Autors Tēma: Suši rīsiem ūdens -?  (Lasīts 1503 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Suši rīsiem ūdens -?
« : 2016. gada 29. augusts, 12:52:16 »
Vot gadu nav sanācis sušus taisīt, skleroze ieviesusies. Šitamais meklētājs arī pārsvarā atrod "atnesuši" un "piedi@suši", bet ne "suši" - nez kāpēc prātā, ka kādreiz iekomentēju par sušiem. :( Gūgle dir$ kā Zariņa govs - amplitūda bezgalīga, ticamība - nulle. To recepti, pēc kā taisīju, neatrodu [pēc vizuālā būtu jāatšifrē, bet neredzu].

Īsumā jautājums - rIsu un ūdens proporcija adekvātam rezultātam. 1:1 nebija, zinu, ka bija jārēķina. 1:1,5? 1:0,75?
Klasiskajam paņēmienam - noskalo rīsus, saber katlā, uzgāž ūdeni, uzvāra un minūtes 20 uz mazas uguns sutina. Rezultātā ūdens nav, bet ir feini gatavi rīsi. Daudz kur figurē aizliegums maisīt, bet es 1x apmaisu pēc uzvārīšanās, citādi apakšā paliek kārta sausu piecepušos rīsu.

Bet ūdeni - ūdeni cik? :(
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

Re: Suši rīsiem ūdens -?
« Atbilde #1 : 2016. gada 29. augusts, 13:05:25 »
Ūdeni jebkuriem rīsiem ņemu 1pret 2. Strauji uzvāru, nogriežu minimālu liesmu uz minutēm 20.
Neko nemaisu, rīsos kad gatavi, ja nav maisīts, redzamas tādas bedrītes, ņemu nost no uguns,
ja paredzēti sušī, tad pievienoju rīsu etiķi+cuku?ru+sāli.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2016. gada 29. augusts, 13:39:58 »
Es vāru lielākā ūdens daudzumā. Kad rīsi gatavi (pagaršoju), tad lieko ūdeni nokāšu, pēc tam lieku etiķi un visu, kas pēc receptes paredzēts.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2016. gada 29. augusts, 13:49:37 »
Nezinu, kas notiek, bet pēdējā laikā man nekādi neizdodās birstoši, gatavi rīsi. Mūždien kaut kāda ķēpa. Liec kaut pārboilētus, kau vai kādus. Nu labi, gluži baisi dārgos neesmu mēģinājusi. Bet agrāk arī visparastākajiem bija ok. Kaut ko daru ne tā? Vai rīsi draņķīgi? Ir kaut kādi ieteikumi rīsu nosaukumam/pielietojumam?
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2016. gada 29. augusts, 14:04:43 »
Priekš suši es ņemu tikai speciālos suši rīsus, priekš risoto ņemu arborio rīsus, sautējumiem - ar tvaiku apstrādātos.

Vispār sen neesmu suši taisījusi, ātrāk un vienkāršāk nopirkt gatavu, ja ļoti sagribas. Parasti pērku SKY.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2016. gada 29. augusts, 14:14:31 »
Nezinu, kas notiek, bet pēdējā laikā man nekādi neizdodās birstoši, gatavi rīsi. Mūždien kaut kāda ķēpa. Liec kaut pārboilētus, kau vai kādus. Nu labi, gluži baisi dārgos neesmu mēģinājusi. Bet agrāk arī visparastākajiem bija ok. Kaut ko daru ne tā? Vai rīsi draņķīgi? Ir kaut kādi ieteikumi rīsu nosaukumam/pielietojumam?
Es parasti lietoju Basmati rīsus, tos, kas nav maisiņos. Uz 1 krūzi rīsu 2 krūzes ūdens, uzvāra, uzliek vāku,pēc tam uz mazas uguntiņas noved līdz gatavībai. Tuk ļoti precīzi aprakstīja, ieskaitot bedrītes rīsu virspusē. Sanāk irdeni, garšīgi rīsi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2016. gada 29. augusts, 14:39:37 »
Nuja, visu laiku tā darīju, bet pēdējā laikā kaut kas nav īsti labi. Pamēģināšu tos basmačus :)
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2016. gada 29. augusts, 14:40:02 »
ātrāk un vienkāršāk nopirkt gatavu, ja ļoti sagribas. Parasti pērku SKY.

SKY - stunda līdz Rīgai, stunda atpakaļ, nauda par sušiem un nauda par benzīnu. Pat līdz vietējam lielmiestam ir nevājš gabaliņš. Komplektā jāvāc 2 susliki, kurus vairāk interesē drasēt ar velosipēdu, nekā sēdēt mašīnā. Ātrāk un vienkāršāk? :D Da ij pašizmaksa pirktajiem ir, minimums, x2 - neskaitot benzīnu.

OK, tātad 1:2. Plds!
Nemaisītiem man apakšā paliek kārta ar sausiem, cietiem, piedegušiem rīsiem. Vai nu līkas rokas, vai līks katls, nezinu, bet 1x apmaisīšana šo problēmu novērš.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2016. gada 29. augusts, 14:42:35 »
Arī pārsvarā lietoju basmati, vai jasmīnu.
Vēl bieži brūnos, sarkanos - vārās dažas minūtes ātrāk, melnos meža,  vārās nedaudz ilgāk,
tvaikotie ari vārās ilgāk.
Nepatīk vārāmajās paciņās fasētie - garša šķiet ūdeņaina.

p.s. Trix, ja vāri apaļgraudu rīsus priekš sušī, neaizmirsti kātīgi noskalot.
Ja izlemsi iepriekš ūdenī uzbriedināt, tad proporcija būs 1pret 1,5.
Bet pārsvarā jau uz iepakojuma_ ir rakstīts optimālais gatavošanas veids.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2016. gada 29. augusts, 14:44:53 »
Skalošanu atceros. :)
Šoreiz Rimi sušinieki, bet vispār ir taisīts arī no "parastajiem" rīsiem - pilnīgi OK.

Domā, kāds lasa instrukciju? :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2016. gada 29. augusts, 14:46:38 »
SKY - stunda līdz Rīgai, stunda atpakaļ, nauda par sušiem un nauda par benzīnu. Pat līdz vietējam lielmiestam ir nevājš gabaliņš. Komplektā jāvāc 2 susliki, kurus vairāk interesē drasēt ar velosipēdu, nekā sēdēt mašīnā. Ātrāk un vienkāršāk? :D Da ij pašizmaksa pirktajiem ir, minimums, x2 - neskaitot benzīnu.

Sauļ, tas MAN ir ātrāk un vienkāršāk, jo SKY ir pa ceļam uz mājām un parasti es pērku tikai vienu vai divus stienīšus.
Tev pilnīgi noteikti nav jādara tāpat. :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2016. gada 29. augusts, 14:48:56 »
Domā, kāds lasa instrukciju? :D

Es lasu :) un praksē pārbaudu :) un tad izdaru savas korekcijas. ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2016. gada 29. augusts, 15:21:37 »
manas jauniegūtās zināšanas : 300 suši rīsi, 330g ūdens, 4 ēk rīsu etiķa, 2 ēk cukurs, 0,5 tējk sāls
kārtīgi noskalo ,līdz ūdens tīrs
atstāj rīsus sietā 30 min
liec katlā ar biezu dibenu, pievieno ūdeni, kombu lapu, ja tāda ir, vāku virsū
pārvari tieksmi lūrēt zem vāka, nogriez uguni mazāku, ja vārās pāri, tā vāri 3-5 min
nogriez uguni pavisam zemu, vāri 8 -10 min, tad noņem no plīts un atstāj 10 min zem vāka

etiķa maisījumam sasildi sastāvdaļas, maisi, līdz cukurs un sāls izšķīst
rīsiem pievieno etiķa maisījumu lēnām, pamazām atdzesējot līdz istabas temp.
Tas viss pēc grāmatas. Var lietot pie mums nopērkamo suši etiķi, kombu lapas esmu tikai bildē redzējusi, bet pieņemu, ka var dabūt
suši tinām arī plānu omleti strēmelēs
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 29. augusts, 15:55:16 no Camma »