Autors Tēma: Gribu plānās vafeles. :(  (Lasīts 1744 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Gribu plānās vafeles. :(
« : 2016. gada 03. jūlijs, 22:01:39 »
Visparastākās, plānās, kraukšķīgās... "Kā padlaikos". Tolaik man vafeļpanna nemūžam nespīdēja, līdz ar to recepti nezināju. Ja ciemos kāds bija sacepis, kaifoju...

Kaut kad jau sen-vairs-ne-padlaikos optimisma uzplūdos vafeļpannu ieviesu (elektrisko, plānajām). Bet sūc man sanāk - nejēdzu normālu recepti atrast. Vai nu mīkstas, vai speķainas vai vispār kaut kāds murgs.

Pastāstīsiet kāds, a?  :blushing:
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. jūlijs, 22:16:22 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Gribu plānās vafeles. :(
« Atbilde #1 : 2016. gada 03. jūlijs, 22:16:27 »
Man vispareizākās šķiet Masiļūnes plānās vafeles, tikai ar tiru sviestu, ne margarīnu  http://www.mammamuntetiem.lv/articles/10071/cepam-vafeles/

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2016. gada 03. jūlijs, 23:43:16 »
Paretam cepu vecajā labajā padomjlaika vafeļu pannā, parasti pagrābju kādu recepti no neta dzīlēm vai nopērku gatavo veikala vafeļu maisījumu, ja negribas neko gudrot. Cepu reti, jo šajos laikos ar vafelēm vairs nevienu niekārdināt. Bet nekad nav bijis, ka nesanāk, pat tad, ja visu uz dullo salieku. Vai tik Tev nav pannas vaina, atceros, kā mēģināju cept jaunlaiku sirsniņpannā un iznāca vnk mīkstas pankūkas, ne vafeles.

Mēģinu atcerēties

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 04. jūlijs, 09:43:20 »
Padomjlaikos bija vafeļpanna, cepu daudz un pēc ļoti vienkāršas receptes, vafeles sanāca vnk fantastiskas, nevienas svešas nekad nelikās tik labas. Neatceros vairs pilnībā recepti, diemžēl. Piens, milti, cukurs noteikti bija pa 1 glāzei (graņonka). 1 paciņa sviesta vai margarīna - neatceros vairs, sliecos, ka bija tomēr margarīns. Un neatceros, cik olas. Liekas bija daudz un apaļš skatilis, bet vai tiešām 10....

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 04. jūlijs, 10:13:52 »
Sirsniņpanna ir cits objekts - tā tiešām ir domāta biezajām vafelēm. Man ir arī plānajām paredzētā.
OK, Masiļūni iemēģināšu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:12:18 »
Interesanti, cukurs šai Masiļūnes receptē jāliek visi 175gr? Gan jau, ka var nelikt? Neizprotu, kāpēc visam vienmēr ber tik daudz cukura..

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:31:17 »
Vot sāk pārveidot labas receptes, jo cukurs par dsudz, sviests par treknu, un pec tam sūdzas, ka  nekas negaršo un visas receptes sliktas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2016. gada 06. jūlijs, 09:39:07 »
Man ir viena recepte no seniem laikiem, atceros, ka mīkla bija kā ūdens šķidra, bet vafeles iznāca kā tās apaļās veikala ripas, tik ļoti plānas un kraukšķiīgas. Sen tas bija, kad cepu, negalvoju :)

30 g sviests vai margarīns
1 ola
2 gl miltu
1/2 l ūdens
naža gals, sāls, soda

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2016. gada 06. jūlijs, 10:09:28 »
Citāts
Neizprotu, kāpēc visam vienmēr ber tik daudz cukura..
Vafeles takš saldas, vismaz klasiskās.

Parakāšos pierakstos, vajadzētu kaut kur būt receptei, ko mūsmājās cepa. Tiesa, ne katrreiz sanāca ideālas, vismaz man. Mīkla bija ļoti šķidra, kā Nāra raksta, bet atceros, ka šņabis vai spirts vēl klāt nāca un olas vairākas nevis viena, jo pa vienai bija jāsit klāt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2016. gada 06. jūlijs, 10:46:29 »
vecajā smilšu kastē "vafeles"ir ar visām receptēm un bildēm

Man nav speciāla panna, bet smērējām mīklu ar špakteļlāpstu plānā kārtiņā uz cepampapīra, izņemtu uzreiz sarullē uz slotaskāta resnuma puļķa, iznāk trubiņas. Jārīkojas divatā un trakā ātrumā, jo šajā variantā vafele ļoti plāna

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2016. gada 06. jūlijs, 10:54:51 »
te ir viena pavisam vienkārša
http://www.sapforums.lv/index.php?t=47304#574852

iekšā laikam bija vnk putukrējums. Patiešām dēls toreiz izcepa un pasniedza :big_hug:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #11 : 2016. gada 06. jūlijs, 15:55:19 »
Recepte vēl no tālajiem pad. laikiem. Pagaidām līdzvērtīgu neesmu atradusi, bet nav bijusi vajadzība meklēt.  :)
6 olas
1 glāze cukura
1 glāze miltu
Vaniļa
1 paciņa sviests (200 gr)
Izkausē sviestu, ieber cukuru un vaniļu, sakuļ, pievieno miltus, visu kārtīgi samikserē, lej pa palielai karotei uz pannas  un cep. Karstu vafeli ņem un satin tūtē vai rullī.
Trauslas, saldas un garšīgas.