Autors Tēma: Rēzekne un Lūznava  (Lasīts 2069 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Re: Rēzekne un Lūznava
« Atbilde #15 : 2016. gada 24. septembris, 21:38:19 »
Kristus Karaļa kalnā ieeja pret ziedojumiem, un ja nevēlas, mierīgi var iet iekšā arī neziedojot - pirms nedēļas tur biju. Skulptūru daudz jo daudz, pārāk cieši kopā, bet tā jau tīri glīti. Sajūsmā nebiju.

Par Aglonas avotu - teica, avota ūdens kā ūdens, svēts top tad, ja tiek svētīts. Tā ir vienkārši labs avota ūdens :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2016. gada 25. septembris, 10:43:23 »
Karaļkalnā gan kārtīgu ieejas maksu prasot -pavisam nekristīgi

Man neviens neko neprasīja. Ziedot gan var, ja ir tāda vēlme - to kastīšu, šķiet, bija vairākas pa visu kalnu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #17 : 2016. gada 25. septembris, 12:40:23 »
Aglonā esmu bieži. Ūdeni vedam mājās. Svēts, nesvēts, bet man garšo.
Karaļkalns gan neuzrunāja..
Labāk aizbrauciet 10km uz Velnezeru.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2016. gada 25. septembris, 13:06:36 »
Visu vajag vismaz vienreiz redzēt savām acīm.  :smile:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #19 : 2016. gada 25. septembris, 19:54:10 »
Karaļkalnā gan kārtīgu ieejas maksu prasot -pavisam nekristīgi

Stulbs komentārs. It kā kristiešiem būtu jābūt ēteriskām būtnēm un viss visiem jādod par brīvu:D

BET -Karaļkalnam ar kristietību nav nekāda sakara, neviena konfesija šo viedojumu neatzīst, tas ir tāds kā atpūtas parks, lai ko veidotāji un atbalstītāji  tur gvelztu.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2016. gada 25. septembris, 22:40:18 »
Vai nebija tā, ka Karaļkalns tā kā  uz pagānismu velk? Katrā ziņa oficiālā Aglona skatās šķībi. Paskatījāmies un no apmeklēšanas atturējāmies.Viesu māja bija turpat blakus, super vieta

Avots kā avots -labs ūdens. Kaut kā izgadījies , ka abas pēdējās reizes esmu bijusi Aglonā augusta vidū, abas reizes fantastiski skaidrā, saulainā novakarē -klusums, tikai dziedājumi no katedrāles.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #21 : 2016. gada 26. septembris, 06:01:58 »
Rēzeknē muzejā ir pastāvīga ekspozīcija par Latgales keramiku - skaista; noteikti vērts apskatīt.
Gors pat tikai kā apskates objekts ir interesantsv no iekšas un āra; zāle speciāli veidota ar akustiku veicinosiem pārklājumiem  vai ko tādu, sēdekļi ļoti ērti. kamēr silts, var kafiju upmalā dzert.
02.oktobrī dzied Kr.Opolais. pag nedeļu vēl bija biļetes, bet dārgās.
Zeimuļu tā īsti nesaprotu - visi pievedceliņi gājējiem uz slīpām plaknēm. interesanti, kā ir ledainā, slidenā laikā?
Zeimuļā samērā garšīgi gatavo. (vispār Rēzekne neizceļas ar pārāk  garšigām ēstuvēm, kā rāda pieredze)
Aglonā 19.gds. ir bijis ūdensdziedniecības kūrorts. ar sērudeņiem laikam. tad ūdeņi apsīkuši, tagad tikai avots ar saldu un garšīgu ūdeni (sēra tik maz, ka tikai labā garša, smakas nav). kafija arī garšīga sanāk.