Autors Tēma: Fifīgā strūdele  (Lasīts 12264 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Fifīgā strūdele
« Atbilde #30 : 2016. gada 16. augusts, 10:15:26 »
kāpēc gailenes jāplucina, nevis jāsagriež?
Sirmais kaut kad sen atpakaļ par šo stāstīja, ka jāplēš pa šķiedrai (ti no cepurītes pa kātiņu uz leju gareniski), lai laikam ekstraktvielas netecētu ārā vai kaut kas tāds.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #31 : 2016. gada 16. augusts, 10:34:16 »
Izklausās, ka Sirmais to būs dzirdējis no Rītiņa, kurš krietni senāk to stāstīja savā raidījumā.

Trix,
otra panna nav cepešplāts, kas iet savā rindā plītī, bet mazāka izmēra panna, kas burtiski guļ uz strūdeles.
Piemēram,
http://www.rito.lv/lv/shop/cepestrauki/metala-cepestrauki/delicia-cepespanna-ar-resti-34x26cm
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 16. augusts, 10:43:30 no Mango »

Atslēdzies hm@

« Atbilde #32 : 2016. gada 16. augusts, 10:49:33 »
Sirmais kaut kad sen atpakaļ par šo stāstīja, ka jāplēš pa šķiedrai (ti no cepurītes pa kātiņu uz leju gareniski), lai laikam ekstraktvielas netecētu ārā vai kaut kas tāds.

ā, skaidrs. Zinu, ka arī salāti jāplucina, tie dēļ vitamīniem, gailenēs jau vitamīnu nav, tāpēc jautāju:)  bet , kā izrādās, ir ekstraktvielas, arī labi. Būs jāpamēģina paplucināt. :) Bet klau, vai tad mazās smukās var paplucināt? Tikai lielās mitrvietu gailenes smuki plucināsies!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #33 : 2016. gada 16. augusts, 10:51:40 »
Viss smuki sanāk. Sāc no galviņas un velc uz leju.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #34 : 2016. gada 16. augusts, 10:57:45 »
Skan neķītri sexīgi... :rofl: :rofl: :rofl:
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2016. gada 16. augusts, 11:49:31 »
Ā, nu man tādā vairumā pričendāļi nekad nav bijuši.

Nez tikai, kā tā pīne nav zem pannas saspiesta...
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #36 : 2016. gada 16. augusts, 11:53:23 »
Zem pannas saspiedās. Tagad sāku domāt, ka atrisinājums varētu būt reste, kur kādā spraugā arī to bizi iekārto.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #37 : 2016. gada 16. augusts, 18:04:13 »
Pa ceļam bija SuperNetto, tāpēc tapa no Virtuosso mīklas. Nebija īpaši laika aizrauties ar eksperimentiem, tāpēc uzliku otru plāti pāri, bet man šķiet, ka varēja arī nelikt, mīkla īpaši nepūtās.

Rezultāts - labs.   :steak:

Atslēdzies diddly

« Atbilde #38 : 2016. gada 16. augusts, 18:59:15 »
Piafa,manai restei svītras iet kā reiz bizei šķērsām,mož vsp nepīt bizi,vnk uzlikt mīklas strēmeli,un miers,būs regulāras svītriņas

Katram savu fifīgo štrūdeli! :go_go:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2017. gada 04. augusts, 07:40:11 »
Aktualizēju tēmu, jo jāpalielās. Vakar izcepu.
Radās jautājums - kas notiek, ja slogu neuzliek? Briesmīgi uzpūšas?
Man pārāk saspiesta iznāca (bet garšīga tik un tā), tagad gribu pamēģināt bez slogošanas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #40 : 2018. gada 04. septembris, 10:46:45 »
Es šogad izcepu pirmo. Nu jau man prasa, kad cepšu nākamo.
Slogu nelieku, mīkla nepūšas. Cepu gan ilgāk, lai būtu droši, ka iekšā mīkla nebūs jēla. Pēdējā reizē kādas 50 minūtes cepu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #41 : 2018. gada 04. septembris, 15:34:26 »
Man kā vēsturniecei...tpufū, nē - latv.valodas fanam ir jautājums par to terminu - fifīgā?
Tas būtu no pasaules futbola federācijas FIFA abreviatūras radies? ...vai no ballīšu leksikas - tā gan baigā fifa, baigi lecìgā!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #42 : 2018. gada 04. septembris, 16:27:51 »
Man kā vēsturniecei...tpufū, nē - latv.valodas fanam ir jautājums par to terminu - fifīgā?
Tas būtu no pasaules futbola federācijas FIFA abreviatūras radies? ...vai no ballīšu leksikas - tā gan baigā fifa, baigi lecìgā!

Pfifferlinge vācu valodā nozīmē gailenes. Tēmas nosaukums, acīmredzot, radies tēmas autorei brīvi interpretējot fonētisko skanējumu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #43 : 2018. gada 04. septembris, 20:32:29 »
No savas puses piemetināšu, ka "fifīgs" pamatā ir vārds"pfiffig" - viltīgs, šķelmīgs, veikls, blēdīgs