Autors Tēma: Dīvainie altāri  (Lasīts 14501 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Dīvainie altāri
« Atbilde #45 : 2016. gada 13. augusts, 23:10:31 »
Sērām diemžēl nav termiņa. Katrs kārpās, kā nu prot

Šeit nu rodas jautājums - kā gan agrāk prata?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #46 : 2016. gada 13. augusts, 23:14:04 »
Es nezinu, tuk...

Pasaule, cilvēki vispār kļuvuši daudz ārišķīgāki vai varbūt brīvāki savās izpausmēs

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #47 : 2016. gada 13. augusts, 23:32:09 »
kāpēc tu tuk  domā,ka zini,kā bija agrāk???
un...

redz...masu traģēdija ir oky..tur memoriali ir oky.. bet vienam nav vērts un nav pat ieteicams,jo kādam traucee vai ne??? viena dziiviiba nestāv pretim veselam pulkam???
tikai redz..katram vienam ir pāris tuvinieki ,kam svariigs ir viņš viens..nevis nezinamie dviinjutorņos vai kur citur  :o
un tad nu tā viena... daži tuvinieki arii var atljauties sērot ,kā nu māk...

un jā, paldies TTA ka man nav šīs pieredzes... bet, es vinju saprotu gan...un neesmu tik augstprātīga savās iedomās,ka man varētu kkas tāds trauceet...

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #48 : 2016. gada 13. augusts, 23:57:10 »
Ljaudis!!! Vai tieshaam Latvijaa visas celjmalas ar pieminjas vietaam noseetas? Nee tachu!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #49 : 2016. gada 13. augusts, 23:57:21 »
kāpēc tu tuk  domā,ka zini,kā bija agrāk???
un...

redz...masu traģēdija ir oky..tur memoriali ir oky.. bet vienam nav vērts un nav pat ieteicams,jo kādam traucee vai ne??? viena dziiviiba nestāv pretim veselam pulkam???
tikai redz..katram vienam ir pāris tuvinieki ,kam svariigs ir viņš viens..nevis nezinamie dviinjutorņos vai kur citur  :o
un tad nu tā viena... daži tuvinieki arii var atljauties sērot ,kā nu māk...

un jā, paldies TTA ka man nav šīs pieredzes... bet, es vinju saprotu gan...un neesmu tik augstprātīga savās iedomās,ka man varētu kkas tāds trauceet...
Es runāju par, uzsveru, ārējām, vizuālajām izpausmēm,
varbūt tās var dēvēt par mazajām arhitektūras formām?, pārliecināta gan neesmu. :)
Par to, ka katrs cilvēks kādam nozīmīgs, par to jau nav texts.
Savā bērnībā, pat vēl jaunībā neatceros tādu lielceļu sērošanas kultūru, neskatoties,
ka satiksme bija krietni mazāka, avārijas tāpat bija...
Nē, var jau gar visiem ceļiem sastutēt krustus biezā slānī,gribētos zināt kas tās piemiņas vietas turpinās kopt, kad pats ieviesējs būs aizsaulē.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 14. augusts, 00:02:39 no tuk »

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #50 : 2016. gada 14. augusts, 00:03:52 »
Manaa ikriita soljoshanas marshrutaa pie viena laternas staba jau gadiem maaksliigo ziedu puskjiitis ar sen izbaleejushu, jau vairs neskataamu foto piestiprinaati. Un mani tas nemaz netraucee, neshokee. Un jaa - arii braucot uz pludmali vienaa otraa vietaa liidziigi skati. Bet vai tas man traucee baudiit siltu juuru un spozhu sauli ? Atkal  nee. Viss ir attieksmes jautaajums. Kaadam shiis pieminjas vietas ir svariigas. Un man nekad nav ienaacis praataa taas kaa kapseetu filiaales.  Es priecaajos par cilveekiem, kuri man blakus, kurus miilu es un kuri miil mani.  Viss...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #51 : 2016. gada 14. augusts, 00:15:03 »
Lynx +++

IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #52 : 2016. gada 14. augusts, 00:24:58 »
Njā, man gan rūp arī estētika, kaut kā gribas, lai skaista tā ainava,
bez plastmasas rotām ceļmalā...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #53 : 2016. gada 14. augusts, 00:28:39 »
HA!
IG- mellenessniega

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #54 : 2016. gada 14. augusts, 00:44:06 »
Tuk- man tev jautaajums. Vai tu braucot pa shoseju un redzot izmestu atkritumu maisu, piestaaj, iemet savaa bagazhniekaa un aizved liidz tuvaakajai urnai? Vai ejot gar juuru, pacel nomestu pudeli vai citu drazu un izmet tam paredzeetaa vietaa? Ja jaa - cepuri nost. Ja nee - tad par esteetiku labaak nediskuteesim.

Atslēdzies reno

« Atbilde #55 : 2016. gada 14. augusts, 00:55:58 »
nu gan aizbraucāt... Jā, Tuk brauc un stājas -tad pudeli paceļ, tad krustu novāc, tad plastmasas puķes

Man gandrīz bēdīgāk bija skatīties, kā netālā ceļmalā uzlikts  krusts  no trubām, (diez kā jutās pretējās mājas iedzīvotāji, to katru dienu redzot pa logiem?)puķes, sveces. Nākošā gadā krusts aprūsējis, vēl pēc laika pazuda

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2016. gada 14. augusts, 00:56:17 »
Nu, varbūt sāksim ar to, ka es savus atkritumus nenometu kur pagadās,
bet stāsts nav par atkritumiem šoreiz, bet par vides dizainu, ja vēl nav saprasts...
Bet Tev, protams, ir tiesības applastmasot un apkrustot visu ko vien vēlies,
nav manos spēkos Tev to noliegt, ja Tev tas šķiet daiļi...
Izpratne par tradīcijām un estētiku mēdz atšķirties, tā tas ir.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #57 : 2016. gada 14. augusts, 00:59:02 »
Jautājums kā reiz ir par estētiku un svētumu. Vienam svēts, otram - plastmasas atkritumi, pret kuriem labā audzināšana prasa izturēties ar cieņu. Un tieši tāpēc neveikli un neērti, jo plastmasas pudeli konteinerā izmestu bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #58 : 2016. gada 14. augusts, 01:00:52 »
Nu, varbūt sāksim ar to, ka es savus atkritumus nenometu kur pagadās,
bet stāsts nav par atkritumiem šoreiz, bet par vides dizainu, ja vēl nav saprasts...
Bet Tev, protams, ir tiesības applastmasot un apkrustot visu ko vien vēlies,
nav manos spēkos Tev to noliegt, ja Tev tas šķiet daiļi...
Izpratne par tradīcijām un estētiku mēdz atšķirties, tā tas ir.

Manuprāt, šis īsti arī nav jautājums par vides dizainu vai estētiku:)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #59 : 2016. gada 14. augusts, 01:03:19 »
Es personiigi neko neapkrustoju un neapplastmasoju. Bet nekriitu panikaa, ja to dara citi. Man pashai ir daudz svariigaakas lietas, par ko satraukties.  Un nestaastiet man, ka Latvijaa visas ceojmalas ar krustiem un plastmasas pukjeel pilnas. Vismaz divus gadus atpqkalj nebija.