Autors Tēma: Biskvìta pufīgums  (Lasīts 1473 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Biskvìta pufīgums
« : 2016. gada 05. septembris, 20:28:46 »
Nu, viedās, padalieties, no kā tas atkarīgs? Taisīju burkānkūku, biskvīts sanāca garšīgs, smaržīgs, skaisti dzeltenoranžā krāsā, bet man to būtu gribējies gaisīgu, pufīgāku, ņemot vērā vieglo putukrējuma un maskarpones krēmu. Recepte bija šitāda: 1 burkāns, 1 ola, 100 g sviesta, 1,5 gl miltu (liku 1), 2 tjk cepampulvera, 100 g cukura. Sviestu puto ar cukuru, pievieno olu, tad miltus un cepampulveri.
Parasti jau dzeltenumu puto ar cukuru, tad pieliek sviestu, miltus un iecilā putotu olbaltumu, ne?

Atslēdzies reno

Re: Biskvìta pufīgums
« Atbilde #1 : 2016. gada 05. septembris, 20:32:06 »
slapjais burkāns visu pufīgumu piebeidza

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2016. gada 05. septembris, 20:56:08 »
Man kā šķiet, ka sviesta par daudz, olas par maz. Sviests dara smagu.
No kurienes Tev tā recepte?, esi ēdusi, uzticama?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #3 : 2016. gada 05. septembris, 21:06:42 »
Pirmo reizi gatavoju. Recepte nāk no Ievas virtuves ar nosaukumu Burkānu torte. Ideja man patika, garša, krāsa bija laba, bet rezultāts kopumā ...ne pārāk. Kā saka - ēst jau var, bet baudījuma nav.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2016. gada 05. septembris, 22:54:57 »
Man no Ievas virtuves diemžēl reti kas sanācis.

Zinu biskvītu, kad vispirms saputo sviestu ar cukuru un tad pievieno olu dzeltenumus, un beigas iecilā baltumus. Parasti sanāk pufīgs arī bez cepampulvera.

Kas vēl? Mani parasti piesardzīgu dara tādas neprecīzas lietas kā - 1 burkāns (hvz, cik liels, cik smags, cik sulīgs), 1 glāze (cik liela, kāds tilpums?)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 06. septembris, 00:07:47 »
Burkānkūkas kā suga ir diezgan "smagas". Bilde bija? Izskatījās pufīgs?

Atslēdzies diddly

« Atbilde #6 : 2016. gada 06. septembris, 12:14:17 »
 es laikam neko nejēdzu,bet man domāt,biskvītam sviestu neliek. tas tuvāks kēksam,kur taukvielas un tik daudz miltus liek. ar 1u olu un cepampulveri uzcelt sviestu,burkānu nez vai izdosies. :thinking:   liktu vēl 1-2 nelieias olas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2016. gada 06. septembris, 12:51:49 »
Pūka taisnību runā - burkānkūkas ir smagas, vairāk līdzinās keksam. Tāpēc jau receptē klāt pretstats - citronu krēms.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2016. gada 06. septembris, 21:19:35 »
es laikam neko nejēdzu,bet man domāt,biskvītam sviestu neliek. tas tuvāks kēksam,kur taukvielas un tik daudz miltus liek. ar 1u olu un cepampulveri uzcelt sviestu,burkānu nez vai izdosies. :thinking:   liktu vēl 1-2 nelieias olas.

Ir arī tā sauktais Vīnes biskvīts, kur tiek pievienots sviests

Atslēdzies diddly

« Atbilde #9 : 2016. gada 06. septembris, 21:42:49 »
Āāāāā,skaidrs. :smile:

Atslēdzies faraons

« Atbilde #10 : 2016. gada 15. septembris, 09:59:46 »
Vīnes biskvīts ar sviestu sanāk ļoti labs, pufīgs,  un arī labi lokās - ja grib tūlīt rullēt  ko iekšā. trekns, bet garšīgs. vecajā kastē bija recepte un vienu laiku  taisīju bieži.
par burkāniem jau visu pateica.
varbūt kāds vēl atceras, cik vecajā Dailes konditorejā bija feinas burkānkūkas. taču arī tās bija smagnējas. :cake:
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. septembris, 10:11:00 no Spārka »