Autors Tēma: Fifīgā strūdele  (Lasīts 12251 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Fifīgā strūdele
« : 2016. gada 09. augusts, 09:58:22 »
Oriģ. Pfifferlinge Strudel
LV Gaileņu strūdele

Kārtainā mīkla (ņemu tešlas bezrauga)
Gailenes
Sīpoli
Dilles vai pētersīļi (nedaudz lieku tikai dilles, smukumam, ne garšai)
Sviests
Siers (ņemu krievijas vai čedaru)
Sāls, pipari
Olīveļļa

Apcep smalki sapluinītas gailenes, apcep sviestā smalki sagrieztu sīpolu, saliek kopā vienā pannā, sasāla un sapiparo, pievieno sagrieztas dilles. Ļauj lai pildījums padziest.

Izrullē mīklu.
Mīklu pārkaisa nedaudz ar sieru, tikai lipīgumam, ne garšai.
Izklāj uz mīklas gaileņu pildījumu (es lieku pa visu mīklu, atstājot tikai mazas maliņas, un sarullēju kā ruleti, vīli atstājot apakšā.
Pārsmērē ar olīveļļu un sadursta ar dakšiņu.

Uz plāts liek cepampapīru, liek strūdeli un pa virsu arī liek cepampapīru. Liek virsū vēl vienu pannu! It kā zem preses.
Šo konstrukciju liek krāsnī.
Ja nav vēl vienas pannas var likt resti, kko citu, lai mīklai neļautu celties uz augšu.

Cep 180 grādos ~ 30 min. Paskatās, vai strūdele zeltaina. Atkarībā no kondīcijas augšējo pannu un papīru var noņemt un apbrūnināt 3-5 min.

Var ēst siltu, bet man garšo auksta labāk.
Mēli var norīt, gaileņu aromāts un garša ir tik izteikta, ka neviena sēņu mērce nestāv blakus. Iesaku!

Kas svarīgi, nepārspīlēt ar piedevām, zaļumi, siers, lai nenomāc gailenīšu garšu!

Recepte un bilde no bij.kolēģes.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies ragana

Re: Fifīgā strūdele
« Atbilde #1 : 2016. gada 09. augusts, 12:35:12 »
Kā to caku bizi dabū gatavu, ja panna pa virsu? :scratch:

Atslēdzies diddly

« Atbilde #2 : 2016. gada 09. augusts, 14:52:12 »
Oi,sakārdināji! ir man saldētavā mīkla,un īstais Čedars,3 veidi,nupat nu UKijas atvests,vēl tikai gailenes jānopērk.Paldies!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2016. gada 09. augusts, 15:26:55 »
Interesants variants par otras plāts likšanu virsū. Būs kādreiz jāizmēģina. Ja nav gaileņu, gan jau ar cita veida (šķiņķis, siers, šampinjoni, biezpiens u.tml.) pildījumu arī varētu būt garšīgi.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #4 : 2016. gada 10. augusts, 21:55:01 »
Nenormālīgi LIELS PALDIESS par recepti! izdevās,ģimene pilnīgi starā,jūtos kā nez kāda šefpavāriene :clap:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #5 : 2016. gada 11. augusts, 06:17:36 »
Paldies ;)

Atslēdzies faraons

« Atbilde #6 : 2016. gada 11. augusts, 11:11:54 »
izklausās burvīgi. izskatās arī.
man tikai piebilde - teslai ir stipri salda mīkla. esmu pārgājusi uz Latvijasmaiznieka saldēto mīklu. iesaku. nav salda. garšu var veidot pats ar pildījumu vai virsu.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #7 : 2016. gada 11. augusts, 12:38:09 »
skaidrs,paldies par ieteikumu,man vēl ir gailenes,un jauniets pieprasa štrūdeli cept vēl
tagad skaidrs,ka jāsacep gailenes ar sviestu pa porcijām un jāsasaldē.un tieši plucinātas ir labas,labāk kā es agrāk smalki kapāju

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2016. gada 11. augusts, 15:24:22 »
Tieši tā, gailenes jāplūkā, ne jāgriež.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2016. gada 11. augusts, 21:57:46 »
Izcili!
Es nupat ēdu pelmeņus (āzijas)  ar gaileņu pildījumu. Pildījums taisni tāds pats! Pelmeņus drusku apcep, tad izvāra uz pannas. Smuka forma. Gaileņu garša ir izteikta, jo viss sautējas noslēgtā telpā.

Bet šāda gaileņu srtrūdele noteikti ir jebkuru viesību nagla!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2016. gada 11. augusts, 22:27:44 »
Pūka, Tu esi briesmīga! Es tūlīt ņemšu nelabu galu kārē pēc tiem gaileņu pelmeņiem...
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2016. gada 14. augusts, 22:48:42 »
Arī  no manis slavas dziesma Mango gaileņu strūdelei! Paldies liels! :clap:
 Vienīgais man neiznāca tik smuka krāsa, nākošreiz pamēģināšu nosmērēt ar olu!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2016. gada 15. augusts, 09:30:43 »
Es vakar jau čatā izlielījos, ka strūdeli cepu. Izcila un vienkārša recepte!  :thumbsup:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2016. gada 15. augusts, 09:40:01 »
Strūdele garšīga, bet laikam par plānu izrullēju mīklu (zilā tešla, viena plāksne 2x lielāka izrullēta) - vienā sānā saplīsa. Bet par spīti tam, zem cepampapīra loksnes un otras plāts cepot 180 grādos 30 minūtes sānos mīkla joprojām bija jēla. Tāpēc
Citāts
Atkarībā no kondīcijas augšējo pannu un papīru var noņemt un apbrūnināt 3-5 min.
tika izstiepts uz vēl 15 minūtēm, kad jau izskatījās pieklājīgi.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #14 : 2016. gada 15. augusts, 12:09:37 »
Man bija dzeltenā Tešla,kas lapiņās,neko neizrullēju,salipināju ar 1cm pāralaidumu no 4 vienu lielu pamatni,un sarītvētu īsto Čeddaru pāri.
Virsū liku cepampapīru,un tādu bleķa apaļu plakanu kūkas formu,pavieglu. Drusku neizcepta bija tikai apakša.