Autors Tēma: Surogātprodukti  (Lasīts 2094 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Surogātprodukti
« : 2016. gada 24. maijs, 08:33:27 »
Man kaut kā gadās vienlaikus vairākās neatkarīgās vietās darīšana/informācija/domu apmaiņa par kādu konkrētu tēmu. Vakar - veikalā parunājos ar pārtikas tehnoloģi, šodien te, forumā par tirguszīmēm runa.
Pārtikas tehnoloģe pateica vienu ļoti vienkāršu lietu - padomju laikos un vēl tagad Krievijā ir spēkā gosti, jevropijā - tehnoloģiskie apstākļi. Nozīmē pavisam vienkāršu lietu. Pēc gosta receptē paredzēti 200 grami kartupeļu cietes. Īsi un konkrēti. Pēc tehnoloģiskajiem apstākļiem - 5-220 grami cietinātāja vai cietes izstrādājuma. Un pofig, ka kādam ienāks prātā tapešu līmi izmantot....
Tāpēc nav ko brīnīties, ka nekas vairs negaršo tā, kā kādreiz. Jo ir ļoti liela atšķirība, vai desā liek gaļu vai "gaļas ekvivalentu" - nagu/ragu/sojas pulveri.
Visus sakost!

Atslēdzies Ezme

Re: Surogātprodukti
« Atbilde #1 : 2016. gada 24. maijs, 08:47:39 »
Jebkura biznesa pamatideja ir PEĻŅA! Maksimāla pie tam.Un nevis pircēja vēdera labsajūtas. Tamdēļ ražotājam ir izdevīgāk savu produktu taisīt no ''nagu-ragu'' pulvera, nevis īstas gaļas. Un iegrūst to veikalā - kā sacīt-nost no kakla. Un tālāk jau veikals lai cīnās iemāņit šo preci pircējam...  ne velti - jo lielāks sūds-jo varenāka reklāma. Arī veikalam neinteresē pircēja labsajūta - svarīgi ir dabūt preci iemānīt pircējam un gūt peļņu. Un tas ir tikai likumsakarīgi... jo mēs gandrīz visi esam atkarīgi no Ikmēneša Ienākumiem. Tas padara šo ražošanas - realizācijas procesu ''drudžainu''. Par jebkādu cenu gūt ienākumus, lai apmierinātu ikmēneša vajadzības. Kaut vai par pircēja veselības cenu - tā nevienam nav svarīga. Izņemot mediķus, kas tieši barojas no slimiem cilvēkiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. maijs, 09:45:32 no pitons »

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 24. maijs, 08:53:58 »
un pārdevējs uzliek rozīgas lampas gaļas un desu vitrīnā un virs tomātiem -uzreiz viss sārts un apetītelīgs

Par lampām pasen pati dzirdēju, pilnīgi komiski. Mūsu mazajā veikaliņā izplatītāja mācīja pārdevējai, kā vitrīnā lampai pielikt priekšā  rozā plastmasas maisiņu -skats mainījās par 100%

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 24. maijs, 08:55:16 »
Par Krieviju gan ilūzijas nevajag lolot -vakar rādīja sižetu, kur pārtikas ražotāja lieto rūpniecisko sāli

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 24. maijs, 11:53:31 »
Labāk rozumam maisiņš, nekā nitrāti.
Diemžēl pārsvarā tiek pievienoti nitrāti.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2016. gada 24. maijs, 12:04:32 »
Es arī vakar skatījos pašu krievu raidījumu par viņu desām un gostiem utt. Arī tur krāpjas un nelegālās fabrikas, ka biezs, kur antisanitāros apstākļos top fujkakapē.
Bet dārgā, īstā gostu vārītā desa garšoja kā bērnībā. Kad braukāju uz Maskavu, katru reizi pa kilogramam vedu uz mājām, neko citu, tik desu. : D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2016. gada 24. maijs, 13:20:22 »
Tomēr uzticos ES un to,kas ražots ārpus,nepērku.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2016. gada 24. maijs, 13:34:53 »
Man bērnībā garšoja rozā doktordesa. Tagadējā viennozīmīgi ir surogāts. Kādu laiku atpakaļ līdzīga bērnības doktordesai likās Rāznas doktordesa. Tāda resna. Tagad sen neesmu pirkusi. patiesībā nezinu, kurš doktordesas surogāts mazāk kaitīgs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2016. gada 24. maijs, 13:42:33 »
Par tām doktordesām Cammai un Inešukam jābūt zinošām;;)).

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2016. gada 24. maijs, 13:44:59 »
Cik mana pieredze rāda, tad visādas Cammas un Inešuki štopē iekšā steikus, prošuto. Un ar surogatiem neaizraujas. Vēl jo vairāk, ja Inešukam sardiļi klientiem no rīkles ar stangām jāmuģī laukā - kas ta tādu vairs ēdīs...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2016. gada 24. maijs, 14:10:27 »
Kādi prošuto, kādi vēl steiki! Ko vēl ne!
Doktoriem doktordesas!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2016. gada 24. maijs, 18:57:16 »
Es brīnos par to, kā jūs atceraties, kā ir  garšojusi tāda vai citāda desa. Nu desa paliek desa. Kā pēc 30 gadiem var atcerēties kaut kādu tur desas garšu. Var pateikt tikai garšoja vai negaršoja , i tad tas ir stiepjams jēdziens.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2016. gada 24. maijs, 19:07:49 »
"Īstos" cīsiņus atceros, arī garšu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2016. gada 24. maijs, 19:17:49 »
Smarža un garša filoģenētiski ir senākās maņu orgānu sajūtas. No tām visas sugas eksistence bija atkarīga. Līdz ar to, ja vienu reizi būsi saindējies, tad ar to saistītā smarža saglabāsies visa mūža garumā. Pārsvarā gan oža palīdz arī ne tik dramatiskos gadījumos, bet tomēr - tas ir senākais un uzticamākais analizators... jo kā bieži vien nākas secināt - acij tīkams noformējums vai ar aci redzamais OK derīguma termiņš ne vienmēr tiek akceptēts no nāsīm vai garšas kārpiņām....
Visus sakost!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #14 : 2016. gada 24. maijs, 19:29:21 »
"Īstos" cīsiņus atceros, arī garšu.

Man cīsiņš paliek cīsiņš. Nav ne jausmas, kā garšoja pirms 30 gadiem.

Varbūt tāpēc, ka cīsiņi tik reti ēsti i tagad, i pirms gadiem 30.