arī iesaku. Ļoti forši.
Mūsu Gaiziņa velo maršruts arī patika.