Autors Tēma: Burkojumi  (Lasīts 3550 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Burkojumi
« : 2016. gada 01. septembris, 11:23:53 »
Šogad dīvains gads. Vasaras vidū panesās infa, ka kurķu nebūšot, vai man dieniņ, vai. Nu tad ziņoju - vēl šorīt Kauguru tirgū nopirkās ļoooti smuki, gaiši, lielpumpaini, mazi, nestandarta, svaigi un garšīgi kurķi pa 70 centiem kg. Ar dillēm gan tik skaisti neveicās - pāraugušas un sadzeltējušas.
Tomātu - daudz. Bet paprika un baklažāni gan nebija sastopami.
Iepirku čupu pētersīļu un diļļu zaļumus - maisiņčabēšansaldēšanai. Esmu atzinusi, ka tas ir vislabākais veids izmantošanai ziemā - sasalušu piedrupini cik vajag, nav riebīgi samelnējis un baisi sāļš ķepeklis.
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

Re: Burkojumi
« Atbilde #1 : 2016. gada 01. septembris, 11:49:12 »
Es ieburkoju arī vīriešu zapti. Tā mums lielā cieņā kopā ar dažādiem gaļas paveidiem. Zapte tik naski sāka lietoties, ka dabūju taisīt vēl vienu lielo porciju. Ceru, ka pietiks.
Dilles ziemai esmu sasaldējusi, vajag vēl pētersīļus. Tos sagriezīšu mammas dārzā.
Vēl priekšā Onkuļa Beņa mērces gatavošana un biešu zupas sagataves.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2016. gada 01. septembris, 11:57:21 »
Vīriešu zapte - tas ir kas? Varbūt zinu, bet receptes atšķiras. Pāris esmu mēģinājusi - nebij labas. Kāda ir Tev? Un Onulis Benis? Man viena no oriģinālajām uzdzina šermas - tā, ar iesvīduša vīrieša piesitienu.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2016. gada 01. septembris, 13:39:33 »
Ha! Es padomāju, ka  tēma par muslimu paltrakiem, a jűs te par zaptēm, gurķiem, da iesvīdušiem vīriešiem :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 01. septembris, 13:50:11 »
vaiii -es vēl lečo neesmu sataisījusi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2016. gada 01. septembris, 13:51:39 »
Šogad man uz gurķiem nestāvēja vispār, ēdīsim pērnā un aizpērnā gada murķus.

Ieburkoti ķirši kompotā, plūmes kompotā, aveņu, melleņu, plūmju zaptes. Visas citas zaptes no pērnā gada un marinētas bietes arī.

Es vairāk orientējos uz produktu saldēšanu - pagraba saldētava jau ir pilna līdz malām, virtuves ledusskapja saldētavā vēl kaut ko var iestūķēt.

Tikko atcerējos, ka šodien tak aroniju vīnu ielikām. :) Rabarberu vīns jau no vasaras sākuma gatavojas.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2016. gada 01. septembris, 14:34:07 »
Šon Lielupes rimčikā baltā (parastā) paprika zem eiro kg. Pajēmu kādus 10 kg priekš lečo. Nav ne vaina.
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2016. gada 01. septembris, 14:35:55 »
Vīriešu zapte - tas ir kas? Varbūt zinu, bet receptes atšķiras. Pāris esmu mēģinājusi - nebij labas. Kāda ir Tev? Un Onulis Benis? Man viena no oriģinālajām uzdzina šermas - tā, ar iesvīduša vīrieša piesitienu.
Tā ir samērā pikanta (čilli piparu daudzums pēc izvēles) dārzeņu mērce, ko lieto kečupa (fui-pē-kaka!) vietā.
Mana recepte: (1 mazā porcija -sanāk ~8 puslitra burciņas)
3 kg (noblanšētu, nomizotu, kombainā sasmalcinātu) tomātu (te var izmantot visādus nelikvīdus - pārgatavojušos, zaļus, puszaļus utt)
1 kg sasmalcinātu sīpou
1 kg sasmalcinātas paprikas
2 lielas galvas sasmalcinātu ķiploku
2 čilli pākstis (palielas), ja grib štengrāku, tad visas 3 vai 4
Pētersīļu bunte (smalki sagriezta), ja ir, tad arī pētersīļa sakne
Selerijas sakne ~ 300 gr sarīvēta, ja ir, pieliek arī zaļos lakstus
100 gr sāls
150 gr cukura
1 ēdamkarote melno piparu
1 glāze 9% etiķa
Visu sasmalcināto bagātību liek katlā, vāra uz lēnas uguns 2 stundas, uzreiz pilda burkās, aizvāko, apmet otrādi. Sasedz uz kādām pāris stundām. Tad pieliekamā iekšā un viss, gatavs lietošanai.
Izklausās baisi ilgi, bet visa sagatavošana paprasa  20 min, tad tikai tik, cik vārās.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2016. gada 01. septembris, 14:39:17 »
Onkuļa Beņa mērces recepti ielikšu vakarā. Man klade mājās. Tā ir stipri līdzīga tai, ko var nopirkt ar Uncle Bens nosaukumu. Man garšo pievienot pie saceptas vistas filejas, kā piedeva pie omletes utt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2016. gada 01. septembris, 14:39:40 »
O, paldies!
Tik skaidrībai - šitas bija tas Onkulis-Kunkulis? Vai veču zapte jaunā veidā?
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2016. gada 01. septembris, 19:11:42 »
Šon Lielupes rimčikā baltā (parastā) paprika zem eiro kg. Pajēmu kādus 10 kg priekš lečo. Nav ne vaina.

Priekš lečo tieši šī ir īstā garša.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2016. gada 01. septembris, 19:46:43 »
es parasti no sarkanā taisu, daļu dzeltenās klāt, bet tās resnās paprikas. Noteikti jau var arī no bālajām -tās šon ēdām pildītas

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2016. gada 02. septembris, 08:20:20 »
Es slinka rakstītāja.  :blushing:

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2016. gada 02. septembris, 09:20:22 »
O, paldies. Lielā burka ananāsu - tas ir 800 g, pieļauju.
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2016. gada 02. septembris, 10:08:00 »
Tieši tā.